1. Ирелевантно во однос на тврдењето на твојот претходен пост.
Причините за невлегувањето на Турција во ЕУ се тие, но како што вика реченицата погоре.
Во темата Русија-Косово-Србија-хуманитарна помош , треба да збориме и за Турција-Еу-Исламот.
Еден пријател тука се налутил што не можел да ме одржи во дискусија , мислел дека му бегам.
Да не добиеш и ти таков впечаток, ќе ти реплицирам.
Ти реков што е проблемот со Турција. Исламот на Босна , Албанија, Косово, Турција е индивидуален, не е институционален, затоа не е главниот проблем на овие земји.
2. Исламот има пораст благодарение само на имигрантите и ништо друго. И бидејќи се работи за многу менлива работа, не значи дека исламот наскоро во Европа може да достигне да речеме 10%. Со донесувањето на доста анти исламски закони и оформувањето на многу анти исламски организации, кои преставуваат природен одговор на зголемувањето на имигрантите муслимани, таа бројка лесно може да се сврти во спротивна насока.
Нема врска како расте , факт е дека има милиони и милиони муслимани низ Франција, Германија , Англија , Италија... насекаде можеш да ги сретнеш , нема град кај ги нема.
Кога можат да поднесат во нивните метрополи ,муслимани со бради , шамии , џамии , со нивните обичаи , молење по улиците итн... уште полесно им е да поднесат муслимани кои живеат во Истанбул.
Уште ли ќе ме мачиш со овие проценти.
Се лажеш себеси, само и само да не се сложиш со мене.
Ми донесуваш извор ЦИА , а цитираш поинаку.
Од постари пописи , Албанија имала 70% муслимани , 20% православни ,
10% католици.
Ако Албанија има 3 милиони жители , тогаш католици има 300.000 , плус од Косово и ваму таму , и ете ти вкупно помалку од 400.000.
За тоа првото, дека 400 000 албанци се католици, се отепав од смеење.
Се надевам навремено ти помогнав да не се утепаш целосно.
Кажи му и на другар ти дека во Албанија нема 85% католици , да шириме знаење малце , речи му дека тоа што го пишува не е ни 0.5% вистина.
4. Јас имам извори зад кои стојам, ако почнеме со презентација на линкови, многу брзо ќе бидеш фатен во своите лаги и ќе ја напуштиш дискусијата.
Зошто не го правиш тоа , сакаш да ми го зачуваш образот ?
Искрено , повели !
5. Кина е воено-технолошки зависна од Русија, исто како и со ресурси. Кина нема воени бази подалеку од своите граници. Русија има бази и интереси на сите континенти на планетава.
Ако Кина е воено-технолошки зависна од Русија како што велиш ти, а Русија ја снабдува , тоа значи дека Русија помага на растот на џинот , кој еден ден ќе претставува конкуренција и опасност за самата Русија во целиот регион.
Но сепак не верувам дека Кина има потреба од воена-технологија од Русија , сигурно од енергенси да.
6. Русите ги боли левото маде што возат Кубанците. Битно им е дека таму имаат големо влијание и интерес.
Со ова го потрдуваш кажаното : Русија ги остава во кал земјите кои очекуваат помош од Русија , ама баш не ги боли левото.
А САД не се така , сојузниците ги бранат тврдоглаво.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 02:41 ---
Која држава бре царе ? Држава коа ки бидиш членка на ОН, иначе така и јас може да си викум оти Скопје е држава ама не е !
Добре дојде , како помлад член , гледам убаво се изразуваш кон постарите , со царе.
Ќе бидит и членка на ОН , сеуште се млади и тие , арно ама стигнаа до 85 признавања.
Нека биде и Скопје држава , кај ви е границата и чуварите.