Спречена хуманитарна помош за косово

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Јас на политичар ти личам ? јас сум обичен човек кој не е себичен и не ме интересираат политичарите ни од Србија Ни од Македонија бидејќи не може некој во мое име да прави нешто. а ти повеќе изгледа гледаш кон политика него ли кон човечноста.
Политичарите се токму тоа. Преставници на народот. Всушност нив народот ги бира. Каков народ, таква власт, си слушнал? Политиката на Србија кон Македонија ја диктираат српските политичари, а таа не била ни малку позитивна кон Македонија. Токму така, кога би требало да дадам политичка поддршка на некому, логично е да гледам повеќе кон политиката. Ама ни Албанците не се нешто подобри, па затоа и тоа го викам, дека не ми е гајле за Косово. Единствено нешто што посакувам е ние да се поставиме паметно и да не дозволиме евентуална криза да се прелее наваму. Па после, ако сакаат нека се исколат сите таму.

Забегавме многу од темата, овде прекинувам со офтопик.

L

.Lost Angel.

Гостин
Политичарите се токму тоа. Преставници на народот. Всушност нив народот ги бира. Каков народ, таква власт, си слушнал? Политиката на Србија кон Македонија ја диктираат српските политичари, а таа не била ни малку позитивна кон Македонија. Токму така, кога би требало да дадам политичка поддршка на некому, логично е да гледам повеќе кон политиката. Ама ни Албанците не се нешто подобри, па затоа и тоа го викам, дека не ми е гајле за Косово. Единствено нешто што посакувам е ние да се поставиме паметно и да не дозволиме евентуална криза да се прелее наваму. Па после, ако сакаат нека се исколат сите таму.

Забегавме многу од темата, овде прекинувам со офтопик.
Има многу работи кои неги сваќаш се надевам дека ќе ги сватиш со тек на време.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Велам јас , кој бил со Русија немал никаква придобивка , ги оставаат во кал.

U istom periodu iz Rusije nije stiglo ništa, a iz Kine 20 miliona evra (0,02 milijarde).
Сега им текнало да пратат конвои со конзервирана храна (можеби од државните резерви пред поминување на рокот) , и да прават некој политички проблем и поен.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Русија неможе да му помогне на сопствениот народ, а камоли на србите.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
Католик? 400.000 албанци се католици
7 милиони се муслимани.
Ако Европа нејќеше муслимани , немаше да биде полна со такви.
:tapp:
Ако сакаше Европа муслимани, Турција одамна ќе беше во ЕУ.
Иначе, во ЕУ во подем е атеизмот.
За тоа првото, дека 400 000 албанци се католици, се отепав од смеење.
Ти само тресиш глупости. Во твоите постови нема ни 5% вистина.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:06 ---
Велам јас , кој бил со Русија немал никаква придобивка , ги оставаат во кал.
Не мислат така многу земји каде што Русите имаат интерес... почнувајќи од најбројната нација, па се до 150-160 километри од брегот на САД.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
:tapp:
1.Ако сакаше Европа муслимани, Турција одамна ќе беше во ЕУ.
2,Иначе, во ЕУ во подем е атеизмот.
3,За тоа првото, дека 400 000 албанци се католици, се отепав од смеење.
4.Ти само тресиш глупости. Во твоите постови нема ни 5% вистина.
1.Турција е голема земја , им загрозува интереси на големите сили на ЕУ.
Се граничи со Ирак , Иран , Сирија ... проблематично нели.
Кипарскиот проблем.
Има врска и Исламот , но не е единствена причина и најсилна.

2. После атеизмот , најголем раст има Исламот , затоа ти велам дека не е нешто што не може да пројде во Европа.

3. Како сакаш да ти помогнам со бројкиве? Со какви сакаш информации служи се , во Албанија има 10% католици , Косово не знам точно околу 3% .... и то.
Продолжи ти смеј се на твоето незнаење.

4. Не се служам со невистини , а ако мислиш така , тогаш покажи каде и кога. Ако тоа што го пишувам не ти се допаѓа и не можеш да одговориш со контрааргументи , немој да се служиш со ниски ударци.
Доста тресеш глупости , во твоите коментари нема ни 0.5% вистина - ( и јас сум можел вака ).

Не мислат така многу земји каде што Русите имаат интерес... почнувајќи од најбројната нација, па се до 150-160 километри од брегот на САД.
Најбројна нација - Кина ?

Кина е посилна од Русија бе.

150-160км - Куба ?
Тие што бранејќи ги идеалите , сеуште возат автомобили од 70тите , хауба бела , десна врата црна , лева врата плава , крпеници.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
1.Турција е голема земја , им загрозува интереси на големите сили на ЕУ.
Се граничи со Ирак , Иран , Сирија ... проблематично нели.
Кипарскиот проблем.
Има врска и Исламот , но не е единствена причина и најсилна.

2. После атеизмот , најголем раст има Исламот , затоа ти велам дека не е нешто што не може да пројде во Европа.

3. Како сакаш да ти помогнам со бројкиве? Со какви сакаш информации служи се , во Албанија има 10% католици , Косово не знам точно околу 3% .... и то.
Продолжи ти смеј се на твоето незнаење.

4. Не се служам со невистини , а ако мислиш така , тогаш покажи каде и кога. Ако тоа што го пишувам не ти се допаѓа и не можеш да одговориш со контрааргументи , немој да се служиш со ниски ударци.
Доста тресеш глупости , во твоите коментари нема ни 0.5% вистина - ( и јас сум можел вака ).

Најбројна нација - Кина ?

Кина е посилна од Русија бе.

150-160км - Куба ?
Тие што бранејќи ги идеалите , сеуште возат автомобили од 70тите , хауба бела , десна врата црна , лева врата плава , крпеници.
1. Ирелевантно во однос на тврдењето на твојот претходен пост.
Причините за невлегувањето на Турција во ЕУ се тие, но како што вика реченицата погоре.

2. Исламот има пораст благодарение само на имигрантите и ништо друго. И бидејќи се работи за многу менлива работа, не значи дека исламот наскоро во Европа може да достигне да речеме 10%. Со донесувањето на доста анти исламски закони и оформувањето на многу анти исламски организации, кои преставуваат природен одговор на зголемувањето на имигрантите муслимани, таа бројка лесно може да се сврти во спротивна насока.

3. Хм.... Католици... минимум 20%. Христијани - 30% Не брукај се.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/al.html

4. Јас имам извори зад кои стојам, ако почнеме со презентација на линкови, многу брзо ќе бидеш фатен во своите лаги и ќе ја напуштиш дискусијата.

5. Кина е воено-технолошки зависна од Русија, исто како и со ресурси. Кина нема воени бази подалеку од своите граници. Русија има бази и интереси на сите континенти на планетава.

6. Русите ги боли левото маде што возат Кубанците. Битно им е дека таму имаат големо влијание и интерес.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
97
Поени од реакции
18
И за тебе исто , не се работи за косовари , туку за срби и руси , кои сакаат да влезат во една држава , ама не сакаат да ги почитуваат царинските , полициските процедури.

Ако се работи за луѓе кои секој миг можат да умрат од глад :)) ) , тогаш нека почитуваат процедури и за неколку часа помошта ќе се најде во српските домови.
Која држава бре царе ? Држава коа ки бидиш членка на ОН, иначе така и јас може да си викум оти Скопје е држава ама не е !

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
1. Ирелевантно во однос на тврдењето на твојот претходен пост.
Причините за невлегувањето на Турција во ЕУ се тие, но како што вика реченицата погоре.
Во темата Русија-Косово-Србија-хуманитарна помош , треба да збориме и за Турција-Еу-Исламот.

Еден пријател тука се налутил што не можел да ме одржи во дискусија , мислел дека му бегам.
Да не добиеш и ти таков впечаток, ќе ти реплицирам.

Ти реков што е проблемот со Турција. Исламот на Босна , Албанија, Косово, Турција е индивидуален, не е институционален, затоа не е главниот проблем на овие земји.

2. Исламот има пораст благодарение само на имигрантите и ништо друго. И бидејќи се работи за многу менлива работа, не значи дека исламот наскоро во Европа може да достигне да речеме 10%. Со донесувањето на доста анти исламски закони и оформувањето на многу анти исламски организации, кои преставуваат природен одговор на зголемувањето на имигрантите муслимани, таа бројка лесно може да се сврти во спротивна насока.
Нема врска како расте , факт е дека има милиони и милиони муслимани низ Франција, Германија , Англија , Италија... насекаде можеш да ги сретнеш , нема град кај ги нема.
Кога можат да поднесат во нивните метрополи ,муслимани со бради , шамии , џамии , со нивните обичаи , молење по улиците итн... уште полесно им е да поднесат муслимани кои живеат во Истанбул.

3. Хм.... Католици... минимум 20%. Христијани - 30% Не брукај се.
https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/al.html
Уште ли ќе ме мачиш со овие проценти.

Се лажеш себеси, само и само да не се сложиш со мене.

Ми донесуваш извор ЦИА , а цитираш поинаку.

Од постари пописи , Албанија имала 70% муслимани , 20% православни , 10% католици.
Ако Албанија има 3 милиони жители , тогаш католици има 300.000 , плус од Косово и ваму таму , и ете ти вкупно помалку од 400.000.

За тоа првото, дека 400 000 албанци се католици, се отепав од смеење.
Се надевам навремено ти помогнав да не се утепаш целосно.
:ROFLMAO:

Кажи му и на другар ти дека во Албанија нема 85% католици , да шириме знаење малце , речи му дека тоа што го пишува не е ни 0.5% вистина.

4. Јас имам извори зад кои стојам, ако почнеме со презентација на линкови, многу брзо ќе бидеш фатен во своите лаги и ќе ја напуштиш дискусијата.
Зошто не го правиш тоа , сакаш да ми го зачуваш образот ?
Искрено , повели !

5. Кина е воено-технолошки зависна од Русија, исто како и со ресурси. Кина нема воени бази подалеку од своите граници. Русија има бази и интереси на сите континенти на планетава.
Ако Кина е воено-технолошки зависна од Русија како што велиш ти, а Русија ја снабдува , тоа значи дека Русија помага на растот на џинот , кој еден ден ќе претставува конкуренција и опасност за самата Русија во целиот регион.

Но сепак не верувам дека Кина има потреба од воена-технологија од Русија , сигурно од енергенси да.

6. Русите ги боли левото маде што возат Кубанците. Битно им е дека таму имаат големо влијание и интерес.
Со ова го потрдуваш кажаното : Русија ги остава во кал земјите кои очекуваат помош од Русија , ама баш не ги боли левото.
А САД не се така , сојузниците ги бранат тврдоглаво.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 02:41 ---
Која држава бре царе ? Држава коа ки бидиш членка на ОН, иначе така и јас може да си викум оти Скопје е држава ама не е !
Добре дојде , како помлад член , гледам убаво се изразуваш кон постарите , со царе. (y)

Ќе бидит и членка на ОН , сеуште се млади и тие , арно ама стигнаа до 85 признавања.

Нека биде и Скопје држава , кај ви е границата и чуварите.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.450
Поени од реакции
5.138
Во темата Русија-Косово-Србија-хуманитарна помош , треба да збориме и за Турција-Еу-Исламот.

Еден пријател тука се налутил што не можел да ме одржи во дискусија , мислел дека му бегам.
Да не добиеш и ти таков впечаток, ќе ти реплицирам.

Ти реков што е проблемот со Турција. Исламот на Босна , Албанија, Косово, Турција е индивидуален, не е институционален, затоа не е главниот проблем на овие земји.
Ти рече дека Европа сакала муслимани. Бројни закони насочени против исламот излегоа само оваа година во доста Европски земји.
Како што реков, твоето тврдење е неточно.

Нема врска како расте , факт е дека има милиони и милиони муслимани низ Франција, Германија , Англија , Италија... насекаде можеш да ги сретнеш , нема град кај ги нема.
Кога можат да поднесат во нивните метрополи ,муслимани со бради , шамии , џамии , со нивните обичаи , молење по улиците итн... уште полесно им е да поднесат муслимани кои живеат во Истанбул.
Не се "милиони и милиони" туку се неколку милиони во цела Европа.
Во Франција мнозинството муслимани живее во гета. Оние ретките кои се прилагодуваат на Европскиот начин на живеење и култура, брзо го забораваат Исламот.
И јас кога ќе излезам од дома среќавам муслимани, ама пак, ги нема повеќе од 1% во мојот град.
Со една политичка одлука, како на пример депортација, бројката на муслимани пример во Париз, може драстично да се намали.

Уште ли ќе ме мачиш со овие проценти.

Се лажеш себеси, само и само да не се сложиш со мене.

Ми донесуваш извор ЦИА , а цитираш поинаку.

Од постари пописи , Албанија имала 70% муслимани , 20% православни , 10% католици.
Ако Албанија има 3 милиони жители , тогаш католици има 300.000 , плус од Косово и ваму таму , и ете ти вкупно помалку од 400.000.
20% на еден милион е 200 000. 20% на три милиони е 600 000. Додај ги и останатите 10% и бројката излегува скоро милион христијани на 3 милиони жители.

Ако Кина е воено-технолошки зависна од Русија како што велиш ти, а Русија ја снабдува , тоа значи дека Русија помага на растот на џинот , кој еден ден ќе претставува конкуренција и опасност за самата Русија во целиот регион.

Но сепак не верувам дека Кина има потреба од воена-технологија од Русија , сигурно од енергенси да.
Кина е веќе опасност за Русија, но соработката на военото поле не значи продажба на најновата воена технологија. Кина не е во можност сама да развие одредени технологии за оружја - затоа и треба помош, но помош со технологија која нема во голема мера да ја загрози Руската. Просто е.
Почнувајќи од мотори за авиони, па се до секаква технологија за бродови и ракети е помошта на Русија за Кина. Бизнисот де.

Со ова го потрдуваш кажаното : Русија ги остава во кал земјите кои очекуваат помош од Русија , ама баш не ги боли левото.
А САД не се така , сојузниците ги бранат тврдоглаво.
Не се во кал, наспроти, имаат многу повеќе ако не би биле тие. Ако беа оставени на САД и санкциите, ништо немаше да биди од нив. Ќе умираа како во Ирак пред десет години.
Иначе САД многу ги бранат сојузниците.... Пакистан е земја која прима меѓународна помош во храна, слична е ситуацијата со Ирак. Грузија цвета од тврдоглаво бранење... Да не зборуваме за другите земји во С. Америка и далечен Исток.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
97
Поени од реакции
18
Добре дојде , како помлад член , гледам убаво се изразуваш кон постарите , со царе. (y)

Ќе бидит и членка на ОН , сеуште се млади и тие , арно ама стигнаа до 85 признавања.

Нека биде и Скопје држава , кај ви е границата и чуварите.
Aбе џабе ви е и 185 ако сакат нека ва признаат ка од главните 5 само 3 имат ва признаано така да џаба је !

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
1
150-160км - Куба ?

Они со коли од 70тите , вие со магариња.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Прашање е како може да се дефинира држава. Дали членувањето во ООН е стандард по кој може да се каже која територија претставува држава?
Во тој случај РМ од прогласувањето на независност до приемот во ОН била “не-држава“, исто и другите екс-ју и екс-ссср земји, а Република Кина била држава но после исклучувањето од ОН престанала да “државствува“ ?
Што со оние земји кои постоеле пред 1945 и пред основањето на ОН !?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ако одиме по тоа логика на ОН тогаш не постои ни Македонија, нели?!.

Kajgana Shop

На врв Bottom