Ти за духови да не збориш?
Не затоа што за духовите ние добиваме слика од
некои филмови што сме ги гледале.
Значи за луѓето односно душите после нивната физичка смрт
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти за духови да не збориш?
А што докажа ти со претходниот коментар?!Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни?
Извини ама ако веруваш во вакви ствари ондак факт е дека си изгубил осет за реалност и логика, и живееш со мислите во фантастичен свет... Ти ако не се согласуваш со ова нема везе, верувај си во што сакаш, твој проблем лол
Не затоа што за духовите ние добиваме слика од
некои филмови што сме ги гледале.
Значи за луѓето односно душите после нивната физичка смрт
Да, и мене тоа ми беше прашањето.
Епа душата ако не отиде „дома“ туку остане уште тука на гости значи дека станала дух
Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни? Интернетот не се базира на фантазија, па ако го употребам одма да губам реалност (пффф). Додека филмовите (барем од овој тип) се и тоа како фантазија, и ако премногу се замараш со нив и се окупираш со такви стории ондак можно е да забегаш и да изгубиш претстава што е реално а што е филмска прикаска... Така да твојов аргумент ти е гола вода...
Извини ама ако веруваш во вакви ствари ондак факт е дека си изгубил осет за реалност и логика, и живееш со мислите во фантастичен свет... Ти ако не се согласуваш со ова нема везе, верувај си во што сакаш, твој проблем лол
Филмовите “од овој тип“ не значи дека се “ирационални“, туку, можеби нечија перцепција (сеуште) не е доволно развиена да го увиде или запознае тоа (“надреалното“, “метафизичкото“...).Не, и шо? Демек со ова нешо докажа или објасни? Интернетот не се базира на фантазија, па ако го употребам одма да губам реалност (пффф). Додека филмовите (барем од овој тип) се и тоа како фантазија, и ако премногу се замараш со нив и се окупираш со такви стории ондак можно е да забегаш и да изгубиш претстава што е реално а што е филмска прикаска... Така да твојов аргумент ти е гола вода...
Мислам дека темава ти е за во подфорум мистерии....всушност, можно е и веќе да има таква тема на тој подфорум.Сигурно сте слушнале за постоењето на изгубените души, или барем сте гледале некој филм
со таква содржина.
Тука треба е јасно дека се работи за човечки души, не демони или нешто сл.
Кои се причините за лутањето на душите односно за нивната неможност
да заминат дома?
Повелете со вашите мислења па потоа и јас ќе дадам свое мислење.
Сигурно сте слушнале за постоењето на изгубените души, или барем сте гледале некој филм
со таква содржина.
Тука треба е јасно дека се работи за човечки души, не демони или нешто сл.
Кои се причините за лутањето на душите односно за нивната неможност
да заминат дома?
Повелете со вашите мислења па потоа и јас ќе дадам свое мислење.
И интернетот некогаш бил само “фантазија“, и било кој друг изум... Светот е конструиран од “фантазии“, т.е. од нивната реализација.Филмовите “од овој тип“ не значи дека се “ирационални“, туку, можеби нечија перцепција (сеуште) не е доволно развиена да го увиде или запознае тоа (“надреалното“, “метафизичкото“...).
Ова, меѓу другото, ме потсетува на “Другите“, ама и тоа е “само филм“, Pingu ^o)што ако сите ние сме изгубени души, а постојат и неизгубени души?
За последното, сега ми текна.....доста култури во светов имаат традиција да работат со spirits. Али избегаваат да ги повикуваат оние што се самоубиле за помош во било која работа.Изгубени души се тие кои оставиле незавршена работа на овој свет, па додека не ја завршат не можат да почиваат во мир. За самоубијците пак се вели дека се души што никогаш нема да го најдат својот мир бидејќи си пресудиле сами на себе.
И самоубијците се “изгубени души“, а дека никогаш не би пронашле мир, тоа стварно не знам. Јас мислам дека за сите има надеж, па и за “најнижите“.Изгубени души се тие кои оставиле незавршена работа на овој свет, па додека не ја завршат не можат да почиваат во мир. За самоубијците пак се вели дека се души што никогаш нема да го најдат својот мир бидејќи си пресудиле сами на себе.
Не знам и јас, така се вели, и според Христијанството е така, бидејќи не дозволиле Господ да одреди кога да заврши нивниот живот нешто се како проколнати. Затоа и на погреб на самоубиец не викаат свештено лице да кажува молитви за упокоениот.И самоубијците се “изгубени души“, а дека никогаш не би пронашле мир, тоа стварно не знам. Јас мислам дека за сите има надеж, па и за “најнижите“.
Па добро, тоа во христијанството...ама има милион други вери и религии - посебно ако ги рачунаме и секое посебно племе по Амазонија, Африка и сл. Јас не мислам дека за самоубијците нема надеж, за секого има надеж да не лута по овој свет бесцелно тражејќи работи во кои уживал/а во својот земен живот. Само што не мислам дека е добро ако некој повикува душа што се самоубила, а сеуште лута.....Не знам и јас, така се вели, и според Христијанството е така, бидејќи не дозволиле Господ да одреди кога да заврши нивниот живот нешто се како проколнати. Затоа и на погреб на самоубиец не викаат свештено лице да кажува молитви за упокоениот.