NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.379
нема де ме чуди мајами да тепат 10 со ред

Бостон
Шарлот
Минесота
Шарлот
Атланта
Индиана
Атланта
Њу Џерси
Г. Стејт
Клиперс

10-0, па кај Клиперси ќе застанат, слично ко лани

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Нов тренер и 6 нови играчи, ако ги рачунаме и Ибанкс и Карактер кои лани (со мал исклучок на Ибанкс) грееа клупа.
Триаголникот е минато, освен некои добро уиграни исклучоци. Значи и нова игра и нова одбранбена филозофија со новиот тренер.
Треба време да се уиграат, затоа не чекај Лејкерси да рушат рекорди во регуларна сезона... Ќе се средат, ама без нов плејмејкер тешко до титула. Сакам да го видам малку руки плејот Морис да го играат...

BTW, Артест нешто се разигра... а и руки бековиве на Кингс, нормално... нема кој да ги чува.
Matta WorldPeace се вика чоекот ;) не му греши име :D

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Што им стана на GSW, ја глеав цела утакмица, играа како лејкерс у најбољим годинама... :D

Баш ми е криво за Чикаго, се надевам нема да се повтори ова :(

Инаку ако на некој му треба стрим, www.wiziwig.tv .

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.907
Поени од реакции
30.866
Прв сезонски натпревар против шампионот и оп победа. Лосон машина, ептен добар натпревар изигра. Едно време водевме и 33 поени разлика.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Опасна екипа се Сакраменто, млада и талентирана. Мада многу се недисциплинирани ама тоа може да се среди. Рубио може дава добри пасови за око ама не е доволно тоа за у НБА.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.414
Поени од реакции
35.094
Во НБА се многу важни мечап ситуациите... знаете де, секој тим си има незгоден противник. Сакраменто е заебан мечап за ЛА... ма како што дојде работава, секој тим со малку подобри бекови е заебан мечап за Лејкерси.

Лејкерси барем се трудат и имаат реално оправдување со новиот тренер и новите играчи, одустовото на Бајнам и повредата на Коби (момакот игра со свежо скинати лигаменти на шутирачкиот зглоб).

Што да кажат Далас?
Јас мислам најдобро коментираше Шон Вилијамс синоќа. Се исповраќа на терен!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
^ Сигурен си дека со СКИНАТИ лигаменти на ЗГЛОБОТ ќе може да му функционира шаката?
Он може има некоја си повреда али сигурно не е скинат лигамент на зглобот, па ја што имав истегнување на лигаментот не можев да ја мрдам раката 1 месец а он игра со СКИНАТИ лигаменти и дава по 30 поена, не заебавај. :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Опасна екипа се Сакраменто, млада и талентирана. Мада многу се недисциплинирани ама тоа може да се среди. Рубио може дава добри пасови за око ама не е доволно тоа за у НБА.
Па што се дрка на Рондо тогаш?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.414
Поени од реакции
35.094
^ Сигурен си дека со СКИНАТИ лигаменти на ЗГЛОБОТ ќе може да му функционира шаката?
Он може има некоја си повреда али сигурно не е скинат лигамент на зглобот, па ја што имав истегнување на лигаментот не можев да ја мрдам раката 1 месец а он игра со СКИНАТИ лигаменти и дава по 30 поена, не заебавај. :)
Не сум доктор, ама еве што прочитав.

EL SEGUNDO -- Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant, who suffered a right wrist injury in Monday night’s game against the Clippers, was examined today by Dr. Steven Shin of the Kerlan-Jobe Orthopaedic Clinic and underwent an MRI exam. Results show that Bryant has a torn lunotriquetral ligament.

http://espn.go.com/blog/los-angeles/lakers/post/_/id/24921/kobe-bryant-will-miss-wednesdays-preseason-game-day-to-day-with-wrist-injury

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
што мислите за атланта и лејкерс вечер?
Лејкерс им е трета по ред, Јута им е прва утакмица... потенцијални 0-3 за езерџиите, али ја типувам дека ќе победат „на сила“ што се вика.

Атланта мислам дека ќе ги суреди Њу Џерси. Нетс немаат центар, па очекувам Хорфорд и Смит да имаат мега-утакмица. Инаку Нетс иако победија синоќа не изиграа многу добро, подобро би можело да се каже дека Вашингтон се испосра.

П.С. Ги чекаш на тикет? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога по наше време играат Lakers vs Jazz вечерва?

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Не сум доктор, ама еве што прочитав.

EL SEGUNDO -- Los Angeles Lakers guard Kobe Bryant, who suffered a right wrist injury in Monday night’s game against the Clippers, was examined today by Dr. Steven Shin of the Kerlan-Jobe Orthopaedic Clinic and underwent an MRI exam. Results show that Bryant has a torn lunotriquetral ligament.

http://espn.go.com/blog/los-angeles/lakers/post/_/id/24921/kobe-bryant-will-miss-wednesdays-preseason-game-day-to-day-with-wrist-injury
Абе не викам ништо за тебе, ете негде пишува дека ги истегнал, линков што ти ми го прати дека ги скинал лигаментите, сакам да кажам дека новинариве можат што било да напишат само за да го величат што повеке Коби.
Скинат лигамент е заебана работа и има милион случки кај што играчи отсуствуваат по 5-6 месеци заради кинење лигамент а не па да играат ко Коби и тоа по 30 минути. :)
Во овој случај мислам дека Коби само си ја набил раката при падот или во најлош случај ете нека бидат истегнати лигаментите, али скинати никако не може едноставно ќе му падне шаката надоле. пис

Kajgana Shop

На врв Bottom