Викиликс: Американскиот амбасадор Рикер: „Грците и Бугарите во заговор против Македонија!“

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Џабе им правите работа на модераторите со беспредметна дискусија, некои работи е излишно да се доплнуваат, треба да се остават како што се, а Бугарињава нека драпат муда за возбуда. :)

Само можам да ви кажам дека оваа омраза ќе ви се врати. Пријатна вечер сега.

Само можам да ви кажам дека оваа омраза ќе ви се врати.Пријатна вечер сега.
Ова на Американците ли се однесува?
Треба да им пренесеме, или сами ќе им кажете?

:tapp:

Самоможам да ви кажамдека овааомразаќе ви севрати.Пријатнавечерсега.

Зошто сега наеднаш ти проработе совеста и овака строго им се обраќаш на твоите во Бугарија ??

Доаѓа овде, прави тензија, потоа се жали за омраза. :)
Дупка во системот и тоа голема. :)

Aбе право да ве прашам - има ли луге во РМ кои сакат односите негу БГ и МКД да са напнати и да пускат намерно провокации? Има или нема?
И право да ми кажете бес да ме излажете;)

Море Ванче се е лесно кога си искрен во односите.
Кој напнува ?
Кој кого негира во официјалниот дел на политиката ?
Ви сметал Македонскиот јазик, ајде напиште уставниот јазик на РМ.
Што е тоа ако не е курвање со реалноста?
И после копилиња ни шетаат по двор.
Е шетаат.

Памти ми ја оваа дума.
Ако овака продолжиме, говорам и за другите Славјани на Балканот, за 50 години на Балканот Славјаните ќе бидат изумрен народ.
Ние сме влезени во систем на самоуништување инсталиран од надвор а надграден врз нашата малодушност.

Славjански, аиде кажи што да признаат бугарите. Език, држава, име, нациа, херои.
Држава и име никои не оспорува. Езикот не е бугарски, ама и не е онои дека баба и дедо говореа. Има ного србизми. Хероите половината са спорни. Вие си ги сметате за ваши, ние за наши. Вапцаров например. Неговите блиски мислат едно, а вие друго. Во вардарскио дел имената од -ОВ станаа -СКИ. Може да се провери. Така што наместо да се гледа това што ни сближува и да се тера компромис ние се плукаме. За разлика од вас бугарите имат симпатиа кам македонците. Ама на некои од вас това не им одговара и работат по прашането.
Даже бугарите од другиот дел, не од Пиринот имат повеке симпатии.
Ама се таа. Мене навреди и негативизмот нема да ми промени симпатиата коиа имам кам браката краи вардаро.

Абе не веревујте тоа од викиликс се е лага. Еве доказа дека викиликс е лага

Wikileaks: Владата одбила милионска инвестиција затоа што не победила фаворизираната компанија

Како што открива амбасадорката, САД ја предупредиле владата дека едната од компаниите во конзорциумот, Финанс инжињеринг од Бугарија, лажно тврдела дека имала мнозински американски капитал а наводниот американски мнозински акционер всушност постоел само на хартија. Уште повеќе, бирото на ФБИ во Софија известило дека и двете компании се под истрага за перење пари во Бугарија и САД, па и тоа дека Финас инжињеринг бил поврзан со бугарската мафија. Амбасадорката Миловановиќ исто така се жалела на нетранспарентноста на тендерот и на сомнителното бодување на пријавените компании со кое била исфорсирана бугарската пишува Утрински весник.

http://sky.mk/makedonija/8298-Wikil...мафијата,-одбила-американска-инвестиција.html

Викиликс најголема превара е.

Славjански, аиде кажи што да признаат бугарите. Език, држава, име, нациа, херои.
Држава и име никои не оспорува. Езикот не е бугарски, ама и не е онои дека баба и дедо говореа. Има ного србизми. Хероите половината са спорни. Вие си ги сметате за ваши, ние за наши. Вапцаров например. Неговите блиски мислат едно, а вие друго. Во вардарскио дел имената од -ОВ станаа -СКИ. Може да се провери. Така што наместо да се гледа това што ни сближува и да се тера компромис ние се плукаме. За разлика од вас бугарите имат симпатиа кам македонците. Ама на некои од вас това не им одговара и работат по прашането.
Даже бугарите од другиот дел, не од Пиринот имат повеке симпатии.
Ама се таа. Мене навреди и негативизмот нема да ми промени симпатиата коиа имам кам браката краи вардаро.
Добро име имаш. Евентуално Џемо Хаса би одговарало на твоето.

Море Ванче се е лесно кога си искрен во односите.
Кој напнува ?
Кој кого негира во официјалниот дел на политиката ?
Ви сметал Македонскиот јазик, ајде напиште уставниот јазик на РМ.
Што е тоа ако не е курвање со реалноста?
И после копилиња ни шетаат по двор.
Е шетаат.

Памти ми ја оваа дума.
Ако овака продолжиме, говорам и за другите Славјани на Балканот, за 50 години на Балканот Славјаните ќе бидат изумрен народ.
Ние сме влезени во систем на самоуништување инсталиран од надвор а надграден врз нашата малодушност.

Ајде прво вие, внатре во РМ да се разјасните какви сте со консензус, така што надворешниот свет е збунет за што да ви смета.

Ајде прво вие, внатре во РМ да се разјасните какви сте со консензус, така што надворешниот свет е збунет за што да ви смета.
Абе турко-монголчета, до кога бе ќе се глупирате овде..?

Кои "Славјани" сте вие бе зверове..?!?
Едно треба да се разјасни еднаш и засекогаш: "смучите ли коњска крв"..?
Околу 3:00 мин., ама целото погледајте си го, може ќе ви се разјасни какви коњски азијати сте.

Абе турко-монголчета, до кога бе ќе се глупирате овде..?

Кои "Славјани" сте вие бе зверове..?!?
Едно треба да се разјасни еднаш и засекогаш: "смучите ли коњска крв"..?
Околу 3:00 мин., ама целото погледајте си го, може ќе ви се разјасни какви коњски азијати сте.

Хе хе, по мирно, смири се, оди јади бурек и пак заповедај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom