Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Bas me interesira :) bidejki 1000 % odgovorno tvrdam od skendija ni 1 skrsen denar nemat dobieno..NEMA PARI bate,ni kaj vas ni kaj nas...Pozz
Кога се работи за Антиќ и за ваква утакмица ... верувај, се лажеш дека немало нишо ;)
Еве да потсетиме, постов ми е од 13 септември...

И друго ,навивачите на Охрид го нејќат тренерот зато шо господинот е апсен за фудбалски местенки :

Poslednja izmena: sreda, 22. mart 2006.
Dragan Antić „Recko“
Ništa od dojave
Dragan Antić: Opet u centru pažnje
Vest o hapšenju Dragana A. i još trojice njegovih drugara u Nemačkoj zbogsumnje da su lažirrali fudbalske utakmice u regionalnoj i Drugoj ligi, koju su objavili neki beogradski mediji ima svoje dvostruko tumačenje: ono fenomenološko vezano za kladionice i kladioničare, ali i činjenicu da ništa nije toliko savršeno ni u Nemačkoj da Srbin ne bi mogao da pronađe “dobitnu kombinaciju”.
Ono što je takođe važno Dragan Antić “Recko” (42) je Vranjanac. Nekadašnji fudbaler “Dinama”, sa internacionalnom karijerom u Grčkoj. Bio je i trener vranjskog srpskoligaša.

Uz najnoviju vest ostaće upamćen i po tome što je prvi organizator za sada jedinog štrajka glađu fudbalera jednog kluba u Srbiji.

Bilo je to u januaru 2004. godine kada su 22 dvojica fudbalera “Dinama”, nakonšto je Antić smenjen sa funkcije trenera stupili u štrajk glađu koji je trajao desetak dana. Oni zahtevali smenu, uprave kluba na čelu sa Svetislavom Mihajlovićem.

Inspirator i organizator ove nesvakidašnje operacije bio je upravo “Recko”, koji je bio u glavnoj ulozi sa fudbalerima “Dinama”. Nakon štrajka nije se vratio na mesto trenera već je otišao u Nemačku gde odavno živi sa porodicom.

Kumstvo sa Dragišom Binićem iz “Obilića”, ali i prijateljstvo sa drugim fudbalerima iz zemlje i inostranstva za ovog čoveka vedrog i nemirnog duha predstavljaju odrednicu i pitokaz, jer je je ipak čovek od fudbala.

Vest o njegovom hapšenju ođeknula je u najmanju ruku neočekivano, bar kada je u pitanju povod zbog čega se “Recko” obreo u zatvoru “Vajterštat” u neposrednoj blizini Darmštata.
Vranjanci su ga odmah prepoznali ni slici, bez obzira što je njegova slika objavljena sa florom preko očiju.
Profesionalni kladioničari i ovde u Vranju imali su dobrog savetnika u Draganu Antiću, kao poznavaoca prilika u evropskom fudbalu, kao i zbog činjenice da živi u Nemačkoj.
Da li je bilo dojava na koju utakmicu se treba kladiti, sa sigurnim dobitkom teško da će se ikada saznati bar u Vranju.
Činjenica da “Recka” štampa u Nemačkoj opisuje kao “izvrsnog matematičara” može da bude samo dodatak za njegovu biografiju u kojoj ovaj detalj do sada nije bio poznat bar u Vranju.
Istraga će pokazati da li je ovaj Vranjanac, zaista sa još trojicom pajtosa, od kojih se Poljak Mihael S. (25) tretira kao “šef kladioničarske mafije”, a Vilijam Bih Vak (45) iz Malezije i Sajed G. (23) kao pomagači u ovom poslu, biti optužen za lažiranje utakmica zarad kladioničarske zarade ostaje da se vidi.
Otuda je Dragan Antić “Recko” stvarno, i ovoga puta (ne)očekivano zaslužio da bude pre mnogih drugih ličnost ove nedelje u Vranju, ali i šire.
Agencija Vranje Press

И после сакаме нормален фудбал...

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Ni 1 denar Shkendija ne pustase za ova utakmica za igracite na Ohrid...

No spored nekoj informaci sto gi imam natprevarot bese blokiran od kladionicite zs imase mnogu pari staeno za Shkendija i toa ljuge od Serbija sto se bliski so Antic... !

... i natprevarot napredok-vardar bese namesten za ova sum siguren 100%

Cekam Vardar i Metalurg da kiksirat ova nedela.... Osobeno vardar.. !

No kako i da e sve e otvoreno do kraj na sezonata...Vo tetovo doaga vardar i mislim deka ke padne vardar vo Tetovo posle toa igrame so Metalurg tamu treba da tepame i mislim so ovie 2 pobedi imame mnogu shansa da se vratime na vrvot !

Spored mene ova godina od liga ke padne 11 Oktomvri i horizont/teteks ama poveke mislim za teteks zs imat golemi problemi i 2 najdobri igraci ke izlagat od teteks sega vo dekemvri (Ertan Demiri i Mensur Idrizi) !!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126

No spored nekoj informaci sto gi imam natprevarot bese blokiran od kladionicite zs imase mnogu pari staeno za Shkendija i toa ljuge od Serbija sto se bliski so Antic... !

No kako i da e sve e otvoreno do kraj na sezonata...Vo tetovo doaga vardar i mislim deka ke padne vardar vo Tetovo posle toa igrame so Metalurg tamu treba da tepame i mislim so ovie 2 pobedi imame mnogu shansa da se vratime na vrvot !

Spored mene ova godina od liga ke padne 11 Oktomvri i horizont/teteks ama poveke mislim za teteks zs imat golemi problemi i 2 najdobri igraci ke izlagat od teteks sega vo dekemvri (Ertan Demiri i Mensur Idrizi) !!
Тетекс нема да испадне сигурно, ти гарантирам. Барем не директно, можно е да игра бараж ама нема да испадне. Има многу утакмице 3 за 3, претежно на гости ги изгубија а сега на домашен терен ваљда ќе тепа барем три екипе со кои ваљда ги има 3 за 3.
Иначе Демири се знаеше дека зимава ќе замине, дојде у Тетекс затоа што неможеше да напрае трансфер у странство. За Идризи незнам.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Тетекс нема да испадне сигурно, ти гарантирам. Барем не директно, можно е да игра бараж ама нема да испадне. Има многу утакмице 3 за 3, претежно на гости ги изгубија а сега на домашен терен ваљда ќе тепа барем три екипе со кои ваљда ги има 3 за 3.
Иначе Демири се знаеше дека зимава ќе замине, дојде у Тетекс затоа што неможеше да напрае трансфер у странство. За Идризи незнам.
ako igrate baraz nema sansi da ispadnite !!
2 liga ova godina e mizerna...!!!
Bi sakala teteks da ne padne da ima poveke rivalstvo vo tribina..ama so ovoj tim koj skoro sekoj natprevar go namestat stvarno ova e KATASTROFA !

Член од
17 август 2011
Мислења
10.311
Поени од реакции
18.362
Можно е да си ја наместиле охрид за пари од кладилници,не мора да значи Шкенди дека платиле :)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
ako igrate baraz nema sansi da ispadnite !!
2 liga ova godina e mizerna...!!!
Bi sakala teteks da ne padne da ima poveke rivalstvo vo tribina..ama so ovoj tim koj skoro sekoj natprevar go namestat stvarno ova e KATASTROFA !
Со овја тим Тетекс треба да биде меѓу први 5, веруј. Ама ете тоа е, се утепаја од местење затоа и смо кј што смо.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343

Абе ти реши се веќе еднаш: Се знае ли од почетокот на првенството, кој ќе биде новиот шампион или не!? Преку еден ден изнесуваш различно мислење од претходното. Цар си нема што!

B

Beck's

Гостин
Абе ти реши се веќе еднаш: Се знае ли од почетокот на првенството, кој ќе биде новиот шампион или не!? Преку еден ден изнесуваш различно мислење од претходното. Цар си нема што!
a tebe mnogu te boli sto on misli, provocirase nekoj so postot, navredi li nekoj, sto skokas ko majmun po banana, patem ako nemas nesto pametno da kazes ne treba ni da postiras

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ама по се изгледа Демири нема да си оди во странство туку ќе остане во Тетово и тоа во сино-бел дрес на Ренова :)
Така слушав,а Ренова изгледа ќе донесе добри играчи,по секоја цена го сакаат купот.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ама по се изгледа Демири нема да си оди во странство туку ќе остане во Тетово и тоа во сино-бел дрес на Ренова :)
Така слушав,а Ренова изгледа ќе донесе добри играчи,по секоја цена го сакаат купот.
Зборим за кога дојде у Тетекс, требал да потпише за некој клуб од Албанија ама бидејќи само кај нас го има тоа кога сакаат да си потпишуваат играчиве, без разлика дали е трансфер период или не, му пропаднал трансферот. Па затоа и дојде у Тетекс.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.055
Море зборење македонски тренеров на Шкендија ... (y)
А и сосем коректна изјава.
Долго време е Неџат Шабани во Македонскиот фудбал и срамота би било да не го владее Македонскиот јазик:)
Почна мислам како помошник на Ѓоре Јовановски уште во златните времиња на Слога. Потоа го наследи, па оттогаш смени многу клубови низ Македонијава.

П

Паспарту

Гостин
Прогнозиве се priceless :pos: Секоја прогноза до сега му е "шанса за доближување"...
--- надополнето: Dec 6, 2011 6:58 PM ---
Долго време е Неџат Шабани во Македонскиот фудбал и срамота би било да не го владее Македонскиот јазик:)
Почна мислам како помошник на Ѓоре Јовановски уште во златните времиња на Слога. Потоа го наследи, па оттогаш смени многу клубови низ Македонијава.
Еден од најголемите дудуци во нашиот фудбал, експерт е за меѓунационални односи, како што се впрочем и сите албанци...

Со фудбалското "знаење" може да му парира единствено на маестро Јонуз и никој друг!

П

Паспарту

Гостин
Антиќ 14 месеци надвор од мак-фудбалот

Шефот на стручниот штаб на ФК Охрид 2004, Драган Антиќ, заработи ригорозна казна од 14 месеци забрана за вршење на секаква функција во македонскиот фудбал. Оваа одлука денеска ја донесе Дисциплинската Комисија при ФФМ, по контроверзите што се случија за време на натпреварот меѓу Вардар и Охрид 2004. Само за потсетување, тогаш охриѓани протестираа по првиот постигнат гол на „вардарци“, се закануваа со напуштање на теренот, а ситуацијата кулминираше кога по наредба на тренерот Антиќ, гостинските играчи стоеја на теренот додека Оса истрча половина терен и го постигна вториот гол за Вардар.

Дисциплинците при ФФМ решија на фудбалерите на Охрид кои што во тоа време беа на теренот да им дадат само опомена, но затоа подебелиот крај го извлече Антиќ, кој што се до февруари 2013 година нема да може да врши било каква функција во македонскиот фудбал. Покрај тоа, овој стручњак беше казнет и парично, со сума од 1.000 евра.

Од останатите казни, вредно да се напомене е дека дефанзивецот на Металург, Игор Кралевски, доби суспензија од два натпревари поради исклучувањето на почетокот од натпреварот против Ренова.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3391

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Антиќ 14 месеци надвор од мак-фудбалот

Шефот на стручниот штаб на ФК Охрид 2004, Драган Антиќ, заработи ригорозна казна од 14 месеци забрана за вршење на секаква функција во македонскиот фудбал. Оваа одлука денеска ја донесе Дисциплинската Комисија при ФФМ, по контроверзите што се случија за време на натпреварот меѓу Вардар 1947 и Охрид 2004. Само за потсетување, тогаш охриѓани протестираа по првиот постигнат гол на „вардарци“, се закануваа со напуштање на теренот, а ситуацијата кулминираше кога по наредба на тренерот Антиќ, гостинските играчи стоеја на теренот додека Оса истрча половина терен и го постигна вториот гол за Вардар.

Дисциплинците при ФФМ решија на фудбалерите на Охрид кои што во тоа време беа на теренот да им дадат само опомена, но затоа подебелиот крај го извлече Антиќ, кој што се до февруари 2013 година нема да може да врши било каква функција во македонскиот фудбал. Покрај тоа, овој стручњак беше казнет и парично, со сума од 1.000 евра.

Од останатите казни, вредно да се напомене е дека дефанзивецот на Металург, Игор Кралевски, доби суспензија од два натпревари поради исклучувањето на почетокот од натпреварот против Ренова.

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3391
Чудно!Очекував барем минимална казна од ФММ за клубот.Сега си го тргнаа тренерот - конкуренција во одредени бизниси.
Сега во ФК Охрид ќе ја гледаме изгледа истата управа.И после не ни чинел фудбалот...нека ја укинат цела :гомце: лига.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom