Изгубени души

Темата е за изгубени души доколку знаете нешто за
оваа појава пишете, доколку не тогаш не навредувајте и
не се карате. Тоа е основна култура.
Епа јас знам нешто на таа тема: НЕ ПОСТОЈАТ ИЗГУБЕНИ ДУШИ, и тоа и го кажувам во врска со темава, и што е некултурно у тоа? Ништо... Некултурно е тоа што ти сакаш да водиш дискусија, а не дозволуваш никој да има спротивно мислење туку само тие што го делат истото со тебе смеат да дискутираат, и после ти најде да збориш што било основна култура ЛОЛ.

Доколку човекот живеел само матералистички без
никакви стрежи на духовен план, односно само
пари и се за нив прави во животот, без водење сметка
за сопствените човечки вредности, имал
преголема врзаност за блиските луѓе или др, значи
нема граница колку треба некому да сме му блиски,
но треба да се почитува сечии избор.
Доколку човекот е премногу врзан за материјалното,
и луѓето после неговата смрт душата сеуште е врзана за
овој свет и почнува да лута не може да се врати дома и
станува изгубена во еден вакум простор, некои луѓе
можат да го почуствуваат нивното присуство а со тоа
и да ги упатат дома.
Исто доколку некој близок почине и ние премногу тагуваме по него го попречуваме во неговото патување, и таа душа
може да остане заробена во тој вакум простор,
затоа не треба да се претерува со плачење и тагување со
години, нормално луѓе сме не сме роботи, но за се има нормала

Доколку човекот живеел само матералистички без
никакви стрежи на духовен план, односно само
пари и се за нив прави во животот, без водење сметка
за сопствените човечки вредности, имал
преголема врзаност за блиските луѓе или др, значи
нема граница колку треба некому да сме му блиски,
но треба да се почитува сечии избор.
Доколку човекот е премногу врзан за материјалното,
и луѓето после неговата смрт душата сеуште е врзана за
овој свет и почнува да лута не може да се врати дома и
станува изгубена во еден вакум простор, некои луѓе
можат да го почуствуваат нивното присуство а со тоа
и да ги упатат дома.
Исто доколку некој близок почине и ние премногу тагуваме по него го попречуваме во неговото патување, и таа душа
може да остане заробена во тој вакум простор,
затоа не треба да се претерува со плачење и тагување со
години, нормално луѓе сме не сме роботи, но за се има нормала
Дали знаеш дека тоа материјално и духовно се поими кои се однесуваат на работи на овој свет?

Епа јас знам нешто на таа тема: НЕ ПОСТОЈАТ ИЗГУБЕНИ ДУШИ, и тоа и го кажувам во врска со темава, и што е некултурно у тоа? Ништо... Некултурно е тоа што ти сакаш да водиш дискусија, а не дозволуваш никој да има спротивно мислење туку само тие што го делат истото со тебе смеат да дискутираат, и после ти најде да збориш што било основна култура ЛОЛ.
i jas mislam deka toa e cista glupost i nema takvi cudni izgubeni dusi......svasta

А бе една работа е да кажеш дека не веруваш, а друга работа е после кажаното да ги правиш оние со спротивно мислење од твоето луди и глупави и да се понашаш као си изнад нив. Тоа второто е она навредливотот - а не дека некој има спротивно мислење.....зборови како глупости, свашта, си изгубил осет кон реалност и сл. Кои сте вие па да знаете која е стварно реалноста?

Кои сте вие па да знаете која е стварно реалноста?
Не се пронајдов во твојот пост во целост, може дека се воздржувам од намерите да го навредам (било кој) соговорникот ... реалноста знаеме која е, ја живееме таа реалност.

Колку да не сум оф-топик: досега не сум имал контакти со "изгубени души" и не верувам дека постојат такви.

Не се пронајдов во твојот пост во целост, може дека се воздржувам од намерите да го навредам (било кој) соговорникот ... реалноста знаеме која е, ја живееме таа реалност.

Колку да не сум оф-топик: досега не сум имал контакти со "изгубени души" и не верувам дека постојат такви.
Сношти ја сонив баба (почината е). Ми даде 4 важни совети ... Но денес никако да ми текне што совети беа .. :( А знам дека беа важни ... Изгубени души единствено на сон ми доаѓаат, а друг контакт не сум имала ..

Реалноста не е иста за секого. Мојата не е еднаква на твојата. Се е субјективно од погледот кон живот на една особа. Некој што е богат, за него реалноста е милина. На сиромав човек реалноста е пекол. Ете, еден пример од mundane world reality. А реалности ги има онолку колку што има луѓе на овој свет.​

Сношти ја сонив баба (почината е). Ми даде 4 важни совети ... Но денес никако да ми текне што совети беа .. :( А знам дека беа важни ... Изгубени души единствено на сон ми доаѓаат, а друг контакт не сум имала ..
Не биди тажна, не обвинувај се за тоа. Не си можела да ги запаметиш советите затоа што твојот психолошки имунитет реагирал, т.е. те заштитил од вестите кои не си доволно силна и спремна да ги поднесеш (сеуште).
Но ова не значи дека баба ти е изгубена душа :) А можеби и не била таа. Можеби “некој“ (“нешто“) ја користел нејзината слика... Ти самата најверојатно веќе го знаеш одговорот, иако не свесно, можеби (од безброј причини). Само обиди се да се сетиш, да почувствуваш дали тоа присуство е идентично со присуството на баба ти... и ќе ја откриеш вистината :)

Изгубени души во темава се оние кои веќе се умрени,
и душата демек им лута по простор-времето и обратно. :)
Не дека не се согласувам со тврдењево дека голем процент
од оние што ќе умрат "лутаат", уствари постои сомневање :) дека
целите ритуали на погребите се уствари со таа цел, да се зароби некој
барем за привремено, ако не за стално.

Целта на постов ми беше да посочам на 7 милијарди изгубени души
овде на планетава земја, што со нив?

Чекај, мислам дека погрешно те разбирам за погребните ритуали....велиш дека тие се за да се „зароби“ некој да остане овде? Пошто, во мое мислење тие ритуали се за да се спречи мртовецот да се врати и за да оди таму каде што треба - пример, мртовецот се изнесува со лицето свртено спротивно од куќата за да не се сети на животот и да не се враќа таму каде што физички живеел.

Чекај, мислам дека погрешно те разбирам за погребните ритуали....велиш дека тие се за да се „зароби“ некој да остане овде? Пошто, во мое мислење тие ритуали се за да се спречи мртовецот да се врати и за да оди таму каде што треба - пример, мртовецот се изнесува со лицето свртено спротивно од куќата за да не се сети на животот и да не се враќа таму каде што физички живеел.

Не верувам дека било што се прави со добра намера.
Гаранција се 7 милијарди лост ин спејс :)
Инаку тоа што не би се сеќал на минатиот живот и не е
некоја добивка.

Ако целта на постот ти е:

„Целта на постов ми беше да посочам на 7 милијарди изгубени души овде на планетава земја, што со нив?“

си го промашил форумот.
Постави си таква тема на форумите за политика, социологија, право итн. па дискутирај за неправдите на овој свет произведени од несовесните луѓе. (влади, држави, компании итн.), суди и осудувај.

Ако целта на постот ти е:

„Целта на постов ми беше да посочам на 7 милијарди изгубени души овде на планетава земја, што со нив?“

си го промашил форумот.
Постави си таква тема на форумите за политика, социологија, право итн. па дискутирај за неправдите на овој свет произведени од несовесните луѓе. (влади, држави, компании итн.), суди и осудувај.
Како тоа жити се?
Вината е пред се во религиите, да ти биде јасно тоа. ;)
По делата ќе ги познаете.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom