Необични случки на фудбалските натпревари

М

Мартин`

Гостин
Прекинат натпревар откако голман истепа хулиган

Чуден тек имаше дуелот од холандскиот куп помеѓу Ајакс и АЗ Алкмар. Домашен навивач се обиде да го нападне гостинскиот голман, но си доби ќотек, а голманот заработи црвен картон по што натпреварот беше прекинат. Во 38-та минута од натпреварот, навивач на Ајакс влезе на теренот и се обиде да го нападне голманот на АЗ Алкмар, Естебан. Но гостинскиот голман беше поуспешен во овој дуел и го „расшутира“ хулиганот кого мораше да го спасува обезбедувањето.
Откако се расчисти гужвата, судијата му покажа црвен картон на голманот Естебан. Гневен на оваа одлука, тренерот на АЗ Алкмар се одлучи да ја повлече екипата од теренот и натпреварот беше прекинат.
Видеото видете го тука, инаку добар ќотек фана хулиганов :pos:
http://on.net.mk/sportal/fudbal/prekinat-natprevar-otkako-golman-istepa-huligan

А правилата на ФИФА очигледно се за никаде.. црвен картон затоа што се одбрани ? изгледа требаше да остави да го истепаат и да му скршат некоја коска ..

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
И мене тоа ептен ми беше смешно , па да не требаше да остане и да го удира навивачот ?

Добра одлука направи тренерот што ги повика да излезат од терен.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
како смеј онака да ја повлечи екипата бе? шо е ова маалски фудбал?
а и овај голманот тежок сељак

М

Мартин`

Гостин
А кај нас како што знам ако домашна публика нападне играч/голман тогаш судијата го прекинува натпреварот и гостите ја зимаат службена.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Иако е глупаво правилото, црвениот е донекаде оправдан. Можеше само да го задржи, сепак 2 пати поголем од навивачот е голманон. Има право да се одбрани, но нема право да реагира на онаков начин. Почна да го шутира како топка да е.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Иако е глупаво правилото, црвениот е донекаде оправдан. Можеше само да го задржи, сепак 2 пати поголем од навивачот е голманон. Има право да се одбрани, но нема право да реагира на онаков начин. Почна да го шутира како топка да е.
А ако извадеше нож?Не ми е јасно како само можете да го критикувате голманот кога тој се брани.Добар потег на тренерот,сега уште службено да ја добијат утакмицата.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Паметен потег на голманот и уште попаметен на тренерот.Ако некој треба да биде казнет тоа е тимот чиј навивач е хулиганов.Таквите како него го уништија фудбалот.

Вакво лигле во тим да имам трансфер на северен пол ќе му направам ескими да брка

Еден од младинците на Бока Јуниорс доби црвен картон на натпреварот против Атлетико МГ, неможејќи да се помири со картонот, започна да плаче како детенце

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Паметен потег на голманот и уште попаметен на тренерот.Ако некој треба да биде казнет тоа е тимот чиј навивач е хулиганов.Таквите како него го уништија фудбалот.

Вакво лигле во тим да имам трансфер на северен пол ќе му направам ескими да брка

Еден од младинците на Бока Јуниорс доби црвен картон на натпреварот против Атлетико МГ, неможејќи да се помири со картонот, започна да плаче како детенце

Педерче :pos::pos:

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Секоја чест на голманот!
Како можете вие да ги оправдувате тие што влегуваат во терен не ми е јасно,добро направи тренерот што ги повлече,немаше више ефект утакмицата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Убаво му направи бе. Како што вика феникс ако му извадеше нож, што тогаш? За џабе ли се толку редари по стадионите кај оградите, нека гледаат малку.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Дали само мене давањето црвен на голманот ме потсети на нашава лига?

Имаше една тема за најлоши судии, мислам дека и за таму е видеово.

А

Анноун

Гостин
значи требаше голманот да дозволи да биде удрен за да ја добијат службено АЗ утакмицата?

а вака се спротивстави голманот па он е крив што некоја будала всред терен му оди со кунг фу удар?

ебате правилата , па црвен му дава ?! кој играч го повреди?!

Kajgana Shop

На врв Bottom