Portal 2

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Е вака се прават филмови од игри :)))

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Конечно ја земав Portal 2 пред некое време и ја играв претходниве неколку дена, а денес ја завршив. Доста подобрени се некои ствари во однос на првиот дел, нови видови на puzzles, одлично дизајнирани мапи и колку толку повеќе приказна, а не како во првиот дел само test chambers и бегаш после тоа. Гејмплеј има негде дупло повеќе отколку првиот дел. Саундтракот е одличен, како и гласот на Stephen Merchant во улога на Wheatley. Едноставно играта е фантастична.

На Steam форумот читав доста коментари од луѓе што викаат дека Portal 1 е подобра. Уопште не сфаќам зашто мислат така, кога кецот изгледа како демо во однос на двојката.

Сега останува co-op да испробам. Ако е некој за, нека ме адне на Steam.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
На Steam форумот читав доста коментари од луѓе што викаат дека Portal 1 е подобра. Уопште не сфаќам зашто мислат така, кога кецот изгледа како демо во однос на двојката.
Глеј го ова и ќе ти стане јасно зошто.

Btw и јас не ги сфаќам тие што го мислат истото. Не само што играва е најдобра за 2011та, туку е и една од ретките што може да и' парира на Half-Life 2 за најдобра на сите времиња.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Portal 2 necini oti e on-rails linearno gjubre. Znaci ne sakam film sakam igra. vo ve recenici se za Portal 2.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Abe so ne si pustis film taka. Toj e mnogu gresen nacin na raskazuvanje na prikazna. Oti jas da bidam rob na igrata.

Vo futbal primer mene nikoj ne mi veli odi daj gol od levo ili od desno ili od korna. Pucam od kade sto sakam, podavam na kogo sakam itn.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Abe so ne si pustis film taka. Toj e mnogu gresen nacin na raskazuvanje na prikazna. Oti jas da bidam rob na igrata.

Vo futbal primer mene nikoj ne mi veli odi daj gol od levo ili od desno ili od korna. Pucam od kade sto sakam, podavam na kogo sakam itn.
Зашо ми е интересно.
И сеа?

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Portal 2 necini oti e on-rails linearno gjubre. Znaci ne sakam film sakam igra. vo ve recenici se za Portal 2.
А што е тоа што ја прави Portal 1 помалку линеарна од Portal 2? Пошто нели кецот е подобар...?

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А што е тоа што ја прави Portal 1 помалку линеарна од Portal 2? Пошто нели кецот е подобар...?
Портал 1 е игра со дух.
Портал 2 е безживотна, бездушна, минлива, наметлива па дури и претенциозна. Попретенциозна од ова што сега го велам.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
bibil, само разјасни ми една мала недоследност. Јас како фан на Portal 2, сум конформист. Како фан на Ico, сум хипстер-мазохист(на друга тема ги обвини фановите на Ico за хипстер-мазохизам).

Ај сега, ти како голем мераклија на лепење етикети, најди ми терминолошка усогласеност во етикетата за мене како фан на Portal 2 и Ico.
Затоа што, на оваа тема го спомнуваш конформизмот како нешто лошо. На темата за Ico, ги нарекуваш фановите на таа игра хипстери, што, нели, знаеме дека е лошо.
:confused:

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101

И книга ја читаш од страна до страна, не можеш да смениш ништо.
Филм исто.
Имам плачено на неколку филмови и книги, а на ниедна игра досега.
Слободата не игра никаква улога во раскажување приказна. Читни го ова. Мислам дека дури е и genеrally appliable за емоции.

Kajgana Shop

На врв Bottom