Се е тоа Ок, не викам дека нема, се ебат луѓево, но верувај ми сеуште важи тоа правило, си ја скинал мора да се ожениш со неа, во спротивно како што кажав погоре се знае што можеш да очекуваш. Не е проблемот кај жените колку што е проблемот кај мажите, кои 90% не сакат да се оженат со девојки кои се скинати од некој друг. Е тоа ги потикнува најмногу албанките да не се ебат, не дека не сакат.
Инаку јас се чудам зошто македонците(мажите) се толку либерални по ова прашање?
Затоа што Македонците сфатија дека жената е еднакво човек, како и мажот, исто како што Косоварите полека, но сигурно го сфаќаат тоа. Не е вистина дека Албанките немаат секс, освен ако не се ожениш со неа кога таа има 17. Со оглед на тоа дека јас сум им очигледно рамо за плачење (не ги осудувам за ништо) знам и дека многу од нив се ,,шијат,, и им успеа да го излажат нели, сопругот. Разликата меѓу нас и Албанките, е што мене никој не ме замара за тоа, додека нив ги замараат, и што ние не се криеме (повеќето од нас, во руралните средини сеуште невиноста и кај Македонците е на цена) за разлика од Албанките.
Без да го сфатиш тоа како навреда, познавам Албанци што се далеку подобри луѓе, посвесни и поеманципирани од многу Македонци, но општата слика за Албанците од затворените средини, во Македонија или Косово, е дека се однесуваат како да се во минатите векови. За волја на вистината, дечкото на мојата најдобра пријателка (Албанка) е роден и пораснат во Швајцарија, па да видиш дали тој размислува така за невиноста на жените. Пред некое време разговаравме, му беше страв дека девојката негова не му верува и не сака да му каже дали имала дечко пред него, тој не можеше да си поверува дека немала. За него беше ненормално некој на 20 години да нема никакво љубовно/сексуално искуство.
Се зависи од средината, без оглед за која нација станува збор. Глупаво е да се каже дека сите Босанки или Албанки, ги мажат со стројници или чекаат прва брачна ноќ, затоа што се муслиманки или зошто сме навикнати тоа да го гледаме, факт е дека последните години муслиманите во Македонија, барем, се помрднаа од мртвата точка. Додека пред 10 години да видиш Албанка без шамија беше чудо, на факултет вкупно 4 носат, од можни 50 девојки. Посебно, Косоварките, изгледаат како симнати од модна писта, никој со ништо не ги замара, сами живеат во Тетово, со дечковците, со другарките итн.
Работите се менуваат, и мене ми е нелогично да ги осудам сите Албанци дека се затупени, кога не се сите, дел од нив се. Од моите двајца другари, едниот има девојка, која веќе била верена и го оставила вереникот, и ич не му е гајле што зборуваат другите, всушност со неа планира брак за некоја година, додека другиот, ниту самиот нема секс, не ни сака да има до прва брачна ноќ.
Јас сепак, не ги сакам генерализациите, зошто имам видено и запознаено се и сешто, без оглед на нација или религија
--- надополнето: 29 декември 2011 во 02:11 ---
Има, чичек
И таа се опаша со брат му на Саваш
Јадната, само 1 недела