Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
пааааа, пааааааааа бе па и ти у 00:01 ли најде ѓомлезе и пастрмајлии да постираш? сега ќе треба само да ги сањам
пааааа, пааааааааа бе па и ти у 00:01 ли најде ѓомлезе и пастрмајлии да постираш? сега ќе треба само да ги сањам


по ова не сумЛошо е шо налетав на темата... и јас ќе ги сонвам
Нешто заборајв
![]()

Прилепски ширден, кој пробал знае![]()
Што е тоа?
Состав
1/2 кгр.телешко месо
1/2 кгр. свинско месо
1/2 кгр. јагнешко месо
кромид
сол
бибер
јенибар
ориз
ширдени
Подготовка
Трите видови месо се сечкаат на мали парченца, со димензија од еден и пол сантиметар. Во нив се додава исечкан кромид, сол, црн бибер и малку јенибар и ориз. Го запржуваме местото, заедно со кромидот. Ширден е внатрешен орган на младо јагне кој преставува продолжение на желудникот. Добро исчистен се полни се затвора на стариот прилепски начин со шиење. Се додава една чаша вода и се печи на 180 степени, два часа, а се служи топол.
![]()



Нема да веруваш, моите беа до Бугарија пред малку и истово го јаделе. Најубаво нешто што го имаат пробано. Ама баш истото е само што по друго име го викаат таму. Не ми текнува како беше. Незнаев дека ова така се вика кај нас.Нема да веруваш, моите беа до Бугарија пред малку и истово го јаделе. Најубаво нешто што го имаат пробано. Ама баш истото е само што по друго име го викаат таму. Не ми текнува како беше. Незнаев дека ова така се вика кај нас.
Ах ова татариве се сакаат да ни земат, инаку ова 100% е македонско, поточно прилепско јадење,старо
Иначе колку пари се движи вакво нешто во Прилеп?