Дефинирајте го Господ!

• Креатор на темата Креатор на темата AceCaleb
  • Време на започнување Време на започнување
Vidi vaka cim go citas podforumov znaci kazano ti e,pa ti kako sakas(zezajse),samo na krajot nemoj neznaev,nikoj ne mi kaza,nema da ti se vazi.
И тебе ти е кажано. Не губи време на измислени личности. А за крајот ич да не се секираш. И јас и ти, six feet under.

Фала.

Дај слика, да те видам поубо.
images

--- надополнето: 30 декември 2011 во 20:00 ---
Не сум ( прв ) него прва без забуна :) а инаку не сум себична како другите.......еве во кратки црти ќе ти кажам: Господ е створителот на небото и земјата како и на човекот и сите други живи суштества. Тој бил створителот на праведноста , мудроста , љубовта , милоста , милосрдноста и светоста. Што значи дека постоел во сите времиња и ќе постои уште бескрајно......Мислам дека сега е појасно (y).
А кој го створил бог? D:

Вака како шо те гледам, чуден, сепак личиш на било кој друг верник, кој верува во било која религија.
Затоа, не е лошо, наредниот пат, да се расониш прво, па после да ги ставаш во иста реченица зборчињата "к*р" и "Бог".

Не. Копија од слика насликана од Магрит.
Вака како шо те гледам, чуден, сепак личиш на било кој друг верник, кој верува во било која религија.
Затоа, не е лошо, наредниот пат, да се расониш прво, па после да ги ставаш во иста реченица зборчињата "к*р" и "Бог".
Добро, ќе ставам кур во бог.

Тоа пријателе е изумрен вид на еднорози (се разликуваат од еднотемјанушките по тоа што имале рог)
Да бе на неш’нал џиографи гледав вчера ;)

Хах, лепота. Што све се толерирало на религија, бре, бре...
Ова ми одврзува раце, богами.

Љубовта во никој случај не се реализира преку страв, покорување, заплашување и ултиматуми со вечни страдања! Само оној што му робува на стравот за сопствената кожа, и е спремен да прифати било што, само за да постои, па макар и како роб и слуга, може да се излаже себеси и останатите во таква глупост и лудост.
Љубовта и почитта се заслужуваат, не се изнудуваат. Ако некому речеш ти си мој роб и ќе те мачам со најстрашни маки ако не ме сакаш и не ми се покориш, тогаш не си ништо друго освен еден обичен нарцис и садист опседнат да биде обожаван.
Ќе се цитирам за да додадам една за мене битна поента која религиитее ја "киднапирале" за своја манипулитивна цел, а тоа е "обожавањето".
За мене бог е поим кој ги означува сите можности и варијанти на постоењето во секоја можна смисла. Од тој аспект јас и се останато сме дел од бог, а не нешто одвоено од него. Како што мојата рака е дел од мене, а не посебен ентитет. Од тука, "Обожавањето" на "Бог" за мене е нешто како гледање на зајдисонце кое те опушта и те смирува....како преубава песна која ги буди емоциите во тебе, како девојка во која заљубено тонеш во нејзините очи.
Обожавањето од овој аспект не е оној покорен, робовски и со страво почит наметнат акт, туку обожавање позади кое стои восхит од природата на онаа грандиозност од која сите сме дел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom