Road to Avonlea

• Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Feliks beshe najzakon karakter, normalno i Heti.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
леле кај ви текна за серијава, дел ос моето детство, дел од мене, најубава серија, ужасна тага и носталгија ме фака кога ке видам слики
најинтересен лик ХЕТИ КИНГ
а иначе во првиот дел од серијата САРА бесе главна, псоле ја снема долго време, па Фелисити бесе главна, а на крај сара се појави само во пследната епизода на свадбата на фелисити
а инаце првите епзиоди дефинитивно беа најинтересни
после децата пораснаа и на крај некао ми бесе најглупа

Slatka_Mala

devoid of concept
Член од
15 февруари 2006
Мислења
477
Поени од реакции
11
Road to Avonley! Back to 1998-99, есен, зима, рано наутро...Се будиш и се смрзнуваш, а на школо НЕ ТИ СЕ ОДИ, ама Road to Avonley ќе си го направи своето за да ти тргне денот...
Ме асоцира на 5-6 одд, ладно и замрзнат прозорец + седење на печка за да се згрееш и топло млеко со кифлички, надвор - сив ден, а внатре - жива смеа со ликовите!:pipi:
Ми текнува уште на првата епизода, кога ја донесе татко и на Сара во Avonley - колку ја нејќев Хети тогаш! (btw, после ми стана омилен лик! Ви текнува на епизодата кога Феликс и Сара (кои беа многу здружени) ја лажеа Фелисити дека всушност е заменето дете и дека родителите не и се родители? Колку се смеев! Или кога им дојде на посета една тетка за која по грешка мислеа дека е глува, па се дереа за да се разберат со неа, а тетката - бидејќи многу викаа, мислеше дека они се глуви!
Цело едно детство, цел една бура од спомени ми враќа патот кон Авонли! Да можам, таму ќе се преселам, за да живеам со тие ликови!
Патот кон Авонли, пат кон многу затскриени спомени кои копнеат да бидат оживеани...сакам ПАК!

Ј

јовица11

Гостин
Road to Avonley! Back to 1998-99, есен, зима, рано наутро...Се будиш и се смрзнуваш, а на школо НЕ ТИ СЕ ОДИ, ама Road to Avonley ќе си го направи своето за да ти тргне денот...
Ме асоцира на 5-6 одд, ладно и замрзнат прозорец + седење на печка за да се згрееш и топло млеко со кифлички, надвор - сив ден, а внатре - жива смеа со ликовите!:pipi:
Ми текнува уште на првата епизода, кога ја донесе татко и на Сара во Avonley - колку ја нејќев Хети тогаш! (btw, после ми стана омилен лик! Ви текнува на епизодата кога Феликс и Сара (кои беа многу здружени) ја лажеа Фелисити дека всушност е заменето дете и дека родителите не и се родители? Колку се смеев! Или кога им дојде на посета една тетка за која по грешка мислеа дека е глува, па се дереа за да се разберат со неа, а тетката - бидејќи многу викаа, мислеше дека они се глуви!
Цело едно детство, цел една бура од спомени ми враќа патот кон Авонли! Да можам, таму ќе се преселам, за да живеам со тие ликови!
Патот кон Авонли, пат кон многу затскриени спомени кои копнеат да бидат оживеани...сакам ПАК!
Mnogu ubavo napisano se pronaogam vo textov:helou:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
dadadaad tetka Eliza bese taa, ama oni ja cekaa tetka eliza, pa dojde druga tetka i zatoa oni taka i zborea, lele cepki bese
najubavi epizodi bea prvite, posebno sum se tresela i placela koga tie ulicarite ja kidnapirtaa sara
a najsmesno mi bese koga taa so ja zameni sara ja butna tetka HETI u ezeroto, lele, kakva serija
sum placela i koga sesili bese bolna, a najgolema utka im bese sto ja smenija sesili neli?

Член од
9 март 2008
Мислења
184
Поени од реакции
4
Lele koja serija mislev deka nikoj veke ne se sekava na nejze eden od moite detski spomeni e tokmu ovaa serija se sekavam deka sekoe leto ja repriziraa i toa od deset sabajle sekogas bev pred tv ne propustav epizoda .

Член од
10 февруари 2008
Мислења
14
Поени од реакции
1
Da najgolema utka bese sto ja promenija Sesili,megutoa negde imam procitano deka pomalata Sesili svoevolno ja napustila serijata bidejki najgolema replika i bila "da Felisiti" :DInaku site stanuvavme preku leto da gledame reprizno Avonli,toa ni bese slatka mala obvrska,ja sakam PAK:vozbud:

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
леле колку бев мала кога прв пат ја даваа серијава, ама сепак ја памтам.многу ми беше интересна, ако добро се сеќавам тој Феликс стално запаѓаше во невољи:pos:
како и да е, реална и интересна серија за гледање:lollipop:

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
леле ама ја сакав серијава-најомилена ми беше.. секогаш кога ја репризираа ја гледав

Член од
1 мај 2008
Мислења
64
Поени од реакции
0
ja gledav serijava ama mala bev i ne se sekjavam na iminjata, samo na likovite i znam deka mi beshe interesna a ne znam zoshto, ne se sekjavam:raz::kesa:

Ј

јовица11

Гостин
Не знам што има во серијава што магнетно ме привлекува да ја гледам.На ДВД ја изгледав пред неполн месец и сега имам желба повторно да ја ставам во плејерот и да гледам.Најдобриот серијал било кога,искрено се надевам дека ќе оди репризно на некоја од нашиве тв станици.Серијата на моетот детство и зрелост.Ја обожавам во секоја смисла на зборот.:pipi:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Поздрав до сител и канал5... ќе ве молам да ја превземете оваа серија од А1, доста беше со турско-индиски серии :))

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Леле јас ја изгледав пред некој месец. Омилен лик - Гас. Ептен е срце. Има група на фејсбук Gus Pike gave me unrealistic expectations of men.
Само гледам имало и филм, ама не може да се најде по интернетов :(

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Леле јас ја изгледав пред некој месец. Омилен лик - Гас. Ептен е срце. Има група на фејсбук Gus Pike gave me unrealistic expectations of men.
Само гледам имало и филм, ама не може да се најде по интернетов :(
Да не знаеш случајно како се вика филмот? Јас не знаев дека има и филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom