- Член од
- 13 август 2008
- Мислења
- 1.145
- Поени од реакции
- 893
Ти на ќерка ти ќе и даваш кондомчиња на 15?А по твое како треба да ги воспитува?
Да му каже дека штркот ги носи децата и да немаат секс пред брак оти ќе ги папа Луцифер кај катранот?
Ти на ќерка ти ќе и даваш кондомчиња на 15?А по твое како треба да ги воспитува?
Да му каже дека штркот ги носи децата и да немаат секс пред брак оти ќе ги папа Луцифер кај катранот?
Не ама ќе и давам пари за буџет и ќе ја советувам да користи кондом кога ќе одлучи да има сексуален однос, ако таа мисли дека треба да купи кондом наместо дечкото тоа е во ред за мене.Ти на ќерка ти ќе и даваш кондомчиња на 15?
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?Не ама ќе и давам пари за буџет и ќе ја советувам да користи кондом кога ќе одлучи да има сексуален однос, ако таа мисли дека треба да купи кондом наместо дечкото тоа е во ред за мене.
Мислам дека е подобро така одколку двајцата да висиме во чекална трауматизирани во гинеколошко за абортус, или пак резултати од СИДА тест.
Не знам како е во светот каде што живееш, но кај мене во село првиот сексуален однос се случува од 15 до 18 години. Јас сакам ќерка ми да најде црн, убав висок дечко на 18 години, да завршат факултет заедно, да се земат, тој да и биде и прв и последен дечко, зет ми да биде доктор, таа докторка, да имам внук и внука и да се возиме двајцата со зет ми со СУВ по планини како Миленко, арно ама од мое искуство знам дека мојата ќерка можеби како и грото на останатите деца ќе има однос со некого без разлика колку јас или мајка и ќе и труби дека е премлада за тоа, затоа покрај советите за тоа, како родител треба да сум должен повеќе да и кажам ако веќе се реши да го направи тоа, да користи обавезно кондом.Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?
А зашто мораш да трубиш некому коа треба да има однос коа не?Не знам како е во светот каде што живееш, но кај мене во село првиот сексуален однос се случува од 15 до 18 години. Јас сакам ќерка ми да најде црн, убав висок дечко на 18 години, да завршат факултет заедно, да се земат, тој да и биде и прв и последен дечко, зет ми да биде доктор, таа докторка, да имам внук и внука и да се возиме двајцата со зет ми со СУВ по планини како Миленко, арно ама од мое искуство знам дека мојата ќерка можеби како и грото на останатите деца ќе има однос со некого без разлика колку јас или мајка и ќе и труби дека е премлада за тоа, затоа покрај советите за тоа, како родител треба да сум должен повеќе да и кажам ако веќе се реши да го направи тоа, да користи обавезно кондом.
А зашто мораш да трубиш некому коа треба да има однос коа не?
Како иронија што често се провлекува низ секојдневиево "модерниве" родители со трубењето сакаат да го добијат посакуваниот ефект на немање секс/бременост, а го добиваат спротивниот.
Учење и висење на глава исто е?Јас трубам кога треба да има однос? Ај прочитај што напиша подолу
Сексилишс напиша: ↑
Место да и даваш кондоми што не ја научиш да не се ебе на 15?
Сексилишс, ти да имаше 15 години и сите петки у школо, ја ќе те рокав психички и физички до смрт, госпот нека ми е сведок!Апсурдно е да немаш контрола врз 15 годишна и да се помириш дека е нормално психички и физички да се рока на истите години.
Крајниот резултат од штитењето на луѓето од глупости е исполнување на светот со глупаци.Сексилишс, ти да имаше 15 години и сите петки у школо, ја ќе те рокав психички и физички до смрт, госпот нека ми е сведок!
Сексилишс ниту сакам, ниту пак имам време да одам по детето 24/7 да видам што работи, во никој случај не сакам да почне детето во толку рана фаза да почне да се рока (грд изразУчење и висење на глава исто е?
Мислиш дека ефектот од рипит "не се еби" или "еве ти вазелинче да се подмачкаш" ќе биде поефикасен за заштита од бременост или пак ќе бидеш родител кој ќе нема да лечи последици со кондоми и пилули, туку ќе ја заврши работата со добра контрола врз своето дете?
Апсурдно е да немаш контрола врз 15 годишна и да се помириш дека е нормално психички и физички да се рока на истите години.
Не, ќе биде најбољи ебач у маало на постаро и полнолетно.Сексилишс ниту сакам, ниту пак имам време да одам по детето 24/7 да видам што работи, во никој случај не сакам да почне детето во толку рана фаза да почне да се рока (грд израз) , ама веќе ако се рока нека го прави тоа со кондом за да не си кубам косата подоцна.
Јас мислам дека твојот концепт на тоа само да се едуцира детето воопшто да нема секс до не знам која е твојата магична бројка (претпоставка 18), и да биде табу тема користењето кондоми кога ќе го прави тоа е погрешен.
Чисто информативно и малку оф топик како би се справила со твоето машко дете? И тоа ќе го учиш да нема секс?
Па ти, па, кој овде збори за секс пред брак? Тука е најбитно некој да не си корне коси заради несакана бременост. У меЖувреме, може да се рока како, кога и со кого сака. И да почне со сексуално (пардон, рок) образовање што поранко. Пошто рокањето е убаФко, а абортусот е грев. И убиство.Па ако веќе некој пропагира дека абортусот е грев, тогаш би требало и сексот пред брак да е грев за истите тие, така не?
Пред да ја добие хормонската експлозија мојата ќерка е дупло повеќе едуцирана од тебе и како 100 такви дрискокењачки ко тебеБраво!
Во период на хормонска експлозија ти би и рекла на ќерка ти:
- Aко мајкино растурај се наоколу ама клукај се со пилули, морално е кога веќе носиш танга.
Тоа што имаат еден куп нус појави не е важно. Или можеби секое утро ќе и оставаш кондомчиња на маса, со испишано ливче 'добар секс денес да мавнете со Петко'?
Абе модерно родителство нема што. За секоја настинка антибиотици, за секој секс утрински кондом, за секој несакан секс пилула.
Ако имаш за се ова пари да даваш, помножено со три, оди на четврто дете.
Ова глеј да има нечепнато либидо до брак. Во спротивно у зијан ќе отидеш.