Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
И лани Флоро Флорес веќе го преселија па не испадна така !

Аман со тоа носење класа играчи! Таков играч не доаѓа во клуб кој не игра во ЛШ, поготово во јануари, па макар се викал Јувентус. Пуно напаѓачи имаме, не ни треба нов сега (за на лето е друга приказна).

Aјде да речеме дека летово солидно ја заврши работава, ама претходното, сега пак ја тера истата песна, кај Бориело, кажи ми која улога би ја имал Бориело во тимов, како би ни ја подобрил реализацијата кога е резерва во која екипа и да оди, освен во Џенова. За поголеми успеси потребно е класа, имаме милион шанси по натпревар а реализацијата ни е тапа, наместо да бара некој играч кој би можел да ја подобри реализацијата он носи просек. Еве на пример доколку го врати Касерес што веќе мислам дека 90% е завршена работата ќе заврши добра работа, но за мене ќе е само просек од спортски директор и ништо повеќе. Околу Тиаго и Амаури можеше многу подобро да реагира и да им најде соодветни клубови, само во минус сме со тие играчи. А за Дел Пиеро никако не би се сложил, неможе еден Тони да зема поглема плата од Capitano :)
Точно е тоа дека Бориело не е квалитет за Јуве, не е ништо подобар од Тони, па и од Јакинта, но сепак летниот трансфер рок а и наредните сите играчи кои ќе бидат ангажирани од страна на Марота ќе бидат во консултација со Конте, a досега Конте покажа дека можи да извади максимум од секој фудбалер што има на располагање. Летово Јуве немаше промашен трансфер, освен можеби Елија кој не добива многу шанси од Конте на официјални натпревари, другите трансфери (Пирло, Лихштајнер, Видал, Естигарибија, Џакерини), овие играчи Јуве ги ангажира летово, и тие ја оправдуваат шансата што им се пружи да играат во најдобриот и најтрофејниот клуб во Италија. Колку критики од „италијанските експерти“ доби Марота за Џакерини, за платените 7 милиони за Пепе, а досега Пепе е еден од најзаслужните играчи во тимот, Џакерини одлично се вклопи).

со оглед на тоа дека на управата цел му се првите 3 места може да кажеме дека досега го исполнува очекувањето.....сепак за освојување на титулата потребен е уште квалитет,вака трба да се навива на противниците да не им оди,а овој тим воопшто да не го фати криза и заситеност што едноставно не е можно тоа да се случи !

2570.jpg

Брееееј што ружна "Коса" имал Конте :icon_mrgr:

(y)

Точно е тоа дека Бориело не е квалитет за Јуве, не е ништо подобар од Тони, па и од Јакинта, но сепак летниот трансфер рок а и наредните сите играчи кои ќе бидат ангажирани од страна на Марота ќе бидат во консултација со Конте, a досега Конте покажа дека можи да извади максимум од секој фудбалер што има на располагање. Летово Јуве немаше промашен трансфер, освен можеби Елија кој не добива многу шанси од Конте на официјални натпревари, другите трансфери (Пирло, Лихштајнер, Видал, Естигарибија, Џакерини), овие играчи Јуве ги ангажира летово, и тие ја оправдуваат шансата што им се пружи да играат во најдобриот и најтрофејниот клуб во Италија. Колку критики од „италијанските експерти“ доби Марота за Џакерини, за платените 7 милиони за Пепе, а досега Пепе е еден од најзаслужните играчи во тимот, Џакерини одлично се вклопи).
Никој не го оспорува тоа дека овие играчи ја оправдаа довербата на клубот, сите се големи борци но за нешто повеќе нам ни е потребна млада верзија на Алекс или Трезе, играч кој ќе знае со еден потег да реши меч. Колку и да плукаме по Ибра, човекот сам им ги носи победите на Милан. Не е финтата се да се прави на лето, можда наредната сезона нема да сме во форма, кој знае се што може да се деси до тогаш. Во овој момент играме добар фудбал, котираме добро, зошто не би се фрлил некој милион плус и да се загриза многу посилно кон освојување на скудетото. Се спомнуваат Касерес и Гуарин што би било одличен потег (доколку се донесат) но наместо Бориело нека земат друг напаѓач или воопшто ни да не купуваат. Човеков пред 1 година не одби поради Рома.

Човеков пред 1 година не одби поради Рома.

Дали ти ја знаеш причината поради која не одби? Дали си сигурен дека и воопшто не одби? Не ти текнува дека постои опција да било од наша страна нешто проблем тоа што не дојде? Примаме информации само од медиумите, не можеме да знаеме што точно се случувало таму додека преговарале.Може да било точно така како што се пишуваше, ама може и врска да нема со вистината тоа.Мене искрено ми е сеедно.Ако он сега сака да дојде, и ако игра за Јуве добро тогаш добредојден е и му посакувам се најдобро додека е кај нас.Не викам дека е најдобра опција за нас, ама дечките шо го водат клубот и што ги прават тие истражувања на маркетот го знаат тоа подобро од нас.Јуве сега не бира идеално решение за иднината, туку моментално што може да се најде на пазарот за разумна цена, за да ни служи до Јуни.А Марота си ја знае добро работата, и ако се одлучиле за Бориело да го земат зимава, шансите да бил тој најдоброто решение во моментов се огромни.Да им веруваме на нив, па да видиме што ке се случи.А те уверувам дека е паметно ова што ке го направат (ако го направат).Ако си иде Красо и ако успеат да продадат нешто од Јакинта/Амаури, тогаш Бориело е супер за до Јуни па после ке му го бараме чарето.

Мене желба ми е Ањели и Марота да го искористат незадоволството на Торес и да го донесат во Јуве. За мене Торес е еден од најкомплетните шпицови и мислам дека Конте со неговиот психолошки пристап ќе може да го врати меѓу „живите“.

Сигурно нема заборавено да игра фудбал туку така.

Мене желба ми е Ањели и Марота да го искористат незадоволството на Торес и да го донесат во Јуве. За мене Торес е еден од најкомплетните шпицови и мислам дека Конте со неговиот психолошки пристап ќе може да го врати меѓу „живите“.

За разумна цена да

Според мене Торес никогаш не ни знаел да игра фудбал. Торес е Матри профил на играч само што во мооментов незнај ни да шутни ни да се намести.
Незнам какви чуда можи да напрај Конте со него, ама по таква набилдана цена, не фала.

Може Красич да се искористи за намаулвање на цената но така би имале напагачи кој би грееле клупа а Торес во кој клуб и да отиде сигурен сум дека ќе даде повише голови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom