Изгубени души

Ти за духови да не збориш?

Не затоа што за духовите ние добиваме слика од
некои филмови што сме ги гледале.
Значи за луѓето односно душите после нивната физичка смрт

Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни?

Извини ама ако веруваш во вакви ствари ондак факт е дека си изгубил осет за реалност и логика, и живееш со мислите во фантастичен свет... Ти ако не се согласуваш со ова нема везе, верувај си во што сакаш, твој проблем лол
А што докажа ти со претходниот коментар?!

Не затоа што за духовите ние добиваме слика од
некои филмови што сме ги гледале.
Значи за луѓето односно душите после нивната физичка смрт

Епа душата ако не отиде „дома“ туку остане уште тука на гости значи дека станала дух

Да, и мене тоа ми беше прашањето.

Не мислев на тој начин
--- надополнето: Dec 4, 2011 10:53 PM ---
Епа душата ако не отиде „дома“ туку остане уште тука на гости значи дека станала дух

Да така е но се има престава дека тие плашат луѓе
и мали деца па затоа ја поставив темата поинаку
--- надополнето: Dec 4, 2011 10:57 PM ---
Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни? Интернетот не се базира на фантазија, па ако го употребам одма да губам реалност (пффф). Додека филмовите (барем од овој тип) се и тоа како фантазија, и ако премногу се замараш со нив и се окупираш со такви стории ондак можно е да забегаш и да изгубиш претстава што е реално а што е филмска прикаска... Така да твојов аргумент ти е гола вода...

Извини ама ако веруваш во вакви ствари ондак факт е дека си изгубил осет за реалност и логика, и живееш со мислите во фантастичен свет... Ти ако не се согласуваш со ова нема везе, верувај си во што сакаш, твој проблем лол

Темата е за изгубени души доколку знаете нешто за
оваа појава пишете, доколку не тогаш не навредувајте и
не се карате. Тоа е основна култура.

Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни? Интернетот не се базира на фантазија, па ако го употребам одма да губам реалност (пффф). Додека филмовите (барем од овој тип) се и тоа како фантазија, и ако премногу се замараш со нив и се окупираш со такви стории ондак можно е да забегаш и да изгубиш претстава што е реално а што е филмска прикаска... Така да твојов аргумент ти е гола вода...

Филмовите “од овој тип“ не значи дека се “ирационални“, туку, можеби нечија перцепција (сеуште) не е доволно развиена да го увиде или запознае тоа (“надреалното“, “метафизичкото“...).

незнам колку е точно но знам дека ми имаат кажано дека на бунар има застанато човеќ кој кажувал некои зборови т.е како да го повикувал и на огледало ја гледал таа личност може за некој глупост е или пак сл. ама јас верувам во тоа бидејќи го знам човекот кој го има тоа направено а веќе починал т.е баба ми ај да ја кажам знам дека ми кажуваше дека има застанато на бунар и кажувала некои зборови кои мене не ми ги кажа но ми кажа дека тоа го има направено исто и како и со дедо ми... е сеа може сум оф топик али сакав да го споделам тоа а знам дека ми кажа дека требало само во огледалото да се гледа бидејќи ако го видиш онака нешто ќе се случило. а сето тоа го има кажано мојата прабаба

Сигурно сте слушнале за постоењето на изгубените души, или барем сте гледале некој филм
со таква содржина.
Тука треба е јасно дека се работи за човечки души, не демони или нешто сл.
Кои се причините за лутањето на душите односно за нивната неможност
да заминат дома?

Повелете со вашите мислења па потоа и јас ќе дадам свое мислење.
Мислам дека темава ти е за во подфорум мистерии....всушност, можно е и веќе да има таква тема на тој подфорум.

Сигурно сте слушнале за постоењето на изгубените души, или барем сте гледале некој филм
со таква содржина.
Тука треба е јасно дека се работи за човечки души, не демони или нешто сл.
Кои се причините за лутањето на душите односно за нивната неможност
да заминат дома?

Повелете со вашите мислења па потоа и јас ќе дадам свое мислење.

што ако сите ние сме изгубени души, а постојат и неизгубени души?

Филмовите “од овој тип“ не значи дека се “ирационални“, туку, можеби нечија перцепција (сеуште) не е доволно развиена да го увиде или запознае тоа (“надреалното“, “метафизичкото“...).
И интернетот некогаш бил само “фантазија“, и било кој друг изум... Светот е конструиран од “фантазии“, т.е. од нивната реализација.
--- надополнето: Dec 4, 2011 11:12 PM ---
што ако сите ние сме изгубени души, а постојат и неизгубени души?
Ова, меѓу другото, ме потсетува на “Другите“, ама и тоа е “само филм“, Pingu ^o)

Изгубени души (од умрени луѓе) според мојот поглед се оние кои или не можат да прифатат дека физичкиот живот им е завршен или оние кои се осеќаат дека имаат некоја работа да ја завршат.

Ова ако Пријател мислеше на такви изгубени души.

Изгубени души се тие кои оставиле незавршена работа на овој свет, па додека не ја завршат не можат да почиваат во мир. За самоубијците пак се вели дека се души што никогаш нема да го најдат својот мир бидејќи си пресудиле сами на себе.

Изгубени души се тие кои оставиле незавршена работа на овој свет, па додека не ја завршат не можат да почиваат во мир. За самоубијците пак се вели дека се души што никогаш нема да го најдат својот мир бидејќи си пресудиле сами на себе.
За последното, сега ми текна.....доста култури во светов имаат традиција да работат со spirits. Али избегаваат да ги повикуваат оние што се самоубиле за помош во било која работа.

И самоубијците се “изгубени души“, а дека никогаш не би пронашле мир, тоа стварно не знам. Јас мислам дека за сите има надеж, па и за “најнижите“.

И самоубијците се “изгубени души“, а дека никогаш не би пронашле мир, тоа стварно не знам. Јас мислам дека за сите има надеж, па и за “најнижите“.
Не знам и јас, така се вели, и според Христијанството е така, бидејќи не дозволиле Господ да одреди кога да заврши нивниот живот нешто се како проколнати. Затоа и на погреб на самоубиец не викаат свештено лице да кажува молитви за упокоениот.

Не знам и јас, така се вели, и според Христијанството е така, бидејќи не дозволиле Господ да одреди кога да заврши нивниот живот нешто се како проколнати. Затоа и на погреб на самоубиец не викаат свештено лице да кажува молитви за упокоениот.
Па добро, тоа во христијанството...ама има милион други вери и религии - посебно ако ги рачунаме и секое посебно племе по Амазонија, Африка и сл. Јас не мислам дека за самоубијците нема надеж, за секого има надеж да не лута по овој свет бесцелно тражејќи работи во кои уживал/а во својот земен живот. Само што не мислам дека е добро ако некој повикува душа што се самоубила, а сеуште лута.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom