Викиликс: Американскиот амбасадор Рикер: „Грците и Бугарите во заговор против Македонија!“

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Хе хе, по мирно, смири се, оди јади бурек и пак заповедај...
Кажи си бе, што се срамиш: "комник" ли си? смучиш ли коњска крв, како твоите претци?
:pos:

Прво да констатираме дека Канал-5 "касно пали".

Второ, нема никакви разлики. Содржината на депешата си е таа што е.
Те това е работата, депешата иста, толкуване различно. Каде е проблема?!

Ајде прво вие, внатре во РМ да се разјасните какви сте со консензус, така што надворешниот свет е збунет за што да ви смета.

Немам ја проблем и шала да се прави од тоа, ако, секој има право да се изразува.
Но една официјална државна политика, како што е бугарската, грчката, српската, каде едните црквата, другите јазикот, третите етносот не го признаваат, е од тоа поголем идиотизам, примитивизам и фашизам немам видено.Тоа е нешто за кое треба да дискутираме и каде цивилизираните постигнале одредени консензус и створиле меѓународно право, каде секој народ има право на самоопределување и изразување.
Затоа, тргнете ги коњските опашки, дотерајте се, спастрете се и дојди да ми шириш демократија.

Те това е работата, депешата иста, толкуване различно. Каде е проблема?!
Чие "толкување" е различно..?

1000 пати ти кажав и ти повторив, остај толкувања, остај преводи, остај што рекол овој-оној = СЕДНИ И ПРОЧИТАЈ ГО ОРИГИНАЛОТ па после оди жали му се на амбасадорот Рикер зошто пишал така, не на нас овде.

Конски опашки, конска крв, коси очи, монолци, чуваши.

Като ви гледам аргументите или образованието ви е ного слабо, на примитивно ниво,
или пропагандата ви е ного jака. Но резултатот е един и ист.
Необразовани луге, изолирана држава.

Конски опашки, конска крв, коси очи, монолци, чуваши.

Като ви гледам аргументите или образованието ви е ного слабо, на примитивно ниво,
Ова за Бугарија и Бугарите го кажуваш..?
Така си е, нема што да се расправаме.

Ете ја "пропагандата" на дело, арно ама јас тука не гледам Македонци:

По-мизерна генерализација можеше ли да направиш?
И како треба сега јас да реагирам на ова, а никогаш не сум ги употребил гореспоменатите зборови кон бугарите?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom