http://vest.com.mk/default.asp?ItemID=F4A47B7E03C7C449B029677FD9C3BEACПретпоставувам дека ова е или неточно или е извадено од контекст.
Според истата логика треба и компјутерите да ги забранат зошто на нив може да се исталира и нелегален софтвер. Башка изворот е некој си босански портал.
Има некаде законот да се прочита, или уште подобро, извадоци од него што се однесуваат баш на ова? Додека не видам такво нешто ова е само трачарење...
All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothingCouldn't care less.
Подобро да се спречи отколку да се лечи...а да не паламудите дур не се донесе законот ... релевантниот извор вест ...
и јас се прашувам истото? ќе забранат увоз? ќе забранат продажба? ќе претресуваат по станови?И, како можат да ми забранат да си купам Dreambox и да си го наместам да си гледам TВ?
Нормално дека некој торлак го предложил тоа, како САМО dreambox да пости на планетава.Очигледно имаат тотално непознавање воопшто за сателитската технологија во однос на ресиверите. Чудно ми чудо ако го забранат димбоксот, тука се мноштво на ресивери кои поддржуваат шеринг; VU+Duo/Solo, Azbox, Humax, Samsung, Kathrein, Abcom и да не набројувам списокот е голем. И сега сите ќе ги забранат или само "недозволени направи кои обезбедуваат условен пристап до заштитени услуги, како што се хакирани сет-топ боксови, хакирани картички за компјутер за гледање на сателитски телевизии со претплата и слично". Ова недозволени направи го напишал односно го формулирал некој лаик, сите погоре набројани се "недозволени направи"? Оригинален дримбокс со негов оригинален имиџ (софтвер) обезбедува "условен пристап до заштитени услуги", значи сет-топ боксот не е хакиран, така е произведен во Германија е сега овие ќе го забрануваат? Неговата вистинска намена е да ја прочита оригиналната картичка, со лан кабел поврзан со 2,3 исти такви за да може да се гледа на 2,3 телевизори и што е тука нелегално? SKY Italia има оригинален сет-топ бокс но може да се гледа преку дримбокс кој пак не е забранет во Италија, односно без проблем легално платената преплата на пакетот сакаш да си ја гледаш на квалитетен ресивер, што не е случај со Тотал, таму мора оригинален Echolite срање од ресивер. Ова смрди, кој овде кого го штити.
Не верувам дека ќе може. Еве јас имам нелегален Windows дома. Ќе ми дојде инспекција да провери?па и не е само за Дримбоксот муабетот него за сите уреди со којшто се овозможува илегални постапки
а Дримбоксот онака е наведен како најкористен ресивер кај нас
а тоа за тие што имаат веке шеринзи не можат да ги сопрат , што да не им влегуват дома и да проверат што гледаш со ресиверот ... не верувам
баш така торлак го е предложил ама тоа не значи дека не може да се оствари