е у право си ќе си го избришам мислењето пхахахне вреди да добиваш бан заради него.
Ти ќе кажеш некому како да те нарекува??За тебе се нарекува Албанец. А за тоа како ние самите себе се нарекуваме не треба да те боли многу стапот, може?!
За тебе се нарекува Албанец. А за тоа како ние самите себе се нарекуваме не треба да те боли многу стапот, може?!
НЕ, треба да те боли, бидејќи чим јас се навредувам од тој збор кога ти ми се обраќаш, тогаш не треба да го употребиш тој збор на јавен форум.Зборот Ши.птар е за меѓусебна употреба, за тебе сум Албанец. Јас ве нарекувам:Не,тебе да не те боли стапот јас како вас ве нарекувам!Тоа е мое право.Како не се вреѓате кога еден на друг се викате Албанци на албански,а ве вреѓа тоа некој друг да ве наре
че така?И ај сега одговори ми како на албански не нарекувате нас Македеонците?
Да јас ќе му кажам, имаш нешто против?Ти ќе кажеш некому како да те нарекува??
watch out everybody..Да јас ќе му кажам, имаш нешто против?
Што е до тебе лично, тоа си е твоја работа.Јас ве нарекувам:
Maqedonas = Македонец.
Он ме праша мене, и ја му одговорив како јас ве нарекувам. И тие албански субјекти, во никој случај не го отсликуват ставот на Албанците, барем Не тие што ти ги наброја. Невладината Разбуди се, никој не ги есапи од Албанците, јас тоа ти го гарантирам.Што е до тебе лично, тоа си е твоја работа.
Меѓутоа тоа не е случај со албанските субјекти во официјалната кореспонденција, невладини организации (Разбуди се...), политички партии (НДП...), навивачки групи (Балисти чии членови се и членови на форумов). Сите тие го користат во официјална кореспонденција грчкиот израз Славомакедонци.
Кој го отсликува ставот на Албанците околу ова, ако не албанските субјекти?
Но и покрај тоа сметам дека е исправен ставот на македонските субјекти да не ве нарекуваат како што не сакате.
Дали го занемарувате ФАКТОТ дека во Македонија има РОМИ, ТУРЦИ, ТОРБЕШИ кои се пишуваат "АЛБАНЦИ" за да имаат поголеми шанси да најдат Работа!.
И јас не верував дека Турци се пишуваат Албанци за да најдат работа ама ова ми го кажа ТУРЧИН
Не, зошто имаат поголеми шанси да се вработат во државна администрација.
Долнени-Прилепско,Житоше-Прилепско,Ореше-Велес,Штип итн,итн.Продолжи ти пак да се смееш.
Не бе немам. А може да те викам калимеро? Бидејќи тоа највеќе одговара оти секогаш глумите дека сте обесправени. Коа веќе несакаш да те викам шиптарес мислам ова би било најсоодветно.Да јас ќе му кажам, имаш нешто против?
Затоа што немаш врска, бидејќи процентот на застапеност(вработувања) во државна администрација не се пресметува според пописни резултати.Ви давам рок од 3 часа да измислите некоја поиздржлива причина зошто турците , торбешите и останатите се попишуваат како албанци.
Разбра ли што реков јас.Затоа што немаш врска, бидејќи процентот на застапеност(вработувања) во државна администрација не се пресметува според пописни резултати.
Ај сега вака,мене ама баш ме заболе дали ти се навредуваш или не од ТОЈ збор,како второ јас не го УПОТРЕБИВ тој збор во форумов,а како трето ај молимте објасними како ке ми кажеш за да не го употребувам тој збор,и како четврто те ПРАШАВ КАКО ВИЕ АЛБАНЦИТЕ НАС МАКЕДОНЦИТЕ НЕ НАРЕКУВАТЕ НА АЛБАНСКИ,Значи не македонци,не славомакедонци него???Кој е грдиот збор???НЕ, треба да те боли, бидејќи чим јас се навредувам од тој збор кога ти ми се обраќаш, тогаш не треба да го употребиш тој збор на јавен форум.Зборот Ши.птар е за меѓусебна употреба, за тебе сум Албанец. Јас ве нарекувам:
Maqedonas = Македонец.
Да јас ќе му кажам, имаш нешто против?
Не е џабе не се прави мутав,дуи ги пумпа институциите како балони со рамковни Албански вработувања,тоа и ти и јас и сите нас ни е јасно џабе губиш време на дркање тастатура.Разбра ли што реков јас.
Џабе е што на попис Хасан Ибрахимовски ќе се попишува албанец , со цел да се вработи , пошто неговите одговори не се достапни за тие што треба да го примат на работа.
И јас се сложувам дека застапеноста во државната администрација не е соодветна на пописните резултати , сите се под процентот освен македонците кои се вработени повеќе одошто е нивниот удел во бројот на населението.
Но последните 10 години работите се доста сменети во подобро за сите етнички заедници , не само за албанците.
А ова е закана нешто или тоа мене ми се чини?Да јас ќе му кажам, имаш нешто против?