Windows 7

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
на лаптопов имам лиценциран Windows Home Premium ама пак душичкава ме копка да му акнам торентче ултимејт. Совет? Да или не :facepalm:

M

Mr.InF3ction

Гостин
^Чувството кога користиш ULTIMATE е моментот :)
Инаку да бев на твое место не би инсталирал ultimate воопшто, би инсталирал pro верзија АКО немаше никаков оперативен систем.Така да дали home premium или pro нема да добиеш ништо само ќе добиеш некој процес плус во позадина :)

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Изгледа за овде ми е проблемов, ако не е кажвите..
Ова ми се деси еднашка пред неколку дена кога го уклучував ком и денеска исто..
Симни си Genuine for windows 7, exe. file е, пробај да го најдеш. И, исклучи Automatic updates ( y search : "turn automatic updating on or off", never check for updates.)

М

Мартин`

Гостин
Драјвери за Windows 7 Ultimate за гејмпад topway ? се скапав од барање ништо не најдов.. на лаптопов неможам да играм ..

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
на лаптопов имам лиценциран Windows Home Premium ама пак душичкава ме копка да му акнам торентче ултимејт. Совет? Да или не :facepalm:
Не не у никој случај зошто тоа би го правел тоа? Ништо нема да можеш да правиш плус што неможеш да правиш веќе. Програмите што Windows Ultimate ги нуди се лоши и бавни!
Од искуство ти кажувам ти веќе го имаш Windows 7, тебе само ти требаат програми за тоа што сакаш да правиш дали тоа било конверзија на филмови, работа со слики или текстови итн... се што ти треба можеш да си симнеш и инсталираш. Постојат 10 пати подобри програми за сите овие работи од оние што Ultimate ги нуди за апсолутно се. На овој начин ќе направиш каде каде подобар систем од Ultimate.
--- надополнето: 25 декември 2011 во 00:24 ---
Симни си Genuine for windows 7, exe. file е, пробај да го најдеш. И, исклучи Automatic updates ( y search : "turn automatic updating on or off", never check for updates.)
Лоша идеја поради следново "never check for updates". После бавен системот па ми кочи па вируси имам!

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Лоша идеја поради следново "never check for updates". После бавен системот па ми кочи па вируси имам!
Се прашувам зошто мене не ми кочи, брз ми е, а секогаш, одма после форматирање ставам "never check for automatic updates"......:cool:
--- надополнето: 25 декември 2011 во 00:31 ---
Btw.... Кој е најдобар Windows 7 ? ( моментално сум на ultimate )

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Се прашувам зошто мене не ми кочи, брз ми е, а секогаш, одма после форматирање ставам "never check for automatic updates"......:cool:
Конкретно за што најдобар? За гледање Blu-Ray filmovi најдобар е оној што има инсталирано Arkasoft или PowerDVD сигурно не е Ultimate за обработка на слики веројатно е Adobe Photoshop а не Ultimate за обработка на видеа веројатно е Adobe Premiere Pro или Sony Vegas сигурно не е Windows Ultimate за обработка текстови веројатно тој што има инсталирано Office 2010 а пак ќе речам не е Ultimate! Инсталирај соодветни програми за она што сакаш да правиш и ќе имаш најдобар Windows за тоа што работиш а со Windows Ultimate неможеш ништо асално да направиш дури неможеш ни најобичен avi. филм со превод да гледаш ако не инсталираш кодеци или замена за windows media player!
Windows 7 општо гледано дали тој бил Ultimate, Home premium или Professional по Default е срање. Програмите кои доаѓаат со него воглавно нечинат и малку можеш да работиш со нив но со инсталација на соодветни програми можеш да си направиш многу добар твој личен Windows со кој можеш се да правиш!

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Симни си асален лоадер и ќе немаш гајле со апдејти... јас имам daz лоадер и еве го веќе повеќе од година дена на таа инсталација сум со тој лоадер, со скоро сите апдејти + SP1, и немам проблеми.
Иначе за најдобра 7-ца, слободно можеш и Home Premium да ставиш, и онака 99% од работите што ги нуди Ultimate не се потребни/ретко кој ги користи.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Конкретно за што најдобар? За гледање Blu-Ray filmovi најдобар е оној што има инсталирано Arkasoft или PowerDVD сигурно не е Ultimate за обработка на слики веројатно е Adobe Photoshop а не Ultimate за обработка на видеа веројатно е Adobe Premiere Pro или Sony Vegas сигурно не е Windows Ultimate за обработка текстови веројатно тој што има инсталирано Office 2010 а пак ќе речам не е Ultimate! Инсталирај соодветни програми за она што сакаш да правиш и ќе имаш најдобар Windows за тоа што работиш а со Windows Ultimate неможеш ништо асално да направиш дури неможеш ни најобичен avi. филм со превод да гледаш ако не инсталираш кодеци или замена за windows media player!
Се разбира дека јас не сакам да го користам Windows - от наместо, Photoshop, Vegas, Premier ...;) Прашав, онака, кој windows е најдобар кој може најдобро да ги поднесе овие програми и други работи..... нема везе, мислам дека ultimate си е најдобар....:)
--- надополнето: 25 декември 2011 во 00:58 ---
Симни си асален лоадер и ќе немаш гајле со апдејти... јас имам daz лоадер и еве го веќе повеќе од година дена на таа инсталација сум со тој лоадер, со скоро сите апдејти + SP1, и немам проблеми.
Иначе за најдобра 7-ца, слободно можеш и Home Premium да ставиш, и онака 99% од работите што ги нуди Ultimate не се потребни/ретко кој ги користи.
За Home Premium - ов, фала :). Иначе не ме разбра за првото, реков дека без Updates, супер ми работи. А мислиш подобро да го ставам да праи updates?
note : сепак не користам лиценциран windows :D, и одма ќе ми рече "Your windows is not licences" , ќе почне со црни позадини, со замарање пред да го пуштам пц - то и така натака .... :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Лол, на 97% од членовите на форумов, а и пошироко, им е пиратски :icon_lol:
Што мислиш, зошто користам лоадер? :) И да, препорачливо е да инсталираш апдејти.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Се разбира дека јас не сакам да го користам Windows - от наместо, Photoshop, Vegas, Premier ...;) Прашав, онака, кој windows е најдобар кој може најдобро да ги поднесе овие програми и други работи..... нема везе, мислам дека ultimate си е најдобар....:)
Да windows ultimate според Microsoft e најскап и најдобар но програмите што тие ги нудат се слаби и воглавно неупотребливи јас сите ги исфрлив само ми сметаа во функционирањето на системот односно го забавуваат, сите останати верзии можат да ги "поднесат" програмите што ги спомнав.
На пример на Ultimate има можност за XP MODE a на Premium го нема али добро што и го нема, пошто не чини, ја прво нешто што правам го ифрлам и ставам WMWARE и го инсталирам XP преку него. Windows media player, windows media center, movie maker, internet explorer, DVD maker (апсолутно најлош од сите програми), Live Mesenger, Windows Live Essentials, а има и други се тоа се брише!

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Да windows ultimate според Microsoft e најскап и најдобар но програмите што тие ги нудат се слаби и воглавно неупотребливи јас сите ги исфрлив само ми сметаа во функционирањето на системот односно го забавуваат, сите останати верзии можат да ги "поднесат" програмите што ги спомнав.
На пример на Ultimate има можност за XP MODE a на Premium го нема али добро што и го нема, пошто не чини, ја прво нешто што правам го ифрлам и ставам WMWARE и го инсталирам XP преку него.
Cool.
Постои Turbo mode од Tune up за гасење на непотребните програми....

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
аман бе друшкане па зашто ти е windows 7 без updates??? па не му ја мисли тогаш стај XP, за него повеќе нема updates. Па целата поента да имаш оперативен систем и да си безбеден е да се прават updates, а не ти со цел памет го оставаш со сите можни дупки да ти се пикоса малвер на било кој начин. Биди ти газда на оперативниот систем и updates сам си бираш што, како и зошто ги инсталираш поединечно, посебно за тој update кој ти мати памет дека ќе ти откријат нелиценциран оп. систем.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
аман бе друшкане па зашто ти е windows 7 без updates??? па не му ја мисли тогаш стај XP, за него повеќе нема updates. Па целата поента да имаш оперативен систем и да си безбеден е да се прават updates, а не ти со цел памет го оставаш со сите можни дупки да ти се пикоса малвер на било кој начин. Биди ти газда на оперативниот систем и updates сам си бираш што, како и зошто ги инсталираш поединечно, посебно за тој update кој ти мати памет дека ќе ти откријат нелиценциран оп. систем.
Хахаха, фаала, и да знаеш ќе го направам тоа, овие денови само да ми донесат асален нет... :)

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ако може малце помош во врска со декстопот. значи имав едно програмче " Fences " (ми беше филм едно време) со кое можеше со двоен клик на маусот да исчезнат сите икони од декстоп и со двоек клик пак се појавуваат. арно ама од кој го избришав програмчето декстопов ми остана без никаков ред. иконите можам да ги мрдам секаде, нели обично декстопот е поделен на коцкичиња замислени.. 1 коцка за 1 иконче за да може да се одржува некое еднакво растојание меѓу иконите. е сеа значи тој ред го нема, иконите можам да ги ставам кај сакам... колку било блиску, една над друга итн. дали може некако пак да направам да ги имам тие замислени коцкичиња за секоја икона..?

Kajgana Shop

На врв Bottom