Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Нешто што ги карактеризира атеистите во најголема мера е нивната незаинтересираност ... апсурдно е нешто што атеистите го прават , а тоа што го прават не ги карактеризира ни најмалку за атеисти како на пример прифаќањето на повеќето правила обичаи традиции на христијанството (го зедов за пример ) и притоа се прават Атеисти ... што нели е апсурдно ?
Дали постои дефинирано ( не буквално точка запирка ) ограничување односно правила по кои атеистите се движат ?
Ограничувањата по кои се движат атеистите се правните норми на државниот систем. Тие не се гарантирани или ограничени од Бог, туку од државата или пак меѓународните институции.
За моралните аспекти на атеистите, точно е дека тие често се поклопуваат со моралните аспекти на религиите - меѓутоа не затоа што атеистите земаат дел од религијата, туку затоа што се универзални норми кои постојат небаре одсекогаш, вклучително и пред институционалните религии какви што ги знаеме денеска.
Кога атеистите практикуваат одредени христијански традиции или обичаи тоа обично е производ на општествениот конформизам или просто поради неинформираноста или незнаењето - што повторно не се коси со атеизмот, бидејќи атеистите немаат кодекс на однесување и не го осудуваат ваквото однесување.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дечки, да не се вреѓаме: другио пат, ко че пијаме кригла пиво, пак че дојда за да Ви го расипа просеко...:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дечки, да не се вреѓаме: другио пат, ко че пијаме кригла пиво, пак че дојда за да Ви го расипа просеко...:D
Кој кого вреџа а? Шо има да ни расипиш па и ти си атеист, те знаеме...;)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики не се предавај сеуште.... Не ги слушај тие атеистите што ти зборат, појма си немаат они.. :D
Да, и ја им велам истото, ама они не ми верваат...:icon_lol:

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Могуче ли е да сум атеист ?
-Во црква не верувам,одам само за велигден бидејќи другарите одат
-Ги мразам поповите
-Носам алка со крст само поради тоа што ми е подарок
-А во Господ дали верувам...пш... изгледа не...

А пред 6-7 месеци ги пцуев атеистите и не ги сфаќав....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Могуче ли е да сум атеист ?
-Во црква не верувам,одам само за велигден бидејќи другарите одат
-Ги мразам поповите
-Носам алка со крст само поради тоа што ми е подарок
-А во Господ дали верувам...пш... изгледа не...

А пред 6-7 месеци ги пцуев атеистите и не ги сфаќав....
На пола пат си да станеш атеист :D
Ако немаш јасен одговор ДА на болдираното прашање, тогаш си атеист

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom