Windows 7

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Ако може малце помош во врска со декстопот. значи имав едно програмче " Fences " (ми беше филм едно време) со кое можеше со двоен клик на маусот да исчезнат сите икони од декстоп и со двоек клик пак се појавуваат. арно ама од кој го избришав програмчето декстопов ми остана без никаков ред. иконите можам да ги мрдам секаде, нели обично декстопот е поделен на коцкичиња замислени.. 1 коцка за 1 иконче за да може да се одржува некое еднакво растојание меѓу иконите. е сеа значи тој ред го нема, иконите можам да ги ставам кај сакам... колку било блиску, една над друга итн. дали може некако пак да направам да ги имам тие замислени коцкичиња за секоја икона..?
Десен клик на Desktop, и Align icons to grid.... :D

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ако може малце помош во врска со декстопот. значи имав едно програмче " Fences " (ми беше филм едно време) со кое можеше со двоен клик на маусот да исчезнат сите икони од декстоп и со двоек клик пак се појавуваат. арно ама од кој го избришав програмчето декстопов ми остана без никаков ред. иконите можам да ги мрдам секаде, нели обично декстопот е поделен на коцкичиња замислени.. 1 коцка за 1 иконче за да може да се одржува некое еднакво растојание меѓу иконите. е сеа значи тој ред го нема, иконите можам да ги ставам кај сакам... колку било блиску, една над друга итн. дали може некако пак да направам да ги имам тие замислени коцкичиња за секоја икона..?
Кое е тоа програмче?
Сакам и јас така со иконите да ми ги нема на десктоп.

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Кое е тоа програмче?
Сакам и јас така со иконите да ми ги нема на десктоп.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Може по пп да ми прати некој торентче за Windows 7 Ultimate :)

G

galaxy

Гостин
Од пред некое време имам проблем со енкодинг во оперативниот систем, не во интернет пребарувачот, туку во оперативниот систем.​
Ќе ве замолам, дали може овој карактер да го копиате во некој текст фајл и да ми кажете дали ви се појавува како ѕвезда или како квадратче.​
★​
И кога копирам некој текст ид пдф во ворд не се копира текстот туку прашалници или други знаци, дали имате решение за ова? Пдф фајлот не е заклучен и има одобрение за копирање.​

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Од пред некое време имам проблем со енкодинг во оперативниот систем, не во интернет пребарувачот, туку во оперативниот систем.​
Ќе ве замолам, дали може овој карактер да го копиате во некој текст фајл и да ми кажете дали ви се појавува како ѕвезда или како квадратче.​
★​
И кога копирам некој текст ид пдф во ворд не се копира текстот туку прашалници или други знаци, дали имате решение за ова? Пдф фајлот не е заклучен и има одобрение за копирање.​
Се појавува како ѕвезда како што е тука.

G

galaxy

Гостин
Regional сетингс како ти е наместено? (Control Panel).
Ако можеш, дај скриншот од секој TAB.
Capture.PNG
Capture2.PNG
Capture3.PNG
Capture4.PNG
--- надополнето: 27 декември 2011 во 20:29 ---
Regional сетингс како ти е наместено? (Control Panel).
Ако можеш, дај скриншот од секој TAB.
ОК е сега, ресетирав нешто и рестартирав и сега е ок.

Ама, дали знаеш како да копирам текст од пдф напишано со македонски фонт, (не со македонска поддршка) во ворд. Ми се копираат прашалници и знаци. Пдф-то не е заклучено или заштитено.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
МОДЕРАТОР:

ЗАБРАНЕТА Е ПИРАТЕРИЈА НА ФОРУМОВ!
По пп е дозволена, уствари никој нема увид што корисниците прават приватно така да е "легална" исто ко јас не можам да излезам на плоштад и да го дркам - тоа е забрането...а дома секако кој ќе ми забрани? освен ако не влези бабами ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom