ЈСП - случки, прашања, дискусии

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
И 5ка е така да чекаш и најмалку 5 пати имам пишано за тоа. Пишував јас и дека двокатен не може да замени дупли автобус. Но ако се почести автобусите сигурно дека во 5 и 57 нема да има гужва.
Ама ти барем имаш избор, и има и приватни автобуси плус. Тебе ако ти избега 5 ќе се качис во 15 или 23. Мене ако ми избега 57 сум го наебал. Подобро решение би било воведување на нова линија. Имаше 37 ама ја укинаа пред десетина години може и повеќе. Да се воведе уште една линија која ќе има слична релација со 57 би било многу подобро и би се решиле проблемите.

А најдобро решение е да им дозволат на приватниците да возат на линија 57. Ама тоа нема никогаш да се случи.

Али џабе пишуваме и јас и ти тука. Нема ништо да се промени во скоро време.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
:pos: пред една недела 5ка каснеше едно 20тина минути и дојде преполн, да не се брзав за на железничка ќе чекав друг. Додека се возевме цело време мислев дека ќе се превртиме :pos:
Им се погоди дека нема приватен кој сообраќа по таа линија и се движат со 3 на саат, знаат дека нема кој да им ги собере патниците. Да може некако приватњак да се убаци по таа линија да вози преубаво би било. Барем ќе го мрднат газот ако ништо друго.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ама ти барем имаш избор, и има и приватни автобуси плус. Тебе ако ти избега 5 ќе се качис во 15 или 23. Мене ако ми избега 57 сум го наебал. Подобро решение би било воведување на нова линија. Имаше 37 ама ја укинаа пред десетина години може и повеќе. Да се воведе уште една линија која ќе има слична релација со 57 би било многу подобро и би се решиле проблемите.

А најдобро решение е да им дозволат на приватниците да возат на линија 57. Ама тоа нема никогаш да се случи.

Али џабе пишуваме и јас и ти тука. Нема ништо да се промени во скоро време.
5 чекам на Теодосиј Гологанов (Иво Лола Рибар) кај Гоце па ако ми избега 5 ќе треба да ја чекам наредната или да пешачам 10 минути до Партизанска за да фатам некој друг автобус.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Ме нервира тоа шо автобусите не се испрани од коа се донесени. Денес дури успеав и пајажина да видам на она кај шо треба да стои чеканчето за кршење стакло кое од оправдани причини е извадено. Да не прајме муабет шо возачиве немаат осет за греењето, па може комотно сипаници да се вадат по автобусиве.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Им се погоди дека нема приватен кој сообраќа по таа линија и се движат со 3 на саат, знаат дека нема кој да им ги собере патниците. Да може некако приватњак да се убаци по таа линија да вози преубаво би било. Барем ќе го мрднат газот ако ништо друго.
Секако дека уште една слична линија на 5 па макар и приватна ќе ги реши проблемите.
Единствено нешто досега што понудија беше 4 да вози по Теодосиј Гологанов и ќе збираше многу патници барем за до Центар, но тоа им сметаше на овие од Хром и сега пак е по Партизанска.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
5 чекам на Теодосиј Гологанов (Иво Лола Рибар) кај Гоце па ако ми избега 5 ќе треба да ја чекам наредната или да пешачам 10 минути до Партизанска за да фатам некој друг автобус.
Јас секој ден пешачам по 10 минути до автобуска (вкупно 40). И дупло повеќе би пешачел ама барем да знам дека нема да стојам пола саат на автобуска и дека нема да морам да се гужвам во автобус.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Чекав автобус кај постојката кај хотел Карпош за в центар и дојде 7ца двокатна. Мислам дека беше седмица. И одам кај шоферов и му давам 30 денари, не знаев дека билетите поскапиле затоа што за на факултет со приватни одам, почести се.
И му ги давам 30те денари и тој ми вели - за овие пари излези онде на билетарана земи билет ќе те почекам.
И јас океј излегов што излегов, земам билет, почекав неколку секунди, можда и минута затоа што таа во билетарата се занесе во нешто и кога се вртам автобусов веќе си замина.

Troll level 100.
Ако го најдам пак ќе го прашам зошто ме измајтапи. Еден подебел шофер со брадуле е, му ја запамтив фацата.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
^haha

у моментот збеснав го изгурав по скали надоле и среќа се воздржав да не го лупнам од земја ќе требаше да одговарам ко за човек.
Знам дека си изреволтиран од случката ама вакви коментари ме тераат да помислам дали ти си човек.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Знам дека си изреволтиран од случката ама вакви коментари ме тераат да помислам дали ти си човек.
точно, ако мислиш како мене не ги рачунам пензионериве за луѓе преголема чест е за нив тоа.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.970
браос, кога ќе стасаат твоите родители пред пензија, тури им отров во чајот.исто и за тебе важи кога ќе те навасаат годините.
Абе се знае убаво. Пензионер само за у пензионерски дом.
Не можат пешки да одат ќе прават coach-surfing низ град.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Незнам сваќам зашто ги критикуваш тогаш..Се покажаа добро до сеа.
До сега!?

Дај не заебавај,ЕПТЕН се шкарт баш онака кинески,тесни,мешечки да влезиш,грбечки да излезиш. Еден куп пластика.

И крај краева кажи ми ЕДНА кинеска авто компанија (освен Хамер шо му го купија на американците) шо ја бива за изработка и КВАЛИТЕТ на возила.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Чекав автобус кај постојката кај хотел Карпош за в центар и дојде 7ца двокатна. Мислам дека беше седмица. И одам кај шоферов и му давам 30 денари, не знаев дека билетите поскапиле затоа што за на факултет со приватни одам, почести се.
И му ги давам 30те денари и тој ми вели - за овие пари излези онде на билетарана земи билет ќе те почекам.
И јас океј излегов што излегов, земам билет, почекав неколку секунди, можда и минута затоа што таа во билетарата се занесе во нешто и кога се вртам автобусов веќе си замина.

Troll level 100.
Ако го најдам пак ќе го прашам зошто ме измајтапи. Еден подебел шофер со брадуле е, му ја запамтив фацата.
Meне стварно ми е жал за случкава, ама бре и смешно ми падна. Можам некако да те замислам, очајниот и изнервиран поглед кога си видел дека автобусот отишол.:icon_lol: (и не ми зимај за зло, само така кога си го претставив ми дојде, инаку и јас би спиздела начисто.)
Ама ова шофериве во последно време го претеруваат. Ко да не возат луѓе, никакво внимание немаат. Како закочи еден, една женичка се спотепа сирота.
Што луѓе ќе беа...

Kajgana Shop

На врв Bottom