ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
ептен тазе од денеска:
девојка чека на средна да се симне и само што стана од столче едно старче ја изгура ја испопцу за да седнел.:tapp:
мене ми се случи слично, на зелено пазарче застана 21-от и стоев на средна, едно пензионерче со апаратче од никаде почна да ме пцуе како јас фаќам место сум бил ваков-таков и што ли уште не.
у моментот збеснав го изгурав по скали надоле и среќа се воздржав да не го лупнам од земја ќе требаше да одговарам ко за човек.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Автобусиве станаа старечки дом. Денес од цел полн автобус (накај 11 саат) само 20% беа млади. Се беа старци и вртеа некои јаки муабети. Кој за Близу, кој за партииве, секој прича за себе. :pos:

Член од
16 март 2010
Мислења
330
Поени од реакции
204
Е вчера крајно ме изнервирале во автобус. Си идам накај дома околу 5 попладне си фатив бус фино лепо на Сок Банки, си седнав бидејќи имаше место а јас бев мртва уморна, и веќе на Југодрво се наполни 90% пензионери 10% останати луѓе. Арно ама меѓу нив се качи и една трудница, така млада беше може до 25год максимум и сега јас како помала :pipi:станав да седне и застанав веднаш до нејзиното седиште.
На наредната станица се набутуваат уште еден тон луѓе и две жени до кај 50тина години застанаа до мене. Кога почна едната на другата “леле колку сум уморна а каква гужва е не можеш да седнеш, нозете многу ме болат, а и ова младинава невоспитана не ги научиле да стануваат на постари“ бла бла бла. Како што стоевме во овие нископодниве автобуси нели позади седиштата се повисоки, труднава се изреволтира од муабетот бидејќи сфати дека алудира на неа (додека седеше не се познаваше дека е дотолку трудна башка и чанта голема и стоеше на колена), стана за да седне женава ама како што стана стомакот на труднава и се залепи во фаца на жената. Си се тргна труднава и рече “еве ви место седнете“ и женава изглеа малце и падна глупаво почна одма “не не душо седи си не можеш ти да стоиш“ на што труднава и одговори “не е проблем на следната се симнувам.“ Се возев уште 4 станици со истиот автобус пред да се симнам, трудната уште си стоеше и продолжи да се вози откако јас се симнав, а женава си седна и ич уво не и чуеше битно место си фати. До кој степен можат да бидат говеда постариве луѓе само за да си седнат во автобус, не можам навистина да сфатам. :mad:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Е вчера крајно ме изнервирале во автобус. Си идам накај дома околу 5 попладне си фатив бус фино лепо на Сок Банки, си седнав бидејќи имаше место а јас бев мртва уморна, и веќе на Југодрво се наполни 90% пензионери 10% останати луѓе. Арно ама меѓу нив се качи и една трудница, така млада беше може до 25год максимум и сега јас како помала :pipi:станав да седне и застанав веднаш до нејзиното седиште.
На наредната станица се набутуваат уште еден тон луѓе и две жени до кај 50тина години застанаа до мене. Кога почна едната на другата “леле колку сум уморна а каква гужва е не можеш да седнеш, нозете многу ме болат, а и ова младинава невоспитана не ги научиле да стануваат на постари“ бла бла бла. Како што стоевме во овие нископодниве автобуси нели позади седиштата се повисоки, труднава се изреволтира од муабетот бидејќи сфати дека алудира на неа (додека седеше не се познаваше дека е дотолку трудна башка и чанта голема и стоеше на колена), стана за да седне женава ама како што стана стомакот на труднава и се залепи во фаца на жената. Си се тргна труднава и рече “еве ви место седнете“ и женава изглеа малце и падна глупаво почна одма “не не душо седи си не можеш ти да стоиш“ на што труднава и одговори “не е проблем на следната се симнувам.“ Се возев уште 4 станици со истиот автобус пред да се симнам, трудната уште си стоеше и продолжи да се вози откако јас се симнав, а женава си седна и ич уво не и чуеше битно место си фати. До кој степен можат да бидат говеда постариве луѓе само за да си седнат во автобус, не можам навистина да сфатам. :mad:
Епа јас и затоа не им станувам веќе, нека си стојат. Нема жал кога се такви.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Рандом муабет од старчиња.

Си седев со книга во рака, нели упатувајќи се кон факултет. И едно деденце почна да ми кажува како сум направила вистински избор на факултет, како без англиски и компјутери нема да успеам, а јас кимав со глава, бидејќи цел тој клише муабет ми е добро познат и му се ѕверев во веѓи, кој ги немаше.
И ако еден почне да те замара, почнува и другар му. И така се продолжува синџирот на комуникација и милион пати ќе се покаеш зашто не си влегол во приватен автобус.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Една жена што седеше до мене почна да ми прави муабет од нигде ме прашуваше кај учам/студирам и реков на електро информатика и коа почна да ми кажува за ќерка и, дека и она учела информатика само на друго место негде и ја бивало ептен и дека и додека студирала работела и дека ептен ја бивало уште еднаш...:tapp: добро жено аман јас на 13 години бев трета во Европа па голем полов орган :гик: тејк ит изи... колку ме нервираат вакви фалбаџики.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Мислев дека сум видел се што може да се види по автобусиве од ЈСП,али ова што го осетив на своја кожа пред некој ден ја преминува секоја мера со старциве.Враќајќи се дома сабајле по 3 та смена на работа така јас поспан цело време и станувам за да излезам и само што станав од столче влегува едно старче со цефка голема околу 3м,ја држеше како да носи копје во него и за малку не ме поткачи во глава,по мене ќе закачеше уште 2,3 ца али си нема гајле старово ни извини ни ништо.. не ме чуди тоа..ги штити "кодексот на однесување":)

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Една жена што седеше до мене почна да ми прави муабет од нигде ме прашуваше кај учам/студирам и реков на електро информатика и коа почна да ми кажува за ќерка и, дека и она учела информатика само на друго место негде и ја бивало ептен и дека и додека студирала работела и дека ептен ја бивало уште еднаш...:tapp: добро жено аман јас на 13 години бев трета во Европа па голем полов орган :гик: тејк ит изи... колку ме нервираат вакви фалбаџики.

Хахаха... ама и ти си се испофали успат. ;)

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Вчера пун автобусон едвај се тркала стигнува до битпазар и се празни цел. Си фаќам ја место за седење и ете ти цела багра се качуваат. И почнаа да серат одма ја на заебанција им ја вртев ич не ги фермав. И не им станав за инат.

А што имаше еден дечко до мене што седна накурчен беше нешто и коа му рече еден старец да стане овој му вика: ,,Не станувам бе ми се седи, човек од вас ни на работа ни у школо неможе да отиде.'' И старциве одма му враќаат со познатата реплика: ,,Ај и ти ќе остареш ќе видиш како е.'' И дечково им вика: ,,Ја коа ќе остарам ќе се обесам одма.'' :pos: :pos: :pos:

Изразот на лицата им беше прајслес. Без зборови останаа. Си ќутеа после цел пат.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Само че си го пастирам статусот од ФБ:

мој личен впечаток,пошто од по селава сум па денеска ја имав таја чест да се провоЈзам во ЕДНОИПОЛ спратните автобусите на ЈСП.

То ти е едно обично кинеско пластично срање,слично на трабант шо ако му се запна три-четири свињи че го изе' за поручек сосе бандаши!

Праени по кинески стандарди за пигмејци шо не се повисоки од метро и 75. Че си ја дупнеФ глата,цел спрат ми се изнасмеј :)

Се шо изгледа на срање.....МОРА да е срање!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
Само че си го пастирам статусот од ФБ:

мој личен впечаток,пошто од по селава сум па денеска ја имав таја чест да се провоЈзам во ЕДНОИПОЛ спратните автобусите на ЈСП.

То ти е едно обично кинеско пластично срање,слично на трабант шо ако му се запна три-четири свињи че го изе' за поручек сосе бандаши!

Праени по кинески стандарди за пигмејци шо не се повисоки од метро и 75. Че си ја дупнеФ глата,цел спрат ми се изнасмеј :)

Се шо изгледа на срање.....МОРА да е срање!
ова за некој нови автобуси или за 2катните :)?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
^ Се возев со меѓуградски двокатен автобус. Горе висината беше 1,70.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.295
Поени од реакции
18.298
^ Се возев со меѓуградски двокатен автобус. Горе висината беше 1,70.
незнам зашто кењате по висината на автобусите..Со оваа висина едвај возат непа 2 метра да беше горе..Ако ви се хејта нешто барем најдете попаметно нешто..Се возам веќе 3 години активно по 1 саат секој ден во автобус..двокатниве автобуси се како од господ пратени..Во 1 и 2 ра седнување на столче беше незамислива работа,у вторник и петок ВЛЕЗ во автобусот беше луксуз макар и поцркал внатре.Сеа си се возам со мерак макар и 1 и 70 што е горе.Радо би клечел 5 секунди дур да стигнам до столчето него да се бутам ко живина у еднокатните и да го сањам столчето.Ете јсп ке ви остаи еден стар автобус,слободно возете си се со него.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
незнам зашто кењате по висината на автобусите..Со оваа висина едвај возат непа 2 метра да беше горе..Ако ви се хејта нешто барем најдете попаметно нешто..Се возам веќе 3 години активно по 1 саат секој ден во автобус..двокатниве автобуси се како од господ пратени..Во 1 и 2 ра седнување на столче беше незамислива работа,у вторник и петок ВЛЕЗ во автобусот беше луксуз макар и поцркал внатре.Сеа си се возам со мерак макар и 1 и 70 што е горе.Радо би клечел 5 секунди дур да стигнам до столчето него да се бутам ко живина у еднокатните и да го сањам столчето.Ете јсп ке ви остаи еден стар автобус,слободно возете си се со него.

Ти расположен си за карање па не ми го сфати постот, кој беше одговор на оној на Скофилд кој се бунеше за висината. Мене муабетот ми беше дека спратот горе секаде е понизок.

Kajgana Shop

На врв Bottom