JURAGAANTE
Professional !!!
- Член од
- 4 април 2009
- Мислења
- 411
- Поени од реакции
- 31
А да земете да си најдете работа у мк да ве осигураат и да си бидете сигурни плус некоја тезга отстрана
Затоа постои oDesk.com, а што се однесува за 99Design.com - тапа во многу погледи, почнувајќи од огласувачите. И знам дека исплатата не ти е гарантирана, барем така беше порано... сега не знам, можеби се смениле работите.Малкуми е чудно никој не го претставил до сега моментално најдобриот сајт во светот за фриленсер работа 99Design.com Не се мачето со страни како freelancer.com и Donanza.com затоа што таму од Индијците и пакистанците нема никогаш да добиете работа.Предноста на 99design e што само треба да се регистрирате и пота можете слободно да учествувате на кој било од 1000 активни огласи поделени во 12 категории.Тука секој може да понуди свој дизајн затоа што огласите се од отворен тип а не како на донанца.ком каде што се бира 1 дизајнер за најниска цена.Има за секого по нешто моментално има 714 активни огласи за изработка на логоа,133 за изработка на веб страни итн.На оваа страна сум активен веќе 1 година и сум презадоволен од условите што се нудат.До сега сум сретнал само 1-2 македонци и не знам зошто ги нема многу повеќе,можеби овој пост ќе придонесе да се намножиме ).За се што не ви е јасно за оваа страница слободно можете да ме прашате и ќе ви објаснам.
За дизајнери не знам да ти кажам, ама како WordPress Developer преку oDesk имам најдено (поточно ме имаат најдено ) фирма од Сан Диего и некаде околу пола година работев „приватно“ со нив и имаше доста работа и се вадеше добра пара.Кај ќе најдеш сериозен клиент? Отвараш жути страници за клиенти и бараш? Дали ја сум ќор и многу работни места има за дизајнери или не знам.
Интервјуата уствари ти е договарање со клиентот што и како, и дали може да ја завршиш работава, но не значи и дека тебе ќе те изберат. Инаку, оди преку поракиве на oDesk (многу ретко) или преку GTalk и Skype.Здраво дечки... Ми пратија понуда за интервју на одеск. Е сега, нов сум во овие води, и баш не знам што е како е... Ако сака некој да ми каже како одат интервјуата, преку што... И некој совет за почеток Фала однапред
Писмено е.Па јас направив профил на одеск пред 2-3 месеци и не го користев, сакав прво да си ги усовршам "скиловите" па после да почнам да аплицирам и слично... А еве некој ми понудил за интервју...
Инаку, писмено е интервјуто или видео/говор ? :/
PayPal, MoneyBookers сега (сега Skrill), Payoneer дебитна или директно на картичка.Пред некое време се регистрирав на Одеск, па ај викам да се пробам па аплицирав, еми ќе видиме што ќе биде.
Не дека сум стигнал до таму, хех, ам за земање на парите како иде работат, што треба да имаш, дека воопшто не сум упатен во тие работи?
Со Moneybookers би требало да работат (скоро) сите банки, пошто и официјално Македонија ја има на листата на земји кои поддржуваат MB.Грејвдигер, дали можеби си запознаен кои банки работат со many bookers и дали земаат данок нашиве банки. Или поточно кој е најсигурен пат за префрлање пари.
Позд. и благодарам