- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
Ај за прва брачна ноќ, океј е тоа. Ама замисли да имаше некоја религиска одредба, жената да се чува за 3,458та брачна ноќ.
E to bi vec bilo nesto..
E to bi vec bilo nesto..
извини а како тоа ќе знаеш кој е тој ВИСТИНСКИОТ? Се познава ли некако?? Не ми е јасно...сакаш да кажеш ако не дојде тој вистинскиот дека ќе чекам до 30 год??? Како па да не! Секој си сфаќа различно ама муабети од типот бла бла...па чекај да го најдам вистинскиот...па да не ме остави после тоа...па аууу хименот е нешто свето за мене....за мене се многу ниски.А што има тука толку чудно ако девојки на 20+ години сеуште се невини ? Па гледам дури ги вреѓате како се тие заостанати и не знам што. Можеби не го нашле вистинскиот на кој ќе му се предадат. Па зарем со секоја будала да се легне колку само да се изгуби невиноста ? Машкото треба да ја заслужи девојката за да ја има.
Да, познавам девојки кои се над 20 години и уште се невини. И не дека се чуваат за првата брачна ноќ туку ете не го нашле вистинскиот.
А тоа со религиите нема врска. Во сите религии сексот пред брак е забранет. Ама колку денес постојат вистински верници?
Не познавам некој кој се чувал затоа што е премногу религиозен.
ако е така како што викаш оговорими зошто жените имаат хименизвини а како тоа ќе знаеш кој е тој ВИСТИНСКИОТ? Се познава ли некако?? Не ми е јасно...сакаш да кажеш ако не дојде тој вистинскиот дека ќе чекам до 30 год??? Како па да не! Секој си сфаќа различно ама муабети од типот бла бла...па чекај да го најдам вистинскиот...па да не ме остави после тоа...па аууу хименот е нешто свето за мене....за мене се многу ниски.
Што толку важност се придава на тој првиот пат??Што е толку тоа битно кога секој нареден пат после првиот е стопати подобар отколку првиот.Мажот не треба да се гордее што и бил прв на некоја..треба да се гордее ако и биде последен така да...во еден претходен пост реков...најдобро би било на нас девојките да ни ги отстрануваат химените уште на самото раѓање за да нема после непотребни проблеми....на тој начин нема да има прв ама ќе има последен...што за мене е многу поважно,
аман бе еве јас ти викам има и невини и поштени не се сите такви како што мислишabre kakvi prvi bracni noci, lugje !!!!
pa zarem ne gledate okolu vas sto se slucuva, se kleckaat i hevtaat ko stuki, uste u osnovno, a za u sredno ic da ne pravime muabet. Nekoi baraat izgled, nekoi karakter, nekoi pari i kola da ima deckoto, ama vazno site se ... ne ko bunari, tuku ko rudnici izmegju toa nogite ... spored mene denes casna i postena devojka/zenska nema, osven ako nekoja epten e ruzna, pa nikoj nejkje da i go b**ne, ili ako nekoja e totalka 100% zabegana po knigite i karierata ... JBG toa ti e ...
па стварно не знам зошто тос може да одговори некој доктор пример од медицински аспект.Али ја гледам од другава страна на работтите и гледам дека тој химен ни ствара премногу проблеми и психички притисоци и на вас мажите а и на нас така да болље да го нема би било и за двете страни.ако е така како што викаш оговорими зошто жените имаат химен
Abe druze himenot e za da se skine !!!ако е така како што викаш оговорими зошто жените имаат химен
Кој те лаже дека нема?Има и тоа многу.а какви се тие поштени да те прашам?? Некоја која пробала и анален и орален ама не и вагинален со цел да се перчи дека е невина????
е извини ама такви има мнооогу даа.
А невина ама онака во вистинската смисла за мене е некоја која се мажи за човекот со кој го имала:Првиот бакнеж,првите допири,првиот секс ,првата љубов и све остало.Значи некоја која од еден маж повеќе не видела...е извини ама такви сигурно нема
ти незнаеш ма јас мислам дека знаеш само така ти чини па се праиш дека незнаеш ама јас мислам дека тој химен сигурно не е случајностпа стварно не знам зошто тос може да одговори некој доктор пример од медицински аспект.Али ја гледам од другава страна на работтите и гледам дека тој химен ни ствара премногу проблеми и психички притисоци и на вас мажите а и на нас така да болље да го нема би било и за двете страни.