Умре Ким Јонг-Ил - што по неговата смрт?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
A во капиталистичкиве земји пак, објавено е дека тревата може да се пуши без последици по човечкото здравје. До тој степен е однесен народот .. во капиталистичките земји од слободата што ја имаат без вакви диктатори.

Some serious shit goin' on...во друго паковање, а?
Јас не сум некој љубител на западните демократии, но она што се случува во Северна Кореа не се споредува со ништо. Луѓето се претворени во роботи со испран мозок, и живеат во материјална беда од невидени размери. Ако тоа ви е алтернативата на западните демократии, таму нека ви е, јас не ја сакам...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
A во капиталистичкиве земји пак, објавено е дека тревата може да се пуши без последици по човечкото здравје. До тој степен е однесен народот .. во капиталистичките земји од слободата што ја имаат без вакви диктатори.

Some serious shit goin' on...во друго паковање, а?

Во СК под трева се мисли на обична трева,не на марихуана.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јас не сум некој љубител на западните демократии, но она што се случува во Северна Кореа не се споредува со ништо. Луѓето се претворени во роботи со испран мозок, и живеат во материјална беда од невидени размери. Ако тоа ви е алтернативата на западните демократии, таму нека ви е, јас не ја сакам...
Ни јас не ја барам слободата, ниту пак ја замислувам по севернокорејскиот терк. меѓутоа, јас поставувам прашања и барам одговори: Зошто Северна Кореја е толку сиромашна земја. Има одговори, бааги. И самиот добро знаеш... во тој одговор ќе се најдат многумина, најмалку „режимот“.

Во СК под трева се мисли на обична трева,не на марихуана.
Среќа што сум глуп, па паралелата која ја направив беше буквална и нема да ми замерите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ни јас не ја барам слободата, ниту пак ја замислувам по севернокорејскиот терк. меѓутоа, јас поставувам прашања и барам одговори: Зошто Северна Кореја е толку сиромашна земја. Има одговори, бааги. И самиот добро знаеш... во тој одговор ќе се најдат многумина, најмалку „режимот“.
Многумина да, но сигурно не најмалку режимот...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Многумина да, но сигурно не најмалку режимот...
Режимот во оваа форма која ја знаеме (колку толку, знаеш дека многу малку рајата знае што навистина се дешава во НДР Кореја) е само следствена појава и реакција, можеби остра, на сите прилики кои ги подготвува „некој друг фактор“.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ја пушти некој рекламава :D

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.713
Поени од реакции
35.455
Типов апсел и роднини на осуденици затоа што бил убеден дека “генот“ на криминалот опстојува три генерации. :tapp:

Неговиов наследник бил најсоодветен, така да тешко дека ќе се променат нештата таму.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Aко бараш одговори еве ти-после втората светска војна дојде до неизбежниот судир на комунизам и капитализам.И Кореја не беше исклучок.Таа држава стана жртва на борбата Кина-САД за доминација во југоисточна Азија.И нормално во Кореја почна граѓанска војна,секоја страна финансирана и потпомогната со војници од големците.Војната почна во 1950 г.,па се потпиша договор за прекин на огнот кој трае и ден денес ама нема потпишано мировен договор.

Во време на примирјето Јужна Кореја стана пример за галопирачка економија со останатие азиски тигри(Јапонија,Сингапур,Малезија,Тајван-иако не е признат оти Кина се противи) додека нивните собраќа од северот мораа да трпат изолација слична на онаа во Албанија во студената војна.Само една династија раководи и ден денес нема кој да и пркоси оти таа династија е помагана и поддржувана од Кина+таа династија до ден денес ја држи СК затворена за светот и прави срања затоа што и се може.Режимот е крив и на исто рамниште ќе ја ставам и Кина поради помошта која им ја пружа на фамилија Ким.

Веќе наведов кои се причините што СК мора да се обедини со ЈК за да види бел ден.

Среќа што сум глуп, па паралелата која ја направив беше буквална и нема да ми замерите.
Тука сме ние,ти стоиме на располагање за секое можно просветлување.:D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386

Режимот е најмногу крив.Има и други дикторски режими,но ниту еден не е на ова ниво.Мајмунот цела хуманитарна помош што ја има добивано за да го нахрани народот ја има дадено на војската да ја рани.Он сам си ја има затворено земјата.Па дури ни со Кина која е единствената што ја толерира династијата и ја спасува да не виси на некоја бандера во Пјонгјанг не соработува.И кон нив им е затворена границата,надворешна трговија не постои,во земјата владее глад,а тој гради нуклеарки.......
О да........режимот е целосно од почеток до крај одговорен за сите срања во Северна Кореа.Зашто еве комунистичка Кина не е таква,па ете и Југославија на Тито диктаторот не беше таква,во СССР исто.........
Само Пол Пот во Камбоџа може да се мери со овие........само што тој траеше неколку години,а овие 3 генерации.
Најтешки макијавелисти во историјата на човештвото е таа династија.Никој како нив нема толку работи направено само за да остане на власт.

А

Антоние

Гостин
Незнам колку е ова очигледно, но за прв пат во историјата, дваесет-и-нешто годишњак има директна контрола врз нуклеарнo оружјe.

Јас не би издржал да не гo употребам. :)
А ни дечково сигурно нема да издржи.

Goodnight sweet prince, you will be missed

NORTH KOREA IS BEST KOREA!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
После предавањата по историја, пак прашувам: Зошто НДР Којреа е толку затворена земја? Зошто немаат леб да јадат? Зошто војската е финансирана до толкав степен? Зошто развиваат нуклеарно оружје?

Значи, побогу, оставете историја и сите аспекти кои ги кажува историјата која е форсирана од ...се знае кој.
Размислете малку...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
После предавањата по историја, пак прашувам: Зошто НДР Којреа е толку затворена земја? Зошто немаат леб да јадат? Зошто војската е финансирана до толкав степен? Зошто развиваат нуклеарно оружје?

Значи, побогу, оставете историја и сите аспекти кои ги кажува историјата која е форсирана од ...се знае кој.
Размислете малку...
Затоа што мајмунот сака себе и неговите потомци да ги остави на власт.Убаво си знае дека на секоја диктатура и доаѓа крајот..........било каква диктатура има свој рок на траење.Ако не го сруши неговиот народ (а во повеќето случаи е така) ќе го срушат од страна.И сега си направи се што може......буквално до најситни детали за да може да опстане на власт.Има една цела нација со испран мозок позади него и не смее да дознае за ништо друго во светот.Параноичен диктатор спремен на се за да остане на власт..............

Kajgana Shop

На врв Bottom