- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.799
- Поени од реакции
- 3.887
Јувентус е чист. Се додека корумпираниот италијански суд работи, ке му остане етикетата "Нерелевантен"
Е тоа се обидувам и јас неколку страни/години наназад да им го објаснам на Марли и компанија. Само никогаш не ми текнало вака кратко и јасно да им кажам...Јувентус е чист. Се додека корумпираниот италијански суд работи, ке му остане етикетата "Нерелевантен"
Е тоа се обидувам и јас неколку страни/години наназад да им го објаснам на Марли и компанија. Само никогаш не ми текнало вака кратко и јасно да им кажам...
Грешка си за ова,нема везе дека Јувентус сам си се ослободил.Еве ти го целиот извештај на Ла Газета дело Спорт(весник кој нема везе со Јувентус) за пресудата во Неапол.Каде што меѓу другото стоиТи бајаги си ги смешал работите.
Откако беше прочитано обвинението, Јувентус преку својата официјална страна излегоа со соопштението за кое ти алудираш, односно, самите се ослободија а не дека некој нив ги ослободил ко ти што мислиш, нешто за кое беа остро критикувани од самиот Моџи.
Значи според оваа ваша логика, Јуве иако местеле, на чело со Моџи, не требале да бидат казнети ?!?!Грешка си за ова,нема везе дека Јувентус сам си се ослободил.Еве ти го целиот извештај на Ла Газета дело Спорт(весник кој нема везе со Јувентус) за пресудата во Неапол.Каде што меѓу другото стои
All claims for compensation filed against Juventus were rejected – the court evidently judging that the club was not fully aware of the crimes committed.
Значи клубот не е крив, што Моџи местел, а сепак биле казнети, тоа ли сакавте да го докажете јувенташи ??Значи според оваа ваша логика, Јуве иако местеле, на чело со Моџи, не требале да бидат казнети ?!?!
Значи според оваа ваша логика, ко што реков, Галијани може курташак да си игра без притоа клубот Милан да не е свесен за неговите постапки и со тоа наместените титули да им останат така ?
Незнам што тука не ви е јасно.
Јуве ко клуб одговараше за ова со играњето во втора лига, незнам за што друго би можеле да одговараат пак, нивната казна бидна, денес само е потврдено дека истата била исправна бидејќи и судот во Неапол ДОКАЖА дека Моџи играл прљаво и истиот суд ПОТВРДИ дека Калчпополи не било фарса.
Незнам што подразбирате под тоа, '' Јуве биле ослободени '', судот само потврди дека они ко клуб не биле свесни за постапките на своите директори кои ги местеле натпреварите на истиот клуб, тоа не значи дека клубот на времето бил казнет неосновано. Фиорентина за финансиски малверзации во Ц лига отидоа, па никому ништо, клубот секогаш одговарал и ќе одговара за постапките на оние кои го водат.
Ова е смешно..фала богу дека знаеле се бидејќи моџи всушност бил јвуентус тоа време и ги држел сите конци во клубот каде Ањели фамилијата му дале одврзани раце..многу работи не знаат фановите на Јувентус во мкд и општо кој се наоѓаат надвор од Италија и си живеат во некој свој филм дека тие се поштените и ги наместиле .... но Јувентус како клуб не го тужи Моџи, значи знаеле за се !!
.
Баш би сакал ова да го прокоментираш ...јас не се сеќавам дека коментирав тука денот кога Шалке 04 стана Шалке 05 или кога Тотенхем постана Барселона
Немам план да почнувам да си го мерам колкав ми е со некој друг тука и вака и така ке победамБаш би сакал ова да го прокоментираш ...