Помош за избор на лаптоп

Член од
1 август 2007
Мислења
89
Поени од реакции
5
Повеќе накај Dell (Inspirion) сум ради тоа што моментално они даваат најмногу гаранција - 5 години. Е сеа малце тапа се на дизајн али нема везе , не е битно тоа многу.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Со перфоманси е топ, е сега за цената незнам....Само ССД-то го плаќаш +
Ма тоа како ме пали да знаеш оперативниот има ДА ЛЕТА значи на него :).
--- надополнето: 12 декември 2011 во 17:35 ---
Бев да го видам, ми има многу убава тастатура, а што е финтава со делл сега? Тастатурата ја заебале МАКСИМАЛНО кога ќе им кликаш пропаѓа некако многу неквалитетно. И што ако делл имаат 5 години гаранција кога на деловите кој им се заебуваат најмногу (полнач и батерија) даваат само 6 месеци.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ма тоа како ме пали да знаеш оперативниот има ДА ЛЕТА значи на него :).
--- надополнето: 12 декември 2011 во 17:35 ---
Бев да го видам, ми има многу убава тастатура, а што е финтава со делл сега? Тастатурата ја заебале МАКСИМАЛНО кога ќе им кликаш пропаѓа некако многу неквалитетно. И што ако делл имаат 5 години гаранција кога на деловите кој им се заебуваат најмногу (полнач и батерија) даваат само 6 месеци.
Добри се и Леново но неможеш да ги споредуваш со Дел. Сум користел и Леново, и од нив доста задоволен сум бил. Ако имаш буџет земај го. Добар е.
И Леново даваат 3 или 5 години гаранција.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Земав лаптоп ама проблем ми се јави, вајерлесов неможам да го средам..Фактички јас на компјутерот моментално имам рутер (а на него е поврзно главниот кабел од интернетот,кабелот за телефонот,и уште еден кабел од рутерот до компјутерот (за интернет нели),е сеа ме интересира која комбинација треба да се напраи,пошо на рутеров за компјутерот што ми е нема слободно место за да го буцнам каблево од рутерот за лаптопот..де малце појаснуење..

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Во никој случај не се исти :) Од амц е ок од купилаптоп е рефабришед, :) така да во никој случај од купилаптоп. Во секој случај поевтин е во купилаптоп за тоа и повеќе привлекува, сепак твој избор :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Сакам да си земам лаптоп, ги разгледав понудите и највеке ми се допадна Dell 5110.Читнав нешто на интернет и се посомневав многу луѓе ја критикуваат оптимус технологијата,како не работело добро, не се приклучувала некогаш графичката работело само на интегрирана Intel HD3000 и др...
Има ли некој ваква графичка о 5-тата серија да ми сподели некои искуства , дали може покрај автоматски јас сам да си изберам кога сакам да ја користам едната Nvidia 525М или Intel HD3000 графичка.
Би го користел за AutoCad,Solidworks и понекоја игра :) .
Благодарам
DELL N5110 i3 4/500/VGA 1GB BLACK

•CPU Intel i3-2310M (2.10GHz)
•15.6in HD (1366x768) WLED
•RAM 4GB 1333MHz DDR3 Dual Channel
•HDD 500GB 7200rpm
•VGA 1GB nVidia GeForce GT525M
•DVD+/-RW, Wireless 1702 b/g/n + BT
•Webcam 1.0MP
•FreeDOS, 6-cell
ЦЕНА: 33 000 денари

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
cleverguy

Јас леновото што го седов има таква оптимус технологија. И нормално е перфект за заштеда на батерија. Кога си на батерија и кога имаш само отворено прелистувач нема потреба од подобрата графичка да ти цеди батерија. Кога сакаш да играш игра се уклучува таа и си метиш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
cleverguy

Јас леновото што го седов има таква оптимус технологија. И нормално е перфект за заштеда на батерија. Кога си на батерија и кога имаш само отворено прелистувач нема потреба од подобрата графичка да ти цеди батерија. Кога сакаш да играш игра се уклучува таа и си метиш.
Џои,
Можеш ли сам да си избереш која графичка ќе ја користиш (Мануелно)
или мора автоматски самото да избере.
и што леново зема ако не е тајна и која цена ?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Џои,
Можеш ли сам да си избереш која графичка ќе ја користиш (Мануелно)
или мора автоматски самото да избере.
и што леново зема ако не е тајна и која цена ?
Епа го зедов Lenovo Y 570 , имам јас копче за switch on/of иначе "Послабата" е некоја си од интел нешто 3000, а појјаката е Nvidia 555m 2 гига рам. BF3 ја играм на ултра се максимално, и резолуција и се.

Член од
8 септември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Едно прашање до поискусните, дали асер се добра фирма на лаптопи и дали може да се рамња со асус

Kajgana Shop

На врв Bottom