Dali mi fali A1 TV ??
Abe kako pomlad non-stop ja gledav, davaa sekoj vikend filmovi(premieri), za Nova-Godina isto taka, pred nekoja godina idese Sopranovi, ne sum bil nekoj golem obozavatel i gledac na ljubovnite spanski i turski serii, a turskata kriminalisticka serija Dolina na volcite(Kurtlar Vadisi) ja gledav od prviot den koga pocna da se emituva, pa se do krajot na juli mesec ovaa godina, koga i zgasna ovaa tv-kukja. No za srekja Dolina na volcite ja prezemaa da ja emituvaat Sitel, pa sega mora da ja gledam na taa televizija. Ednostavno televizijata si bese u top-forma, imase dosta interesna programa vo sekoj pogled, filmovi, serii, dokumentarki, razni zabavni i muzicki emisii, vesti i.t.n. No sekade kade sto politikata kje umesa prsti, mora da se zaebe rabotata, pa ete takvata sudbina ja dozivea i najstarata makedonska privatna televizija A1. Vo borbata pomegju dvata politicki dzinovi/mastadonti (VMRO-DPMNE vs SDSM), najdebeliot kraj go izede tokmu ovaa TV-kukja t.e. ojde kurban !!
Moeto mislenje e deka trebase A1-TV da si ostane neutralna i objektivna televizija, kakva sto ja pamtime uste od nejzinoto ragjanje, ne trebase da vleguva, da fakja strani i da se mesa vo visokata politika, bidejkji koga se borat dvajca(dzinovi), kje nastrada nekoe treto(dzudze) ... a za dolgovite na televizijata, ne bi komentiral, bidejkji neznam, toa si e rabota na UJP i na policijata/sudot ... da ne spekulirame, imalo kriminali, nemalo kriminali/zatajuvanje danoci i.t.n.