Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
toj sto tvrdi deka nema Bog, toj e pomoken od samiot demon, zasto samiot demon znaj deka postoj Bog.
--- надополнето: 23 декември 2011 во 16:00 ---

Bog ke gi kazni zaradi grevot sto go napravile.
Брат.. не се бламирај те молам...
Оти последниот тип што го запознав (не на форумов), со исти такви ставови, ми праеше муабет дека добивал визии и сонови за заробени души од мртви деца во некоја си црква, па за на крај да провали во црквата.
Му стегнаа кривична пријава за тешка каржба.., му викнаа психијатри и се покажа дека типов е параноиден шизофреник.. моментално е во ментална институција под лекарства..
дај не зафркавај..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Значи, ако демоните и Бог не се пријатели, зошто тогаш демоните се изживуваат врз оние кои Бог ги казнил?

и,

Ако тие не можат да направат ништо што Бог не го дозволил, кој е одговорен за сето зло во светов? Тие направиле она што Бог им го дозволил, така?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Значи, ако демоните и Бог не се пријатели, зошто тогаш демоните се изживуваат врз оние кои Бог ги казнил?

и,

Ако тие не можат да направат ништо што Бог не го дозволил, кој е одговорен за сето зло во светов? Тие направиле она што Бог им го дозволил, така?
Го испобуни Аце... Само по едно, Интериста, само по едно...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Го снема по прашањето, мислам дека им удрено едно квалитетно размислување. Ќе видиме кога ќе се врати :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Го снема по прашањето, мислам дека им удрено едно квалитетно размислување. Ќе видиме кога ќе се врати :)
Ех :( ...така беше и пред година дена некаде... па го снема.

Само по едно!

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ех :( ...така беше и пред година дена некаде... па го снема.

Само по едно!
Чита книги, проверува податоци, чекај, не иде тоа така.. на човештвово му требало илјадици години, он се родил 1987, полека па и ти кај го брзаш! :)

Море, да не се исплаши од она погоре за примерот што го дадов, а?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Го испуштивме дет'то од раце... :|

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Чита книги, проверува податоци, чекај, не иде тоа така.. на човештвово му требало илјадици години, он се родил 1987, полека па и ти кај го брзаш! :)

Море, да не се исплаши од она погоре за примерот што го дадов, а?
Дај кажи нешто повеќе за примерот што го спомна, да ја живнеме темава. :)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Дај кажи нешто повеќе за примерот што го спомна, да ја живнеме темава. :)
„Оти последниот тип што го запознав (не на форумов), со исти такви ставови, ми праеше муабет дека добивал визии и сонови за заробени души од мртви деца во некоја си црква, па за на крај да провали во црквата.
Му стегнаа кривична пријава за тешка каржба.., му викнаа психијатри и се покажа дека типов е параноиден шизофреник.. моментално е во ментална институција под лекарства..
дај не зафркавај..“
Епа тоа што го кажав погоре, еве ти го.. тоа е тоа.. други детаљи не знам.. на жалост.. до кај е чоеков што со него.. не знам.. галиба е добро :-|

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Си мислите дека сте многу фенси со вашите сликички.... Но тоа не го побива фактот дека ќе горите во еден од круговите на пеколот што ги спомна Александар... Само вие смејте се, ќе видиме на крај кој вистински ќе се смее...
Добро е што ти како добар верник ни фаќаш сеир...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Добро е што ти како добар верник ни фаќаш сеир...
Мене само едно не ми е јасно, јас пушам, пијам, имам предбрачен секс .... Во кој круг ќе ме стават мене... Или можеби ќе има специјално вграден roller coaster само за мене.. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене само едно не ми е јасно, јас пушам, пијам, имам предбрачен секс .... Во кој круг ќе ме стават мене... Или можеби ќе има специјално вграден roller coaster само за мене.. :D
:pos:
За тебе колешке и за мене специјален ќе направат :icon_mrgr:

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Концептот на пеколот е сеуште во изработка... Јас мислам дека ќе има некаква телепортација - од круг у круг...
roller coaster is so demode...
Можно е и да прават некој просек и ти доделуваат круг. На пример имаш еден грев за 9-тиот, четири грева за 3-тиот и еден грев за првиот круг - просекот би му дошол негде 4ти круг...

Пробај се овде и спремај се адекватно за тоа што те чека...

pekol.jpg

Ја одам во шестиот круг, ако има некој за таму нека каже да се организираме на време.

Мајко, мајко!!!

B

Black Guard

Гостин
И ако не се скратат оние дни, никој не би се спасил; но заради избраните ќе се скратат тие дни.

(Mat.24:22)

.
Кои се избраните и кое е објаснувањето за кр5ајот на дните, дали избраните се причина за да се скратат дните???

Kajgana Shop

На врв Bottom