Порака на еден злоставуван средношколец

Статус
Затворена за нови мислења.
И кога ќе си одам дома да трчам или да си викнам такси а ? :cautious:

Ќе си одиш полека, првиот за јајца и вториот за јајца ако и има трет и третиот за јајца, нема да маваш туку само добар стег и тоа со една рака за другата слободна да ти биде за друг :icon_lol:.

Сељаци имало и ќе има.Дечково треба да земе пример од овој па да види дали некој ќе го закача.
И покрупново дете било малтретирано ама ете еден ден му дошло преку глава од тоа и видете што му направи на кепецов.

Алалда му е на детево еј.Кепецов изгуби оријанатција за простор и време

да не си мислел дека се плашат ? :)

Па дали сум мислел или тие си мислеле важно никој не ме закачаше (:
плус се дружев секогаш со постари со кои дувавме заедно и си земам роба од нив, можеби и шпоради тоа, во деведесетите немаше многу ганџа низ македонијава, а во школите па ич, за разлика од денес....

На тоа дете таков му е карактерот, едноставно не смеел ништо да превземе во врска со малтретирањето, или по нашки кажано бил пичка.
Е сеа, да им се спротиставил во основно, и да биле повеќе души, еден сигурно ќе нокаутира, па овие другите нека му скршат носот.
И јас во основно си имав проблеми со вакви свињи, не ме тепале него онака вербално, на живци ти идат и само провоцираат. Ама само они си знаат како бегале кога сум ги бркал со некој стап в рака. Јас не трпам ни некој да ме нарекува некако или па да ми пцува мајка. Тогаш како сум и спукал и од коа си изедоа ќотек, никогаш не ми прозбореа повторно. Не сум некој bad ass да се фалам, само ви кажувам како треба да постапиш. Факт е дека додека му го вртиш другиот образ, секој пат ќе јадеш шамар.

Нема ни да ти биде јасно оти не си осетил. Од сето тоа малтретирање психички ќе се побркаш цел и нема да размислуваш како шо мислиш сеа. И у основото сум имал работа со вакви,сеа и во средното пак се закачуваат и закануваат некои "билдери на хемију" шо нивната интелегенција си ја покажуваат преку мускулите. И кај да ги кажам ниту директорка реагира ниту никој,ќе испаднам надвор од школскиот двор главата ќе ти ја сомеле. А јас до сеа ниту се имам степано ниту ќе се степам,па макар и очите да ми ги извадат.

Патем не е секој настроен како тие идиоти и да се тепаат,некој има по паметна работа од тоа и сака да уче во школото а не да глуме џек.

сите такви се :гомце: обични.

Не е точно дека никој не реагира. Работата на психологот му е токму таа да реагира. Пожали се ако имаш проблеми и побарај помош. Значи нешто што најмногу мрзам се силеџии човече, се силат на послаби кога на еднакви на нив не можат, живи пичици

Не е точно дека никој не реагира. Работата на психологот му е токму таа да реагира. Пожали се ако имаш проблеми и побарај помош. Значи нешто што најмногу мрзам се силеџии човече, се силат на послаби кога на еднакви на нив не можат, живи пичици

Брат не е ова америка. Кај мене у школо нема психолог вработено,а директорката и педагогот ќе ги викнат на разговор само и за 5 минути се е решено,после пак иста прича. Не функционира ништо,само чотек за такви треба ама не сакам да си ги мацам раците имам други работи,ќе го задолжам за тоа братучед ми ваљда после нема да умараат. :свиркам:

Брат не е ова америка. Кај мене у школо нема психолог вработено,а директорката и педагогот ќе ги викнат на разговор само и за 5 минути се е решено,после пак иста прича. Не функционира ништо,само чотек за такви треба ама не сакам да си ги мацам раците имам други работи,ќе го задолжам за тоа братучед ми ваљда после нема да умараат. :свиркам:

За кое школо се работи, ако не е тајна?

Нема ни да ти биде јасно оти не си осетил. Од сето тоа малтретирање психички ќе се побркаш цел и нема да размислуваш како шо мислиш сеа. И у основото сум имал работа со вакви,сеа и во средното пак се закачуваат и закануваат некои "билдери на хемију" шо нивната интелегенција си ја покажуваат преку мускулите. И кај да ги кажам ниту директорка реагира ниту никој,ќе испаднам надвор од школскиот двор главата ќе ти ја сомеле. А јас до сеа ниту се имам степано ниту ќе се степам,па макар и очите да ми ги извадат.

Патем не е секој настроен како тие идиоти и да се тепаат,некој има по паметна работа од тоа и сака да уче во школото а не да глуме џек.

сите такви се :гомце: обични.
искрено и мене ми се гади од такви кој одат во теретана и се пумпат само за да се тепат, па што ако се со мускули ако сакаш и ти можеш да направиш во теретана мускули тоа е лесна работа, него работата е ако незнаеш боречки вештини чабе ти се мускулите, за овој дечкото што е 16 години го најделе добар дечко со добар карактер и одма го малтетирале искрено ми се гади од такви кој малтетираат послаби, имал добар карактер незнам како е таму во америка но сепак тој требало да се обрати кај службата(педагок, директор) во школото тие тоа и е обврската за тоа зимаат плата за да решаваат вакви проблеми а не да си се прчат во канцаларијата !

Вакви работи имало и ќе има...
Еден другар имаше вакви проблеми,што е најбедно беше тепан од не/другари во друштво со него/мене.Бидејки беше низок и буцкаст лесна мета беше за нив.Детето од што му дојде преку к*р почна да се билда.За пола година се извиши 5-6 цм(163-168 отприлика) и го стопи салото направи се мускули.Преголема разлика има од лани и оваа год,но џабе го правеше сето тоа кога повторно го малтретираат.Не дека ние дозволувавме да го тепаат али ќе се најдеше на само...Сега е средно учи заедно со еден од 2цата што го малтретираат но повеќе не му прават проблеми.А и кога се спротиставуваше немаше никаков ефект уште повеќе го тепаа ко демек им враќа...
Исто така и уште едно дете учеше со мене до осмо еве и во средно е сега со мене,имаше исти проблеми(може да се каже истите 2ца) а он е покрупен и посилен од нив ама добар е во душа.. нешто како детено погоре што го акна од земја.Висок отпирила 180 тешок 107 кила да ми ќути мене со 170 и 55 килаo_Oкоја е логиката во ова.

Само јас до сега не сум имал проблеми ни во основно ни во средно? Па во основно сум сте степал 2-3 пати ради реда,а во средно до сега фала богу ич..Кој знае што е работава,дали оти си седам мирен на газот..

Па на приме еве ти, неверувам дека имаш храброст да плачеш на www.youtube.com...

или ке плачеш?
„Храброст да плачеш“ е оксиморон. Исто како „жежок мраз“, „скромен раскош“ или „паметен глупак“.

Значи, да појасниме. Или си храбар и преземаш нешто околу проблемот. Или не си храбар и плачеш на YouTube.

Мене не ми е јасно како малиов планира да им помогне на другите, кога не може да си помогне ни самиот себеси.

Колку и да не оправдувам физичко насилство, еднаш во животот мора да се исправиш. Ако возвратиш со физичка сила на силеџија во детството, и ако евентуално го претепаш, ќарот е двоен. Прво, ќе ти биде убаво сам со себе, а второ, и насилникот ќе научи дека само со сила не се успева во животот. Јас најискрено, кога ќе имам дете, ако ми се пожали дека некој го малтретира, ќе му речам со цела сила да го тресне право во носот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom