Порака на еден злоставуван средношколец

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 ноември 2010
Мислења
242
Поени од реакции
58
Па дали сум мислел или тие си мислеле важно никој не ме закачаше :)
плус се дружев секогаш со постари со кои дувавме заедно и си земам роба од нив, можеби и шпоради тоа, во деведесетите немаше многу ганџа низ македонијава, а во школите па ич, за разлика од денес....
Колку повеќе е забранета , толку повеќе ја има и се конзумира :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не се лажете со тоа дека може со муабет да не те тепаат и слично.Или па недај боже, татко ти да дојде или кој било друг,да го истепа,или предупреди,закани...или пак детето да отиде кај педагог,класен,директор...само полошо ќе направи.Тоа може само да успее у некое кремско школо како корчагин,јбт и слично,језда таму ретко кога тепачка се дешава или малтретирање али добро...на еден удар примен,врати со 2 и така нема да имаш проблеми со никој.Само тоа е спасот,и ако вака ги учите дома децата дека со муабет треба и така натака,има големи шанси истото да им се дешава и на вашите деца :)

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.746
Поени од реакции
12.838
значи баткава е малтретиран преку 10 години.....размислувал за самоубиство и не знам ти што уште не, не знаел како да ги спречи, бла бла бла....па ај сеа ќе си направам видео.....ќе виде цел свет ја низ шо сум поминал и ќе ме сожалуваат......покретенска работа не можи од ова.....прво, да посакуваш да бидиш сожалуван е една од најбедните работи со кои можиш да привлечиш внимание, а второ со видеово усвари се надева дека некој друг ќе му го реши проблемот или
ќе му помогне да го реши, како и да, самиот си бега од тоа што тој самиот мора да го направи....АКО НЕ СИ ГИ РЕШИШ САМ ПРОБЛЕМИТЕ НИКОЈ НЕМА ДА ТИ ГИ РЕШИ....на сите ни е јасно тоа.....затоа потегов колку е и храбар толку е и пичкарски ( извинете на јазиков :D ) ... сум поминал низ ова......од кажување на наставници, професори, директори, педагози, психолози, родители, никој ништо не напраи се додека ја на крај не излегов и сам да се пресметам со „батките“.....во основно јадеа ќотек....во средно се разбравме со збор......за се има решение само треба да е храбар и да свати дека сам мора да го најде решението и сам треба да се соочи со тоа отколку да чека некој друг да му помогне....крај краеве, ако батките шо го „злоставувале“ го видат видеот, дечково ќе си помине 10 пати полошо, а да не забораваме за исмејувањето до крајот на животот од дебили и кретени, кои што го сочинуваат нашево опшество

Z

Zona Pelucida

Гостин
Вашиот најлош или најдобар пријател. Па сега мислете му ја!
Сум била сведок на физичко и вербално злоставување, дури и јас самата сум била вербално напаѓања, што е најтрагично од нискоинтелегентни амеби, ама моментот кога ќе им шибнеа кец, ги оставаа на полагање, ги бркаа од школо, паѓаа од скали и столчиња беше priceless. Фацата ми беше ко Џокер од Бетмен, насмеана од уво до уво.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
не паѓајте на вакви пејперкантс на кои им значи подршката од рандом странци изразена во комент секцијата.
треба да си комплетно магаре за да не си свесен за своите постапки по која средината веќе никогаш нема да те третира исто.
no sympathy for these wankers.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Живееме во ептен педерско општество во последно време. Ама не педерско како сексуална определба туку карактерно.
Пример: "Децата не смеат да гледаат цртани со тепачки - ќе бидат насилни. Еве цртан со кола која збори место тоа." Стварнооо! Па јас живеев со цртани со тепачки па еве не сум ни насилен ни ништо. Ние бевме паметни бе, знаевме дека е лошо тоа. А и родителите не воспитуваа. А овие цртани денес се за произвоство за дебили, невини женствени дебили кои ќе плачат вака во јавност и ќе се бунат дека некој ги тепал. И зашто денес е така? Зашто родителите ги МРЗИ да ги воспитуваат децата и се им е крива околината за тоа и пробуваат неа да ја менуваат а не самите да се фатат за работа.
Ако продолжи вака, јас како ненасилен ќе станам насилен во иднина и ќе им мавам боксови на малите лигави деца по улица што ќе ги среќавам, да соберат малце знаење што е ќотек, храброст, машкост, реалност.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.998
Се согласувам дека во добар дел од ситуациите ако му акнеш едно коленце, ќе се запраша за друг пат. Ама што правиме ако се запраша па нареден пат донесе скакавац и те убоде или ти свирне куршум. Што значи ако играш огин со огин играш на голема коцка. Ако успееш, успехот ти е инстантен и најчесто проблемот ти е решен засекогаш. Ама можеш и да изгориш дебело. Што правиме тогаш?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Се согласувам дека во добар дел од ситуациите ако му акнеш едно коленце, ќе се запраша за друг пат. Ама што правиме ако се запраша па нареден пат донесе скакавац и те убоде или ти свирне куршум. Што значи ако играш огин со огин играш на голема коцка. Ако успееш, успехот ти е инстантен и најчесто проблемот ти е решен засекогаш. Ама можеш и да изгориш дебело. Што правиме тогаш?
90 посто нема да му го направи тоа,бидејќи бил пи*чка,и ќе му падне егото ако го убрца со нож,ќе бара начин раце со раце да му врати.Со нож или пиштол пука тој кој неможе со раце да се спротистави,или знае ако го направи тоа дека едвај жив ќе се тргне од тие раце.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.180
Поени од реакции
25.998
90 посто нема да му го направи тоа,бидејќи бил пи*чка,и ќе му падне егото ако го убрца со нож,ќе бара начин раце со раце да му врати.Со нож или пиштол пука тој кој неможе со раце да се спротистави,или знае ако го направи тоа дека едвај жив ќе се тргне од тие раце.
Не викај 2 пати. Само кај нас доста случаи вадат на телевизија за употреба на оружје во школи. И тоа момчето сирото рипна да му помогне на другарот во ГУЦ, па види како заврши.
И во руски рулет околу 16 кома нешто% ти се шансите дека ќе загинеш, па ретко кој се нафаќа.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не викај 2 пати. Само кај нас доста случаи вадат на телевизија за употреба на оружје во школи. И тоа момчето сирото рипна да му помогне на другарот во ГУЦ, па види како заврши.
И во руски рулет околу 16 кома нешто% ти се шансите дека ќе загинеш, па ретко кој се нафаќа.
Верувај ми,дека минимум тепачки,дали мали,ситни,големи се дешаваат во еден ден по 3-4 во секое школо(освен кремските,корчагин,јбт и слично,језда и таму има рчки али не е страшно тоа) така да,кога ќе го земеш бројот вкупен,во сите школи,колку тепачки има неделно,недај Боже годишно,2-3 случаеви "не се ништо"...немој одма да ме напаѓате дека ги оправдувам тие,не ги оправдувам,само кажувам како е.

Има разлика од руски рулет до ова.Во рускиот рулет немораш,а ова мораш,ако нејќеш тие 4 години,па и понатака да ти се пеколни :)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Имаше еден случај во Македонија за дете злоставувано вака....после некое време детето порасна и стана Тони Манџа :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Имаше еден случај во Македонија за дете злоставувано вака....после некое време детето порасна и стана Тони Манџа :)
И кога Тони се налути уби двајца полицајци во Гевгелија и бегаше по железничката пруга додека не го фатија. Така Тони долги години си помина во Идризово. Дали Тони конечно испадна? :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
И кога Тони се налути уби двајца полицајци во Гевгелија и бегаше по железничката пруга додека не го фатија. Така Тони долги години си помина во Идризово. Дали Тони конечно испадна? :)
Не суди.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom