- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
не сакаш да гледаш.... верувај... ако си ја сакаш колата поубаво не гледај...Ке наминам после празниците да ја средат...зш да ја остаам...толку е хорор ?![]()
не сакаш да гледаш.... верувај... ако си ја сакаш колата поубаво не гледај...Ке наминам после празниците да ја средат...зш да ја остаам...толку е хорор ?![]()
не сакаш да гледаш.... верувај... ако си ја сакаш колата поубаво не гледај...
Секој гледа да те закоља посебно ако е за поскапа кола. Што кола сакаш да правиш?Mi treba nekoj dobar avto limarski servis, ali da ne se mn skupi za farbanje krilo na kola. I ako moze nekoj da mi kaze od prilika kolku se ceniite za kitiranje i farbanje na krilo. Fala pozz
Ne be niso posebno fiko edno e go imav reparirano i go cuknav edniot polumesec e samo igreban i sakam da go napraam da ne se poznava, toa moze i nema da ima potreba da se farba celo krilo, samo polumesecot mozda ke moze.Секој гледа да те закоља посебно ако е за поскапа кола. Што кола сакаш да правиш?
Инаку добар сервис би ти го препорачал Сатра.
Во бутел има еден куп автолимари, само не би можел да ти препорачам.Ne be niso posebno fiko edno e go imav reparirano i go cuknav edniot polumesec e samo igreban i sakam da go napraam da ne se poznava, toa moze i nema da ima potreba da se farba celo krilo, samo polumesecot mozda ke moze.
ааа... тоа се многу дискутабилни теми... како е одржуван, какво масло му е ставано, на колку е меано, како е возено и слично... нај рани симптоми на средно се појавува на 150.000 и да дотера до ремонт на 200.000 а ако е одржуван во перверзно добра состојба со ограничување на педалата за гас може да тера и до пола милион па и повеке...Јас едно кратко теоретско прашање за докторот за Рено, т.е. Кано:
Колку км може да издржи мотор од Рено 5, т.е. Cleon C1E од 1108 ццм пред да стигне до генералка.
Чисто ме интересира од љубопитство...
околу 2000-2500 со се материјал...Ne be niso posebno fiko edno e go imav reparirano i go cuknav edniot polumesec e samo igreban i sakam da go napraam da ne se poznava, toa moze i nema da ima potreba da se farba celo krilo, samo polumesecot mozda ke moze.
Кај мене има скоро 180000 км, а нема никакви знаци за ремонт, барем засега...ааа... тоа се многу дискутабилни теми... како е одржуван, какво масло му е ставано, на колку е меано, како е возено и слично... нај рани симптоми на средно се појавува на 150.000 и да дотера до ремонт на 200.000 а ако е одржуван во перверзно добра состојба со ограничување на педалата за гас може да тера и до пола милион па и повеке...
Ke mu se javam posle praznicive. Fala ti.ааа... тоа се многу дискутабилни теми... како е одржуван, какво масло му е ставано, на колку е меано, како е возено и слично... нај рани симптоми на средно се појавува на 150.000 и да дотера до ремонт на 200.000 а ако е одржуван во перверзно добра состојба со ограничување на педалата за гас може да тера и до пола милион па и повеке...
--- надополнето: 30 декември 2011 во 19:41 ---
околу 2000-2500 со се материјал...
пиши тел:
070-547-673 боро, во ново лисиче е мајсторов, деталиста е... кажи му дека е моја препорака од алек-кано
ако не е стискан, ке тера... чим течело, тоа се дихтуни, семеринзи и слично... не ти треба да си купуваш сега хилзни, карики, лагери... како проаѓа времето стануваат поевтини... а можда и ке ја продадеш колата па за џабе инвестиција...Кај мене има скоро 180000 км, а нема никакви знаци за ремонт, барем засега...
Колку што ми е позната историјата на моторот, НИКОГАШ не е газен, ама последните 10 години е одржуван со ставање на најефтиното масло... хммм... не баш по правила... течеше на сите страни, ама нон стоп се доставало масло... значи, бедно е одржуван.
Мајсторот, после деталните прегледи и средување, ми вели дека овој може да вози барем уште 100000, ама јас се мислам, додека сеуште има, да најдам еден сет хилзни-клипови-карики, летечи лежечи лагери па да сум спремен што и да биде...
Сакав да чујам и друго мислење![]()
Renault си сака масло Elf. Гумите би требало, мислам, да се на 2.2 бара, и на А носачот на возачката врата би требало да пишува колку треба. Самиот рече дека треба да ги балансираш... за радиото појма немам.Decki imam edno prasanje. Kupiv Renault Megane Scenic 1.9 DCI se mislev pomegu DTI ili DCI ali site me sovetuvaa razlicno pa zedov DCI, e sega imam nekolku prasanja ako moze nekoj da mi pomogne: prvo da mi kazete koe maslo e najdobro za Renault, potoa nad 110 mi tresi mn treba da gi balansiram gumite i ako znae nekoj kolku treba da bidat napumpani 185-65-15 se gumite i tret problem so imam (neznam kako da si go pustam radioto ) smesno ili ne, ima obicno radio so kaseti fabricno (kolata e 2000 proizvedena -2001 registrirana ) ali nz dali e kodirano ili so kako nz kako da go pustam radioto....pozz
ај со среќа да се тера и да вози...Decki imam edno prasanje. Kupiv Renault Megane Scenic 1.9 DCI se mislev pomegu DTI ili DCI ali site me sovetuvaa razlicno pa zedov DCI, e sega imam nekolku prasanja ako moze nekoj da mi pomogne: prvo da mi kazete koe maslo e najdobro za Renault, potoa nad 110 mi tresi mn treba da gi balansiram gumite i ako znae nekoj kolku treba da bidat napumpani 185-65-15 se gumite i tret problem so imam (neznam kako da si go pustam radioto ) smesno ili ne, ima obicno radio so kaseti fabricno (kolata e 2000 proizvedena -2001 registrirana ) ali nz dali e kodirano ili so kako nz kako da go pustam radioto....pozz