Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
А по твое како треба да ги воспитува?
Да му каже дека штркот ги носи децата и да немаат секс пред брак оти ќе ги папа Луцифер кај катранот?
Ти на ќерка ти ќе и даваш кондомчиња на 15?

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Па ако веќе некој пропагира дека абортусот е грев, тогаш би требало и сексот пред брак да е грев за истите тие, така не?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ти на ќерка ти ќе и даваш кондомчиња на 15?
Не ама ќе и давам пари за буџет и ќе ја советувам да користи кондом кога ќе одлучи да има сексуален однос, ако таа мисли дека треба да купи кондом наместо дечкото тоа е во ред за мене.
Мислам дека е подобро така одколку двајцата да висиме во чекална трауматизирани во гинеколошко за абортус, или пак резултати од СИДА тест.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Не ама ќе и давам пари за буџет и ќе ја советувам да користи кондом кога ќе одлучи да има сексуален однос, ако таа мисли дека треба да купи кондом наместо дечкото тоа е во ред за мене.
Мислам дека е подобро така одколку двајцата да висиме во чекална трауматизирани во гинеколошко за абортус, или пак резултати од СИДА тест.
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?
Не знам како е во светот каде што живееш, но кај мене во село првиот сексуален однос се случува од 15 до 18 години. Јас сакам ќерка ми да најде црн, убав висок дечко на 18 години, да завршат факултет заедно, да се земат, тој да и биде и прв и последен дечко, зет ми да биде доктор, таа докторка, да имам внук и внука и да се возиме двајцата со зет ми со СУВ по планини како Миленко, арно ама од мое искуство знам дека мојата ќерка можеби како и грото на останатите деца ќе има однос со некого без разлика колку јас или мајка и ќе и труби дека е премлада за тоа, затоа покрај советите за тоа, како родител треба да сум должен повеќе да и кажам ако веќе се реши да го направи тоа, да користи обавезно кондом.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Не знам како е во светот каде што живееш, но кај мене во село првиот сексуален однос се случува од 15 до 18 години. Јас сакам ќерка ми да најде црн, убав висок дечко на 18 години, да завршат факултет заедно, да се земат, тој да и биде и прв и последен дечко, зет ми да биде доктор, таа докторка, да имам внук и внука и да се возиме двајцата со зет ми со СУВ по планини како Миленко, арно ама од мое искуство знам дека мојата ќерка можеби како и грото на останатите деца ќе има однос со некого без разлика колку јас или мајка и ќе и труби дека е премлада за тоа, затоа покрај советите за тоа, како родител треба да сум должен повеќе да и кажам ако веќе се реши да го направи тоа, да користи обавезно кондом.
А зашто мораш да трубиш некому коа треба да има однос коа не?
Како иронија што често се провлекува низ секојдневиево "модерниве" родители со трубењето сакаат да го добијат посакуваниот ефект на немање секс/бременост, а го добиваат спротивниот.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
А зашто мораш да трубиш некому коа треба да има однос коа не?
Како иронија што често се провлекува низ секојдневиево "модерниве" родители со трубењето сакаат да го добијат посакуваниот ефект на немање секс/бременост, а го добиваат спротивниот.
:confused::confused: Јас трубам кога треба да има однос? Ај прочитај што напиша подолу

Сексилишс напиша:
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?​

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
:confused::confused: Јас трубам кога треба да има однос? Ај прочитај што напиша подолу

Сексилишс напиша:
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?​
Учење и висење на глава исто е?
Мислиш дека ефектот од рипит "не се еби" или "еве ти вазелинче да се подмачкаш" ќе биде поефикасен за заштита од бременост или пак ќе бидеш родител, кој место да лечи последици со кондоми и пилули, ќе ја заврши работата со добра контрола врз своето дете?

Апсурдно е да немаш контрола врз 15 годишна и да се помириш дека е нормално психички и физички да се рока на истите години.

Член од
1 јули 2009
Мислења
299
Поени од реакции
343
Апсурдно е да немаш контрола врз 15 годишна и да се помириш дека е нормално психички и физички да се рока на истите години.
Сексилишс, ти да имаше 15 години и сите петки у школо, ја ќе те рокав психички и физички до смрт, госпот нека ми е сведок!

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Сексилишс, ти да имаше 15 години и сите петки у школо, ја ќе те рокав психички и физички до смрт, госпот нека ми е сведок!
Крајниот резултат од штитењето на луѓето од глупости е исполнување на светот со глупаци.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Учење и висење на глава исто е?
Мислиш дека ефектот од рипит "не се еби" или "еве ти вазелинче да се подмачкаш" ќе биде поефикасен за заштита од бременост или пак ќе бидеш родител кој ќе нема да лечи последици со кондоми и пилули, туку ќе ја заврши работата со добра контрола врз своето дете?

Сексилишс ниту сакам, ниту пак имам време да одам по детето 24/7 да видам што работи, во никој случај не сакам да почне детето во толку рана фаза да почне да се рока (грд израз :D) , ама веќе ако се рока нека го прави тоа со кондом за да не си кубам косата подоцна.
Јас мислам дека твојот концепт на тоа само да се едуцира детето воопшто да нема секс до не знам која е твојата магична бројка (претпоставка 18), и да биде табу тема користењето кондоми кога ќе го прави тоа е погрешен.

Чисто информативно и малку оф топик како би се справила со твоето машко дете? И тоа ќе го учиш да нема секс?

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Сексилишс ниту сакам, ниту пак имам време да одам по детето 24/7 да видам што работи, во никој случај не сакам да почне детето во толку рана фаза да почне да се рока (грд израз :D) , ама веќе ако се рока нека го прави тоа со кондом за да не си кубам косата подоцна.
Јас мислам дека твојот концепт на тоа само да се едуцира детето воопшто да нема секс до не знам која е твојата магична бројка (претпоставка 18), и да биде табу тема користењето кондоми кога ќе го прави тоа е погрешен.

Чисто информативно и малку оф топик како би се справила со твоето машко дете? И тоа ќе го учиш да нема секс?
Не, ќе биде најбољи ебач у маало на постаро и полнолетно. :D
Магичната бројка од 18 не е магична, ама е доволно зрела за личноста да внимава на последиците од своите постапки, како што не внимава личноста на 15 години.

Член од
23 мај 2009
Мислења
958
Поени од реакции
727
Па ако веќе некој пропагира дека абортусот е грев, тогаш би требало и сексот пред брак да е грев за истите тие, така не?
Па ти, па, кој овде збори за секс пред брак? Тука е најбитно некој да не си корне коси заради несакана бременост. У меЖувреме, може да се рока како, кога и со кого сака. И да почне со сексуално (пардон, рок) образовање што поранко. Пошто рокањето е убаФко, а абортусот е грев. И убиство.

Став против абортус како мерка за зачувување на нерви и коса на глава.
Кул.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Епа тоа, као за една ствар сме либерални, нек се рокаат тинејџериве слободно, тоа е ОК, но ако ете дојде до несакана брементост, оп, станавме конзервативни. Не е здраво да девојче од 15-16 год., па и било која жена, биде нон стоп на пилули за контрацепција, друго, па и да се користи кондом може да дојде до фрка. Значи постои ли 100%-на заштита од несакана бременост? Не. Тогаш, нека останат доследни на својот став и нека го пропагираат и сексот пред брак како грев, зошто тоа е единствена сигурна заштита.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Браво!
Во период на хормонска експлозија ти би и рекла на ќерка ти:
- Aко мајкино растурај се наоколу ама клукај се со пилули, морално е кога веќе носиш танга. :pos:
Тоа што имаат еден куп нус појави не е важно. Или можеби секое утро ќе и оставаш кондомчиња на маса, со испишано ливче 'добар секс денес да мавнете со Петко'?

Абе модерно родителство нема што. За секоја настинка антибиотици, за секој секс утрински кондом, за секој несакан секс пилула.
Ако имаш за се ова пари да даваш, помножено со три, оди на четврто дете.
Ова глеј да има нечепнато либидо до брак. Во спротивно у зијан ќе отидеш.
Пред да ја добие хормонската експлозија мојата ќерка е дупло повеќе едуцирана од тебе и како 100 такви дрискокењачки ко тебе :D Додека ти без кондоми и таблети вршиш абортуси еден врз друг и после се опиваш на некоја партија на која незнаеш кој е Петко а кој Трајко и пак трчаш во болница на абортус дека немаш појма кај ти е дечкото, мојата ќерка знае каде се границите и какви се последиците од незаштитен секс и кога треба да го има. Така да запрашај се кое е помодерно родителство моето или на твоите родители.
Под едукација не се подразбира давање на таблети туку знаење за се во врска со сексот и заштита.
За зијан не се секирај, безбројните твои извршени абортуси повеќе чинат од таблети и кондоми.

Овој коментар беше личен, навредлив и со намера и сличен на твојот.

Kajgana Shop

На врв Bottom