Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.153
Поени од реакции
5.993
Најголема причина за дисбалансот во квалитетот на групите е глупото правило домаќините да бидат во првиот пот без разлика на нивниот квалитет. Фактот што на ова Европско има два домаќина уште толку ја усра работата.

Како и да е, Германија е мој фаворит за освојување на првенството. Со нетрпение го очекувам дуелот меѓу Германија и Холдандија, а се надевам дека истите ќе се сретнат и во финалето. Многу ми е ќејф кога го гледам Клосе како го пуни Стекеленбург. :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Група А............катастрофа.Не ми се верува како педериве грчки може да бидат толку среќни.Па видете им ја групата во која се пласираа,групата за СП 2014 и сега ова.Толку големи гзлари како педерине нема.
Русите на претходното ЕП беа одлично,но не ми делуваат така силно како тогаш.Сеуште репрезентација за респект.Аршавин и компанија можеби не се светски мега ѕвезди,но можат секого да намучат.Е сега тоа важи и за нив..............труповиве наши во 2 утакмци се покажаа рамноправни со нив ако ништо друго.ЕП е друга работа сепак,нема тука опуштање сите идат 100%.
Полјаците единствено што може да ги извади е домашниот терен и нивната напаленост ради тоа.Ништо друго,можеби како Австрија пред 3 години ќе ги намачи другите,но без бодови.
Чесите играат убав фудбал,таква е нивната школа..........но веќе од дамна не се тоа тоа.Имам читано дека репрезентацијата е малце во расуло таму.Играчите немаат некоја доверба од јавноста,неколку играчи им ги суспендираа ради пијанчење,неколку скандали имаа,важни играчи што им откажаа ради скандалите,а сеуште можат да играаат (буквално целата одбрана од пред 3 години).Ќе биде тешко за нив,но имаа среќа релативно лесна група.Грците според мене ќе завршат први,па русите.Мајстори се педеранана за бункер,а овие се репрезентации како нарачани за нив.Не се индивидуално така јаки и немаат многу брза игра (застарена источно-европска школа) да можат да пробијат бункер како грчкиот.А грице се мајстори кога нив некоја не толку појака екипа ќе ги напаѓа.

Група Б.............. доволно кажува фактот дека ова е можеби најјаката група некогаш извлечена.Холандија и Германија најголемите фаворити за титула,Португалија која е секогаш тука околу првите фаворити и Данска која нема можеби имиња,но е многу дисциплинирана селекција.Скандинавците го имаат најдобриот менталитет од сите,играат до крај,дисциплинирано............Нема смисла да ја анализирам групава,но се ми се чини дека португалците ќе наебат и дека ќе бидат најголемо разочарување на ова првенство.Јаки се индивидуално на крилата и во одбраната,но имаат и позиции каде што дефинитивно им фали квалитет (напаѓач класичен,голман.............).Тимски не се многу јаки,додека холанѓаните,а поготово швабите се прави машни.Соворшено уиграни екипи кои никогаш не го спуштаат темпото и играат до последната секунда.Нив ни со 3-0 од полувреме не можеш да ги скршиш,додека португалците типични медитеранци.Примат гол.......... тури им пепел.

Група Ц.......... Шпанија фаворит,Хрватска и Италија во тешка борба за 2то место....... Ирска без многу шанси.Ова ќе зависи многу од тоа како ќе заврши првото коло.Ако Хрватска успее да ја тепа Ирска (која мора да ја победи),а Италија изгуби од Шпанија.........Хрватска и Шпанија одат понатаму.Ако не тепа Хрватска дефинитивно Италија иде понатаму.Нема теорија да се извадат против Шпанија и Италија после евентуален кикс со Ирска.Шпанците се класа за себе,а Италија не верувам дека може да ја пробијат ако им треба резултат.
На хрватите им одговара некој како италијаните кога треба да ги нападне,што сигурно би се случило доколку Ирска изгуби од Хрватска,а Шпанија ја тепа Италија.Иначе Италија се најредовниот муштерија на Хрватска,никогаш ја немаат победено,напротив само порази мислам дека имаат:pos:.Ако треба Италија да брка резултат против Хрватска (2ра утакмица).......тешко,не верувам дека ќе знаат да напаѓаат цело време,а овие едвај чекаат некој таков да им дојде што ќе сака да ги притисне.Секогаш таквите екипи наебувале против Хрватска.Ирска против Шпанија нема што да бара.Хрватска против Шпанија исто така............

Група Д ......... Интересна група.Французите јаки се индивидуално,но имаат прелоша екипа.Англичаните секогаш се пациенти на големите натпреварувања.Украинците не се слаби како Полска,а исто како нив имаат домашен терен позади нив.Шведска покажа низ квалификациите дека е јака репрезентација,но не ми се чинат претерано добри.Ако проработат французите и англичаните другиве ништо не им можат.Ако ништо друго мислам дека на мускули ќе ги добијат.

Втората фаза ќе биде ко преживи причаче.Углавном можеби до сега најјакото ЕП.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Ја мислам дека Полјациве можат да изненадат. Имаат добар тим, тука се Куба, Пишчек и Левандовски од Дортмунд кој се доста добри годинава и секако во корист им е релативно слабата група и фактот што се домаќини. Треба да видиме после групите со кого ќе се паднат но никако не треба да се подценат.

G

_Ghost_

Гостин
Полека бе ти.... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Е де, не можи човек мислење да си пиши, на сите им се изнасмеа ко да ја прогнозираат гејција за шампион.
И јас сум цел живот за Германија, ама не ги потценувам противниците, посебно не во оваа група.
Јесте да Германија прикажува феноменални игри моментално, ама стопати сме пишале, кој знае што можи да се случи до лето. Кулирај си, и навивај си, кога ќе дојде време, ќе уживаме во фудбалот.
Истово важи и за Златко, кој е толку преуверен во Шпанија. Чил аут, има време.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Е де, не можи човек мислење да си пиши, на сите им се изнасмеа ко да ја прогнозираат гејција за шампион.
И јас сум цел живот за Германија, ама не ги потценувам противниците, посебно не во оваа група.
Јесте да Германија прикажува феноменални игри моментално, ама стопати сме пишале, кој знае што можи да се случи до лето. Кулирај си, и навивај си, кога ќе дојде време, ќе уживаме во фудбалот.
Ова кажи му го и на типот над мене. :ROFLMAO: Иначе не ги потценувам противниците и јас. Но има некои што Шпанија и Холандија ги прават ко којзнае што да се и морав малку да ги загреам (да се нашалам).

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Има време за прогноза,но според мене вака би бил распоредот за најјаките : Шпанија,Холандија,Германија,Португалија....

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Опааааа има да си наебе Италија, до душа до сите ама од Шпанија посебно...:drk:

Те имам у букмарк да си знаеш :icon_lol:

Група А:Полска, Чешка, Грција, Русија
- Стварно тапа група, и мислим дека у кладилница ќе се опарим со НУЛЕ у групава, и мислим дека гејците нема да пројдат !!
Моја прогноза Русија прва и меѓу Полска и Чешка за второ, но и давам предност на Полска ради домашниот терен

Група Б:Холандија, Данска, Португалија, Германија
- Епа циганиве залижани нека го испушат, последни ќе бидат ! Глатка група за Германија и Холандија со по 7 бода идат понатамо !

Група Ц:Шпанија, Ирска, Хрватска, Италија
- Според мене ова е најтешката и најнеизвесна група, на последните пријателски утакмице Шпанија некако не ме убеди дека со леснотија ќе се прошета до полуфинале/финале, но очекувам да пројдат, како и Италијанците, кои по дебаклот на светското мора да се средат , ако се врати Касано и Пирло ја задржи формата за мене ќе бидат и конкурент за финале !

Група Д:Украина, Франција, Шведска, Англија
- да добро глеате :) Франција ќе ја стигне кармата копиљиња гадни, гол нема да дадат на првенствово, Рибери прв меч ќе се повреди, а Љорис црвен ќе добије и ќе паузира на наредните два :) Aнглија е тапа, без Руни со прекрасниот Дарен Бент во нападот, и со Ленон и Волкот кои во своите екипи се резерви, и фантастичната форма на Лампард и Џерард кујзнае дали ќе игра. Не поминуваат група !

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
- да добро глеате :) Франција ќе ја стигне кармата копиљиња гадни, гол нема да дадат на првенствово, Рибери прв меч ќе се повреди, а Љорис црвен ќе добије и ќе паузира на наредните два :) Aнглија е тапа, без Руни со прекрасниот Дарен Бент во нападот, и со Ленон и Волкот кои во своите екипи се резерви, и фантастичната форма на Лампард и Џерард кујзнае дали ќе игра. Не поминуваат група !
А?

Ленон година дена веќе не е повикан за репрезентација. Марли го пратиш Арсенал у последно време или напамет збориш? :) И јас мислев дека е преценет Волкот ама последниве месец - два одлични игри прикажува, пред тоа само на брзината се вадеше.

И не е сигурно дека Руни нема да игра, на 12 ќе се дознае.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350

Група А:Полска, Чешка, Грција, Русија
- Стварно тапа група, и мислим дека у кладилница ќе се опарим со НУЛЕ у групава, и мислим дека гејците нема да пројдат !!
Моја прогноза Русија прва и меѓу Полска и Чешка за второ, но и давам предност на Полска ради домашниот терен

Група Б:Холандија, Данска, Португалија, Германија
- Епа циганиве залижани нека го испушат, последни ќе бидат ! Глатка група за Германија и Холандија со по 7 бода идат понатамо !

Група Ц:Шпанија, Ирска, Хрватска, Италија
- Според мене ова е најтешката и најнеизвесна група, на последните пријателски утакмице Шпанија некако не ме убеди дека со леснотија ќе се прошета до полуфинале/финале, но очекувам да пројдат, како и Италијанците, кои по дебаклот на светското мора да се средат , ако се врати Касано и Пирло ја задржи формата за мене ќе бидат и конкурент за финале !

и јас мислам вака, освен група д, англија оди наместо украина
сепак имат одличен голман и одбрана а и средниот ред не им е лош, младите вилшер и родвел се тука, и милнер и јанг на крилните позиции... а ете и за руни не се знаело..

M

Mario Gómez

Гостин
И ја не ги потценувам противниците но Германија не само што е способна да ги победи Португалија и Холандија, туку може и да ги декласира како Англија и Аргентина на светското. Единствени репрезентации со кој Германија би имала проблем се Шпанија, поради страшниот среден ред и поголемото искуство и со Италија нормално, поради ментални причини.

У групата, Португалија и Данска се многу послаби од првиве две, Данска можит и да е појака од Португалија, едноставно види ги квалификациите, Португалија едвај има 5 победи. Германија има 10, Холандија 9.

Холандија и Португалија се тимови по мерка, играта нивна многу им одговара... напаѓачки ориентирани и слаба holding midfield игра, може лесно да наметнеш игра. Двете репрезентации зависат многу од индивидуални играчи како Роналдо, Нани, Робен, Ван Перси и Снајдер.

Виде и пред 3 недели коа играа Германија-Холандија дека без Робен, Ван Перси неможат да мрднат напред, додека Германија беше без Швајни и Лам и пак тоа не се осети толку. Едноставо немаат замени за нивните ѕвезди. Германија е покриена на секоја можна позиција.

Германија ако не стане шампион ќе биде поради:
1. Неискуството на 90% од тимот.
2. Притисокот под кој ќе бидат.

Очекувам први во група, лесно четврт финале против Грција, Англија или Италија у полуфинале и Шпанија или Холандија у финале.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

А Шведска !? Го има „најдобриот“ напаѓач у светот, кој случајно игра у Милан !? :icon_lol:

Него, многумина типувате дебакл на Португалија и сигурно минување на Холандија.

Ја мислам дека „орање“ гадно ќе се испоти за второто место. Швабите ќе минат без проблем, најверојатно со 3-0-0, а за второто место ќе има борба меѓу другиве три. Типувам на реми на Данска со Холандија и Португалија, и овие у меѓусебниот дуел да решат кој понатаму...

Kajgana Shop

На врв Bottom