Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Па претпоставувам дека одговорот го знаеш самиот. Би бил ептен тиква ако од позиција на верник-христијан не го знаеш. Затоа, прашањето го сметам за реторичко.

Еве, повели, продолжи со аргументот. „Поради тоа што времето се смета од...“
Што е работава со вас атеистите, пробувате да привлечете повеќе луѓе кон таа ваша идеологија а немате одоговор на стриктно поставени прашања, дури и пробувате да ги извртите истите.
Се разбира дека знам, ако незнаев биди сигурен дека нема да побарав ти да ми објасниш за сето тоа.
Те прашав едноставно прашање, зашто порано годините ги броеле 354,353,352 а сега одат во плус 2000, 2001,2002, од кога почнале вака да се бројат во плус .???
Не го извртувај муабетот туку пиши го она што го знаеш, бараш одговор на своите прашања а незнаеш да одговориш на поставените.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Те прашав едноставно прашање, зашто порано годините ги броеле 354,353,352 а сега одат во плус 2000, 2001,2002, од кога почнале вака да се бројат во плус .???
Ова не може да е заебанција. Ти мора да си озбилен.
Ја треба да престанам да пишувам на форум. Ептен сум изгубил осет за соговорник.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
d bek a ti se neshto tikvi ., crpki., koga se vrakash od niva ., gi miseh racete pred jadenje., hm...a i nikade ne prochitav deka si mi odgovoril zoshto novava chestica shto ja baraat e narekuvana bozhja chestica....aj silen.........a toa od koga se smeta vremeto i ti blage veze nemash., pa i pojavata na pravoslavieto mu pravish shtel ko na sega uvezena staro nova kola.,... gi vozish ., dechkive ., so pogreshni zakluchoci.... braos ., i aram da tie ako navistina gi znaesh kako takvi.,............e poradi ., vakvi raboti ., ti i bratstvoto tvoe treba da go dokazhete nepostoenjeto na toj shto ne postoi.barem spored ateizmot

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
d bek a ti se neshto tikvi ., crpki., koga se vrakash od niva ., gi miseh racete pred jadenje., hm...a i nikade ne prochitav deka si mi odgovoril zoshto novava chestica shto ja baraat e narekuvana bozhja chestica....aj silen.........a toa od koga se smeta vremeto i ti blage veze nemash., pa i pojavata na pravoslavieto mu pravish shtel ko na sega uvezena staro nova kola.,... gi vozish ., dechkive ., so pogreshni zakluchoci.... braos ., i aram da tie ako navistina gi znaesh kako takvi.,............e poradi ., vakvi raboti ., ti i bratstvoto tvoe treba da go dokazhete nepostoenjeto na toj shto ne postoi.barem spored ateizmot
:facepalm:

:(

Време е да се воведе тест на интелигенција и писменост како услов да се пишува на форумов. Или барем на филозофија и религија.

Ова повеќе ни се трпи ни се крпи...

:(

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Ова не може да е заебанција. Ти мора да си озбилен.
Ја треба да престанам да пишувам на форум. Ептен сум изгубил осет за соговорник.
Oh come on...
Барем има богоугоден аватар...:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Имам еден познаник вози камиони по Западна Европа, ќе го прашам. Туку дали сака некој да му го пратам последното интервју на Christopher Hitchens, го интервјуира Докинс.
Јас сакам.
И кркај шпагети не прашувај, тоа е картата до рајот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ко ќе докажеш дека Кришна не постои, ќе ти дозволам да ми е обраќаш. „Божја честица“ не постои. Постои честицата наречена Higgs-Boson. Тоа што новинарите со подсмев ја нарекуваат „бпжја“ е доволно верникот да заборави кој се обидува даја создаде. Еве ти што смета научната фела околу медиумскот термин.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Јас ќе ти кажам. Во тоа време Швајцарската часовничарска индустрија изработувала рачни часовници кои се движеле во обратна насока, па морале времето да го бројат наназад. Во нултата година на некој најпаметен му текнало да ги намести стрелките да одат во другиот правец, и од тогаш решиле да го бројат времето нанапред.

:confused:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ш
Се разбира дека знам, ако незнаев биди сигурен дека нема да побарав ти да ми објасниш за сето тоа.
цццццц.... леле...што се не шета по светов. Е па затоа и си верник, оти толку многу знаеш.
Кога бре тоа луѓето броеле наназад години, што тресеш зелени.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не ми сметаат ваквите прашања, ми смета сериозноста со која ги поставуваат. Има нешто вознемирувачко во врска со тоа...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
nishto od tvojot biznis., ne me interesiraat novonarite ., a i koj ti shepna deka toa bilo so potsmev.....odgovor baram od tebe...gi izmi racete ., e aj sega ushte da gi izbrishesh., aman stav ., samo shto pochnav da veruvam vo tebe ., a ti pak so starite naviki., daj choek olabavi malku .,....tolku mi se stresuva koga stavash zabeleshki za zabeleshkite shto vednash se diga ., adrenalinot de ....mi nanesuvash dushevna bolka koga ke prochitam deka se zanimavash so broenje na tochki i zapirki....a za shvajcarcive potpolno si vo pravo ., gledash deka i frankot nivni go obara evroto evropsko ta zatoa sega se odi nanapred..... ateist da stavam li kolachinja ili da mavneme po edno parche torta:ROFLMAO:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
цццццц.... леле...што се не шета по светов. Е па затоа и си верник, оти толку многу знаеш.
Кога бре тоа луѓето броеле наназад години, што тресеш зелени.
Не ни расипувај забава... :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не ми сметаат ваквите прашања, ми смета сериозноста со која ги поставуваат. Има нешто вознемирувачко во врска со тоа...
Сериозно. Нешто многу језиво, заканувачко. Како предзнак во кој правец се движи човештвото...

Kajgana Shop

На врв Bottom