Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Јас сум верничка, ама со никого од верниците не можам да правам нормален муабет, оти темите им се за ѓаволи и бесови.
Интересно е што најполезните линкови и книги сум ги нашла по некој муабет со човек што се декларира како атеист.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Јас немам никаков проблем да зборувам за религијата и во живо. Всушност, ми претставува задоволство да им ја уништувам верата на луѓето околу мене. Се сеќавам во една прилика го извадов отец Стефан Санџаковски од чевли. На заминување човекот кој ме однесе кај него ми рече, срам да ти е, никогаш го немем видено отецот толку изнервиран...
:icon_lol:
Сериозно, зошто би го правел тоа? Разбирам да ги прашаш зошто не реагираат на разните злоупотреби од страна на црквата како институција, но она што е лично убедување или верување е нешто што, по мене, им дава на тие луѓе сигурност. Колку и да изгледаат забегани нивните верувања, сепак се лично нивни и ако тоа им помага или дава некаква сила, нека ги. Се додека ти не си засегнат од нивното делување, не знам зошто е потребно тоа. Мислам, и мене ми е интересен реметов овде што го терате, но, да им ја уништуваш вербата некако е too much. Онака, процедурално беше. :P

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сериозно, зошто би го правел тоа? Разбирам да ги прашаш зошто не реагираат на разните злоупотреби од страна на црквата како институција, но она што е лично убедување или верување е нешто што, по мене, им дава на тие луѓе сигурност. Колку и да изгледаат забегани нивните верувања, сепак се лично нивни и ако тоа им помага или дава некаква сила, нека ги. Се додека ти не си засегнат од нивното делување, не знам зошто е потребно тоа. Мислам, и мене ми е интересен реметов овде што го терате, но, да им ја уништуваш вербата некако е too much. Онака, процедурално беше. :P
Сега ќе ти кажам зошто. Многу ми се мизерни верниците кои го имаат сфатено христијанството како додаток на еден просечен граѓански живот. Вака отприлика размислуваат: Имаме жена, деца, стан, кола, имаме некоја релативна удобност, што уште ни треба? Бесмртност. Kако се доаѓа до неа? Треба да се пости пред Велигден и да се вапцат јајца. Рајот е наш. Јухуу...

Е не ги можам, морам да ги нервирам...
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:14 ---
Јас сум верничка, ама со никого од верниците не можам да правам нормален муабет, оти темите им се за ѓаволи и бесови.
Интересно е што најполезните линкови и книги сум ги нашла по некој муабет со човек што се декларира како атеист.
Само да то кажам дека го имаш најубавиот аватар на форумот.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Само да то кажам дека го имаш најубавиот аватар на форумот.[/quote]

Тенкс.:pipi:

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Е не ги можам, морам да ги нервирам...
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:14 ---
:D
Верувај, мене ми е ептен забавен подфорумов, сеиров тука е прајслес, само тоа "да им ја уништувам верата" некако прегрубо ми зазвучи.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јако пуштање...
И љубов ќе се роди... верник со атеист...
Ако деца, сакајте се... баталете вера... Love is all that matters...
Цццц, да не може човек да даде естетски суд без да биде обвинет за пуштање. Што народ ќе бевме...

:)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Јако пуштање...
Јас сум во брак со атеист и препорачувам таква врска. :П

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Цццц, да не може човек да даде естетски суд без да биде обвинет за пуштање. Што народ ќе бевме...

:)
„Не не` чАпкајте, ние сне вАрени!“ -- само за иницираните во Предворјето на Храмот на Патниците.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Епа како може да кажат дека се вистински верници, ако некој на форум (па нека е и Абадон :) ) со своите постови им ја уништи вербата... Значи тие луѓе не ни верувале, туку нивната „верба“ е произлезена од околината во која се наоѓаат и од страв за предрасуди... Така не се верува, ако веќе си го избрал тој пат.
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:51 ---
Јако пуштање...
Кај пак ти љубов, па атеистите не се способни да љубат зошто не знаат што е тоа љубов... (така нешто ни имаа напишано „верниците“)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Атеистите се студени материјалисти лишени од секакви емоции.
Abadon ќе да е антихристот по се изгледа :pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Атеистите се студени материјалисти лишени од секакви емоции.
Abadon ќе да е антихристот по се изгледа :pos:
Имаше анкета за најголем антихрист, не ќе да е тој....:D

Kajgana Shop

На врв Bottom