Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Господ е се што постои.
Освен Господ не постои ништо друго.
Тоа е вистина што ретко кој ја сфаќа и применува на дело, бидејќи звучи опасно ако другите не ја прифатат.Господ е се што постои.
Игорче е парадокс.Господ е се што постои.
Значи Господ=Универзум?Господ е се што постои.
Господ е се што постои.
Господ е се што постои.
Како тоа, не ми е јасно?Господ постои за или низ вечноста, или во сите времиња, постоел бескрајно долго и продолжува да постои бескрајно долго.
За да ти објаснам ќе треба да ти напишам цел реферат на кратко не биваКако тоа, не ми е јасно?
На некој му текнува на некого неГоспод е еден врз нула. Ви текнува?
Не си прв кој ми враќа вака "за да ти објаснам треба да пишам". Пиши си слободно, не се стегај.За да ти објаснам ќе треба да ти напишам цел реферат на кратко не бива
Не сум ( прв ) него прва без забуна а инаку не сум себична како другите.......еве во кратки црти ќе ти кажам: Господ е створителот на небото и земјата како и на човекот и сите други живи суштества. Тој бил створителот на праведноста , мудроста , љубовта , милоста , милосрдноста и светоста. Што значи дека постоел во сите времиња и ќе постои уште бескрајно......Мислам дека сега е појасно .Не си прв кој ми враќа вака "за да ти објаснам треба да пишам". Пиши си слободно, не се стегај.
Или ќе испаднеш како другите, себични луѓе, кои знаат а не кажуваат?
Извини на погрешка во писание, мислам дека ќе ми простиш.Не сум ( прв ) него прва без забуна
Дали имаш читано Библија и која?Господ е створителот на небото и земјата како и на човекот и сите други живи суштества. Тој бил створителот на праведноста , мудроста , љубовта , милоста , милосрдноста и светоста. Што значи дека постоел во сите времиња и ќе постои уште бескрајно......Мислам дека сега е појасно .
Ја имам читано но ова си е моја претпоставка од извадок што јас си го мислам а твое си е ти што мислиш и нема потреба од прошка извинето еИзвини на погрешка во писание, мислам дека ќе ми простиш.
Дали имаш читано Библија и која?
Во почеток Бог ги создаде небото и земјата.
Земјата беше пуста и празна; темнината се простираше над бездната, и Божјиот Дух се движеше над водите.
И Бог рече: „Нека биде светлина!” И бидна светлина.
И Бог виде дека светлината е добра; и Бог ја оддели светлината од темнината.
Бог ја нарече светлината ден, а темнината ја нарече ноќ. И бидна вечер, па утро - прв ден.