A1 Телевизија повторно на тв екраните

Дали ви фали А1 телевизија

• Вкупно гласачи
    333
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Воопшто не ми фали, но без неа Македонија остана многу празна. Се создаде едноумие, информациите не можат слободно да протекуваат зошто сите влијателни ТВ канали се поврзани со системот. Либералната мисла (колку и да е одвратна) повеќе не постои... И секако, старата А1 беше 100 класи над дупката од телевизија Сител. Lost, the Sopranos, Grey's Anatomy, CSI, According to Jim, Two and a half man, . . Што од тоа денес нудат портокаловите телевизии? (Жикина династија, Ко то тамо пева, Полицајац с Петловог брда). А1 и кога не постои е класа над активните телевизии. :)

P

PewDiePie

Гостин
Ми фали А1 кога беше нормална и јака про-МАКЕДОНСКИ ориентирана телевизија,а не комуњарски разглас. Нека скапат сега штом така одбраа.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
A1 bea dobri vo mnogu segmenti-profesionalno izvestuvacko studio,dobri filmovi,serii,prvi vo Makedonija koi pocnaa so prikazuvanje anime serii(Digimoni i Dragonball-steta sto ja prekinaa oti bila "losa" za decata),dobri kvizovi i dokumentarci,ama seto toa se raspadna kaj 2009 g. koga pocnaa so promocija na turski sapunjari,a ja izgubija novinarskata objektivnost+pustaa propagandi za kraj na Makedonija ako ete,ne vlezeme vo NATO i EU,kako da stanaa portparoli na juzniot ni komsija,taka da takva A1 ne mi treba.

E sega uste i Sitel da ja zatvorat i ke ima balans na Silata.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Старата А1 ми фали ама таа ја снема уште 2009 година.Ми фали посебно во овој период кога беше единствената телевизија на која колку толку имаше некаков празничен и новогодишен дух,кога се даваа интересни филмови кои се вклопуваа со празничното расположение едноставно беше телевизија со дух.Сето тоа заврши кога почна наездата на турски и индиски серии.Од тогаш замре ТВ просторот во Македонија и се се сведе на турска серија-реклами-индиска серија-вести-турска серија-индиска серија-реклами-вести ни Топ Шоп нема веќе.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Ми недостига премногу. Ми фали да ја видам онаа другата, црна страна на работите кај нас. Ми се смачи секој ден да слушам дека се се средува, дека се е убаво, а реалноста е сосема поинаква. За да нешто се поправи мора да се согледа реалната ситуација, а не да се живее во заблуда.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Не.

Воопшто не ми фали, но без неа Македонија остана многу празна. Се создаде едноумие, информациите не можат слободно да протекуваат зошто сите влијателни ТВ канали се поврзани со системот. Либералната мисла (колку и да е одвратна) повеќе не постои... И секако, старата А1 беше 100 класи над дупката од телевизија Сител. Lost, the Sopranos, Grey's Anatomy, CSI, According to Jim, Two and a half man, . . Што од тоа денес нудат портокаловите телевизии? (Жикина династија, Ко то тамо пева, Полицајац с Петловог брда). А1 и кога не постои е класа над активните телевизии. :)
Сите тие серии кои ги наброја се заменија со Шехерезад, Долина на волците, Кога лисјата паѓаат, Имотот на дамата... на истата А1 телевизија.
Сејм шит како другиве

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од ко умре Али Риза во Лисјата, повеќе не ме интересира ни телевизија ни медиуми. Сватив колку светот е едно окрутно место , место полно со тага и безнадежност.....

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
А па дури беше Аеден вриеше од слободни информации и либерализам, што да ти расправам... Само што тогаш едните примаа наредби од портокаловиот штаб, другите од комуњарскиот. Е сега, само едните останаа... Победи посилниот изгледа во случајов

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.816
Поени од реакции
11.440
Станаа прости на крајот, под ниво отидоа, беа очајни и со право ги затворија. Па и вие да сте власт и да ве сере некој така ќе го лишите, многу е просто.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Фали, секако дека фали, се гледа тоа кога конкурентите едвај дочекаа цела програма да ја преземат, (истата на која се подбиваа кога одеше на А1) и секако се осети тоа во инфорамтивниот дел, додека Алфа не зајакне повеќе и да стане национална ТВ, со Сител и К5 (и МТВ) доста еднолично се прикажуваат многу работи.

Ама сам си е крив Велија, можеше да остане опозициска ТВ, но посуптилно да го прави тоа, како што ги заебаваше сите во 2008-09, кога ја критикуваше власта, а најмногу владини рекламе вртеше.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.761
Поени од реакции
8.020
Помирно е без А1.

А за турските серии и филмови, еве ви ја Сител, иста е ко А1 шо беше.

А и полека се што беше од А1, се префрли на Канал 5. Така да ај доста се жалете. А1 па А1... бла бла бла.

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
хахахаххахах нормално дека не ми недостига :) зошто би ми недостигала?

Kajgana Shop

На врв Bottom