Ако морам да одберам: татковината или парите, што би одбрал?

Кој е вашиот избор?

• Вкупно гласачи
    360
M

.:makedonec:.

Гостин
Навредлив речник - 5 казнени поени.
Што точно продаваш кога ќе се отселиш од земјата за да живееш некаде каде што е поубаво?
Прашање број два, Пандев предавник беше што отиде да игра во Интер?

Тоа е фудбал бе луд, тоа е друга работа... отиди играј и ти, имај успех, ќе те гледаме на ТВ и тогаш ќе викаме алал нека му е на човеков !;)
--- надополнето: 20 декември 2011 во 15:20 ---
Само ова ->:drk::drk::drk: :drk::drk: заслужува твојот пост, патем гледам или појма немаш што си цитирал или страдаш од дислексија ;)
Намерно го цитирам тоа пошто никој окупатор не излегол жив( на тоа се мисли смотан ) ... а ти страдаш од диснација:) ...(нова болест за тебе- се откажуваш од државата а богами и од нацијата):pos::tapp:
--- надополнето: 20 декември 2011 во 15:22 ---
Колку само фрустрација лежи во тебе... но ако ќе пораснеш еден ден и ќе научиш ;)
Каква фрустација бе ретардиран ... неможам веќе да ги гледам овие теми а посебно вашите мислења ретардирани, демек пари немало па аир ќе си видел ако си одител во странство, точно може ќе видиш аир ама не плукајте у исто време по местото од каде што потекнувате бе ...:tapp:

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Тоа е фудбал бе луд, тоа е друга работа... отиди играј и ти, имај успех, ќе те гледаме на ТВ и тогаш ќе викаме алал нека му е на човеков !;)

Каква фрустација бе ретардиран ... неможам веќе да ги гледам овие теми а посебно вашите мислења ретардирани, демек пари немало па аир ќе си видел ако си одител во странство, точно може ќе видиш аир ама не плукајте у исто време по местото од каде што потекнувате бе ...:tapp:
Момче колку години имаш?
Си легнал со женско до сега?

П.С Болдираното ти е пријавено како навреда, се надевам ќе се корегираш со јазикот за да може да дискутираме а не да се навредуваме;)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Аха, значи за фудбал е дозволено. За што друго е дозволено, мислам дека е пеење ама само ако си Тоше, за другите не е дозволено... друго што има? Кошарка ваљда, иначе како Антиќ ќе му простиме дека игра кај Грците... Исто така, претпотавувам дека во тек е бркањето од кај нас на Бо Меккејлеб, зашто он дошол да игра за нас за пари, не е антички Македонец... или македонец е, ама потомок му е некој арап шо Александар го опашал додека ја освојувал Персија?!

Фудбал, баскет, по малку пеење, ама не е дозволено копање ровови во странство, да се биде стјуардеса, готвење, продавање бела техника... што друго?!

M

Гостин
Момче колку години имаш?
Си легнал со женско до сега?

П.С Болдираното ти е пријавено како навреда, се надевам ќе се корегираш со јазикот за да може да дискутираме а не да се навредуваме;)

Иако може сум помлад од тебе (а може и не ) иам повеќе мозок да размислувам ,кога е во прашање татковината и парите ,... не е се во парите, прескапо е да ги изгубиш пријателите и сите што те опкружуваат само за пари ! :tapp:
--- надополнето: 22 декември 2011 во 00:17 ---
Аха, значи за фудбал е дозволено. За што друго е дозволено, мислам дека е пеење ама само ако си Тоше, за другите не е дозволено... друго што има? Кошарка ваљда, иначе како Антиќ ќе му простиме дека игра кај Грците... Исто така, претпотавувам дека во тек е бркањето од кај нас на Бо Меккејлеб, зашто он дошол да игра за нас за пари, не е антички Македонец... или македонец е, ама потомок му е некој арап шо Александар го опашал додека ја освојувал Персија?!

Фудбал, баскет, по малку пеење, ама не е дозволено копање ровови во странство, да се биде стјуардеса, готвење, продавање бела техника... што друго?!
Хахахахах ... абе сам се трупаш цело време со земја... како што реков спортот е друго, колку отишол тој( некој спортист) за пари да игра 3 пати повеќе отишол да игра за слава - (која што ти нема да ја добиеш ако отидеш да рмбаш во Италија по тоа јабуките и да продаваш бела техника :pos:) , сосем друго е кога ќе излезеш на 72 илјадниот стадион Сан Паоло, со навивачи, со луѓе кои го извикуваат твоето име и прејзиме, и кога ќе дадеш гол официалниот спикер вика Горан и публиката Пандев, а кога ти ќе отидеш да береш јабуки у Италија едино што ќе ти вика газдата оди ти дете да ја донесеш онаа кофа од онаму ... ете тоа е разликата помеќу спортот и класичното рмбање !:tapp:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Иако може сум помлад од тебе (а може и не ) иам повеќе мозок да размислувам ,кога е во прашање татковината и парите ,... не е се во парите, прескапо е да ги изгубиш пријателите и сите што те опкружуваат само за пари ! :tapp:
--- надополнето: 22 декември 2011 во 00:17 ---

Хахахахах ... абе сам се трупаш цело време со земја... како што реков спортот е друго, колку отишол тој( некој спортист) за пари да игра 3 пати повеќе отишол да игра за слава - (која што ти нема да ја добиеш ако отидеш да рмбаш во Италија по тоа јабуките и да продаваш бела техника :pos:) , сосем друго е кога ќе излезеш на 72 илјадниот стадион Сан Паоло, со навивачи, со луѓе кои го извикуваат твоето име и прејзиме, и кога ќе дадеш гол официалниот спикер вика Горан и публиката Пандев, а кога ти ќе отидеш да береш јабуки у Италија едино што ќе ти вика газдата оди ти дете да ја донесеш онаа кофа од онаму ... ете тоа е разликата помеќу спортот и класичното рмбање !:tapp:
Би те навредил, ама твојот пост доволно лошо зборува за тебе.

Кога ќе ги немаш мама и тато да те ранат, ќе ги смениш ставовите.

M

Гостин

Tи можеш слободно да ме наврдиш само што за тоа има дмини па ќе те средат многу брзо ... а мојот став нема да го сменам поради тоа што, она што го напишав е чиста вистина, друго е да одиш во странство за светска слава а друго е за пари, а и онака во тоа што го пишав предходно нема ништо лошо,само што твојот мал мозок неможе тоа да го свати;)

starfish

Зрно грашок
Член од
16 октомври 2011
Мислења
15
Поени од реакции
23

И ти ја претера сега.Цело време те читам и се воздржувам да не ти вратам ама не можев да издржам овој пат.
Чекај бе дечко,според тебе Тоше Проески е предавник затоа што пеел на српски?Поправи ме ако грешам.

Ке те замолам да ми кажеш барем 10 пејачи (не мора од македонската естрада)кои пееле единствено на својот мајчин јазик.
И ке те замолам немој повеке со твоите примери за фудбал/кошарка/ракомет.
Од кога бе македонските фудбалери/кошаркари се предавници?
До вчера не мислевте така кога пишувавте статуси на секој гол од Горан Пандев/на секој кош од Перо Антик а сега одеднаш бидејки играат во странство се предавници.
Барем сите знаеме дека во нашата држава ни третокласен фудбалер /кошаркар нема да успее.Нема ваљда сигурно некој да игра во лига за која и бабите знаат дека има местенки.
За крај ми фати нешто око од твојот пост.

Од кога важи правилото дека ако немаш родители ке почнуваме да ги менуваме ставовите?Дали јас имам пропуштено нешто?
Личност која не би сакала да ја именувам родителите не го издржуваат финанскиски ама никогаш не го имал твоето мислење,и покрај тоа наместо да бара работа во странство со што би си ги покрил трошоците на факултет останува овде со надеж дека ке најде работа на својата струка.Илјадници луге кои немале срека овде не посегнале во странство туку работат на машина за 6000 иљадарки колку да има да си ги подмират трошоците и храната и пак не мислаат исто како тебе.

И аман на кој не му се допага овде слободно нека си го соберит багажот и првиот лет нека отиде во странство ако е толку сигурен дека ке се наполни со пари и ке живее богат живот и кој е сигурен дека уште првиот ден таму ке најде асална работа а не само "ако имам шанса"и пак седите овде колку и да не ви се допага.Побрзајте искористете го безвижниот режим додека не го укинале ако толку ви е беден животот овде.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
И ти ја претера сега.Цело време те читам и се воздржувам да не ти вратам ама не можев да издржам овој пат.
Чекај бе дечко,според тебе Тоше Проески е предавник затоа што пеел на српски?Поправи ме ако грешам.

Ке те замолам да ми кажеш барем 10 пејачи (не мора од македонската естрада)кои пееле единствено на својот мајчин јазик.
И ке те замолам немој повеке со твоите примери за фудбал/кошарка/ракомет.
Од кога бе македонските фудбалери/кошаркари се предавници?
До вчера не мислевте така кога пишувавте статуси на секој гол од Горан Пандев/на секој кош од Перо Антик а сега одеднаш бидејки играат во странство се предавници.
Барем сите знаеме дека во нашата држава ни третокласен фудбалер /кошаркар нема да успее.Нема ваљда сигурно некој да игра во лига за која и бабите знаат дека има местенки.
За крај ми фати нешто око од твојот пост.

Од кога важи правилото дека ако немаш родители ке почнуваме да ги менуваме ставовите?Дали јас имам пропуштено нешто?
Личност која не би сакала да ја именувам родителите не го издржуваат финанскиски ама никогаш не го имал твоето мислење,и покрај тоа наместо да бара работа во странство со што би си ги покрил трошоците на факултет останува овде со надеж дека ке најде работа на својата струка.Илјадници луге кои немале срека овде не посегнале во странство туку работат на машина за 6000 иљадарки колку да има да си ги подмират трошоците и храната и пак не мислаат исто како тебе.

И аман на кој не му се допага овде слободно нека си го соберит багажот и првиот лет нека отиде во странство ако е толку сигурен дека ке се наполни со пари и ке живее богат живот и кој е сигурен дека уште првиот ден таму ке најде асална работа а не само "ако имам шанса"и пак седите овде колку и да не ви се допага.Побрзајте искористете го безвижниот режим додека не го укинале ако толку ви е беден животот овде.
Генијалецу, уклучи го мозокот на 5 минути и пробај да ги фатиш конците на дебатава, после одмори се пак со кладионица. Читај убаво на што целам, ако не можеш да разбереш, јебига, има и за тебе работа во јавна администрација.

За родителите веќе ми е предизвик да ти одговорам. Личноста за којашто ти зборуваш има таков став. Сака да биде патриот и тоа е сосема во ред. Решил да гладува на сметка на патриотизмот. Според мене, тоа е лудост, зашто патриотизмот е прекрасна работа, ама е второстепена. Првостепени работи се глад, жед и семејство. Бесмислен е патриотизмот ако ти и даваш сè на татковината, ама во татковината не можеш да преживееш. Друго било времето кога се гинело како гемиџија, зашто тогаш тој патриотизам со „работење на машина за 100 евра“ е мешање баби и жаби.

Исто така, речиси можам да гарантирам дека ако имал шанса за сигурна работа во странство за добри пари, не би се двоумел да замине. Еве ти хинт за претходниот муабет со фудбалерите и пејачите. Не е непатриотски акт да заминеш да работиш во странство, туку е желба и пред сè потреба од добар и квалитетен живот. Непатриотски е тоа што сите челници на разни функции во државата, под превезот на патриотизмот се наполнија со пари. Не е битно од која политичка гарнитура, сите се исти.

За да ме сфатиш што сакам да кажам во врска со ова, потсети се на Бал-Кан-Кан и реченицата на Тони Михајловски „За татковината кошија... СВЕ“ додека во косово со неговиот најголем непријател соработува тргувајќи со детски органи. Тие што ви ја полнат главата со патриотизам додека вие работите на машина за сто евра се викаат профитери, тие се злобни луѓе, тие не ги боли ниту за вас, ниту за државата ниту за патриотизмот. Тие сакаат пари, само пари и ги крадат од вас додека вие се колнете на камата и кубурот.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
како што реков спортот е друго, колку отишол тој( некој спортист) за пари да игра 3 пати повеќе отишол да игра за слава - (која што ти нема да ја добиеш ако отидеш да рмбаш во Италија по тоа јабуките и да продаваш бела техника :pos:) , сосем друго е кога ќе излезеш на 72 илјадниот стадион Сан Паоло, со навивачи, со луѓе кои го извикуваат твоето име и прејзиме, и кога ќе дадеш гол официалниот спикер вика Горан и публиката Пандев, а кога ти ќе отидеш да береш јабуки у Италија едино што ќе ти вика газдата оди ти дете да ја донесеш онаа кофа од онаму ... ете тоа е разликата помеќу спортот и класичното рмбање !:tapp:
зошто споредуваш прославен фудбалер со обичен работник (баби и жаби)? ако фудбалерот оди за слава, тогаш зошто и јас да не одам за слава ... зошто да не одам да успеам во светот ... зошто да не станам познат научник, инженер, па и на мене ќе ми се восхитуваат и кажуваат на тв ... а што е со фудбалерите кои одат да ја греат клупата или играат во треторазредни лиги во светот ... каде е нивната слава ... така да споредбава не ти чинит ...

M

Гостин
зошто споредуваш прославен фудбалер со обичен работник (баби и жаби)? ако фудбалерот оди за слава, тогаш зошто и јас да не одам за слава ... зошто да не одам да успеам во светот ... зошто да не станам познат научник, инженер, па и на мене ќе ми се восхитуваат и кажуваат на тв ... а што е со фудбалерите кои одат да ја греат клупата или играат во треторазредни лиги во светот ... каде е нивната слава ... така да споредбава не ти чинит ...

Нивната слава колку и да играат во трета или четврта лига, тие ја имаат пред тамошната публика, и Стевица Ристич игра во Јужна Кореја во втора лига за ФК Сувон Блувингс ... ама пак има слава пошто негокаш играза Амкар(русија), Анжи Махачкала(русија), Бунјактор(узбекистан) ... клубови кој не се толку славни ама сепак нашиоб човек се прославил, а ти оди работи, напрај кариера и после ќе праеме муабет !;)

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
познавам повеќе луѓе кои заминале, високообразовани, и направиле кариера и прилично добро заработуваат во странство ... ја би рекол дека на свој начин се прославиле ... имаат работа на повисоко место, се почитувани од околината ... што е разликата со славата на Стевица Ристич (кога веќе го спомена) ... можда цел град не го скандира нивното име ... ама ...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Враќањето на визниот режим може да е добра вест

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=131292387&id=13&prilog=0&setIzdanie=22471

Кој ропак е типот тоа не е можно... Само ме интересира дали е присутен и тука на форумов, многу слично мислење имаат со него одредени типови на темата. Жално навистина жално. Па уште и доктор на науки е авторот на темата...

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Анкетата е промашај на векот, кој има просечен живот во МК ? КОЈ ? Има со надпросечен и подпросечен ( Богати и соромаси ) .

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Враќањето на визниот режим може да е добра вест

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=131292387&id=13&prilog=0&setIzdanie=22471

Кој ропак е типот тоа не е можно... Само ме интересира дали е присутен и тука на форумов, многу слично мислење имаат со него одредени типови на темата. Жално навистина жално. Па уште и доктор на науки е авторот на темата...
http://daily.mk/izbori/kandidati/903-Toni-Naunovski

... и све ти е јасно.

Глеј, нормално е да има интелигентни луѓе коишто ќе го бранат националистичкиот став. За да можеме да се конфронтираме добро и да имаме здрава дебата. Ама како бе да дебатираш со човек којшто себе си потпишува како доктор по филозофија, а објавува текст во којшто пишува дека мислењето за Европа е некритички формирано и дека ЕУ везе нема. За такво нешто да напишеш треба или да не си излегол од државата или да си бил во... па јебига, во најзатуцаните делови од ЕУ, Романија и Бугарија ќе наидеш на далеку поевропска ситуација отколку кај нас.

Ја би сакал да видам сериозни луѓе да пишуваат патриотски колумни, да можам да прочитам вистински став, издржан, ама сериозните интелигентни луѓе не би биле такви ако имаат став дека Македонија треба да ги затвори границите.

Kajgana Shop

На врв Bottom