Vespertine
The Ugly Duckling
- Член од
- 22 септември 2009
- Мислења
- 2.932
- Поени од реакции
- 3.387
Што ми е криво кога видам вакви вести. Туга ми некоја на срце доѓе. Иде ми се да чучну и да рову.
Ма ајде неваспитање... и после оти неќеме со земјоделство да се бавиме. Како да се бавиме коа не апсат.Каква лабораторија бе, ова не е хемија!И фатете некој со хероин, запнале на детелина со 5 листа...
Природно си е природно!
Јас сум за легализација на целата дрога, само на луѓето кои профитираат не им одговара инаку колку за информација дрогата е нелегална во последните 100 годиниА бе што не ја легализираат, само под еден услов: -Да не постои влез на друга дрога во земјава. Така да само травката да ја имаат како опција џанациве. Ем не е толку штетна дури и лековита е во некој случај, ем нема да можат да прејдат на нешто појако... И кога ке се легализира ке се донесат закони за квалитет на марихуаната,ке се прошири производството во голема мера, ке се усовршува,ке се вложуваат пари и со тоа ке се добие на квалитет што значи дека ке биде помалку штетна по здравје. Исто така ке има голема конкуренција меѓу производителите и ке падне цената по килограм. И онака има многу корисници на растението, барем да им се овозможи квалитетен производ и подобро задоволство.
Но едно е сигурно нормален човек, среќен човек нема, потреба од дрога, бидејки тој си е среќен и без неа.
Се знае кој е зависен од дрога, најмизерниот,најнезадоволниот, најнесреќниот и најнесвесниот.
Сериозен сум.
Не сакаат да се легализира бидејки ке се јави голема конкуренција и ке опадне цената, што значи својот профит ке треба да го делат со многумина.Јас сум за легализација на целата дрога, само на луѓето кои профитираат не им одговара инаку колку за информација дрогата е нелегална во последните 100 години
А ако лапниш 10 аспирина наеднаш тоа не е штетно, туку побрзо ќе се оздравиш. Тие забрани се баш како што кажав на некој не му одговара, целата дрога се легализира ќе си ја земаш на рецепти, ќе ти биде медицински препишана и ќе знаеш точно што пиеш за разлика од тоа што го купуваат од сомнителни луѓе со сомнително потекло само повеќе пари да се направат.Штетно е дејството од прекумерното пушење на растението, и затоа е таа забрана, бидејки те тера да зимаш се повеќе, пошто ти дава задоволство.