Serie A 2011/2012

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    463
Статус
Затворена за нови мислења.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Кој е... панче?
Кој е Панче?
ПАНЧЕ?

Те молам немој ни да се потрудиш да дознаеш кој е типов, а и тој што ќе ти каже кој е панче лања да јадит.
Верви не сакаш да влезе во твојот живот... имаш иднина пред себе, цени ја. :D
штом така викаш,ок.(y)
--- надополнето: Dec 1, 2011 10:17 PM ---
Алеа ле але але але
але ле алеа ле алеее

Излези Боа право на тараса
Ибрахимович е херој а Сидорф
е наша раса крени раце горе
Интер е беден и Барса ке
клекне а Реал е следен!!!
ова е негово дело???????:pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
да,а???
http://www.soccerway.com/matches/2011/10/26/italy/serie-a/atalanta-bergamo/fc-internazionale-milano/1175700/
--- надополнето: Dec 1, 2011 10:05 PM ---

па ти кажувам шо беше на фејсбук чисто за споредба,зашо иам многу другари за милан шо се.btw кој е панче????
Леле алал нека ти е. Ме утепа со линков.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
а кој не е ПРОСЕК играч според тебе , аман веќе шо критериуми бараш да ти се исполнат да е над просек? o_O
Чави, Кристиано Роналдо, Меси, Ибрахимовиќ, Неста, Лампард, Робен, Снајдер, Де Роси...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
а кој не е ПРОСЕК играч според тебе , аман веќе шо критериуми бараш да ти се исполнат да е над просек? o_O
Ти кажи ми што критериуми треба да исполни за да биде над просекот?
(ете ти наброија неколку, има уште доста да се набројат)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Чави, Кристиано Роналдо, Меси, Ибрахимовиќ, Неста, Лампард, Робен, Снајдер, Де Роси...
Премногу ги глеаш овие екипи , немаш разгледано лево десно како на пример Палермо , Аталанта, Сиена,Стоук,Њукасл и слична компанија од англија , шпанциве додуша и јас не ги пратам ама .....

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Премногу ги глеаш овие екипи , немаш разгледано лево десно како на пример Палермо , Аталанта, Сиена,Стоук,Њукасл и слична компанија од англија , шпанциве додуша и јас не ги пратам ама .....
Од Италија нема екипа што ја немам гледано, како што немам ни едно коло пропуштено. Во Палермо нема ни еден што ветува, добри се Иличиќ, Миколи и уште некој, но што би кажал Бене, тоа се просеци, во Аталанта најдобри се Денис и Џакерини, овој вториот беше десетиот нов Пирло во Италија. :) Во Италија секоја година излегува по еден нов Пирло. :)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Од Италија нема екипа што ја немам гледано, како што немам ни едно коло пропуштено. Во Палермо нема ни еден што ветува, добри се Иличиќ, Миколи и уште некој, но што би кажал Бене, тоа се просеци, во Аталанта најдобри се Денис и Џакерини, овој вториот беше десетиот нов Пирло во Италија. :) Во Италија секоја година излегува по еден нов Пирло. :)
Дечкото вториот се вика Лука Чигарини а не Џакерини тој го викаа новиот Пирло. Матиаз Есикел Скелото и тој е над просечен играч и има потенцијал за класа да биде.

Миколи е класа играч не е просек сам го носи Палермо на грб.

Герман Денис е обичен просек ништо друго.

Исла е класа играч.

Лавеци, Кавани.

Си слушнал за Радја Наинголан ? Тоа дете ке биде нешто. Да продолжам треба уште за доказ дека има играчи кои се класа во малите клубови?

П.С. Чигарини беше на добар пат ама ко поеба Наполи како играч па во Шпанија се подврати и сеа баш добро игра во Аталанта.

Иначе јас следам и серија Б :))
--- надополнето: Dec 1, 2011 11:53 PM ---
Њукасл има играчи кои не се просек и се над просек според мене тие се совршено граден тим како тим слично како Сиена но Њукасл има подобри поединци.

Аталанта = Чигарини,Скелото си ја вршат работата баш како што треба и го прават Денис светска класа играч :))

Палермо = Миколи и Абел Хернандез

Фиорентина = Јоветич,Љаич,

Наполи = Инлер,Кавани,Лавеци,Хамшик,Маџо,Бритош

Катанија = Гомез има огромен потенцијал,

Болоња = Марко Ди Вајо,Рамирез

Удинезе : Исла,Ди Натале, Данило

Каљари = Андреа Косу,Лаѕари,Радја Наинголан

:))

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.213
Поени од реакции
14.482
Дечкото вториот се вика Лука Чигарини а не Џакерини тој го викаа новиот Пирло. Матиаз Есикел Скелото и тој е над просечен играч и има потенцијал за класа да биде.
Да бе, така беше дечкото... ОК, лапсус, али не менува ништо...

Миколи е класа за Палермо, но не може да се стави во група со Ибрахимовиќ, Милито и сл...

Лавеци, Кавани.
За Лавеци би можел да се сложам, иако тој е на граница некаде на врвот.

Си слушнал за Радја Наинголан ? Тоа дете ке биде нешто. Да продолжам треба уште за доказ дека има играчи кои се класа во малите клубови?
Знам бе, па го поврзуваа со големите тимови од Италија, што ќе биде ќе видиме, сега не му е тука местото...

И јас, посебно Торино, дека Верди е на позајмица таму :)

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Герман Денис е обичен просек ништо друго.

Исла е класа играч.

Лавеци, Кавани.

П.С. Чигарини беше на добар пат ама ко поеба Наполи како играч па во Шпанија се подврати и сеа баш добро игра во Аталанта.

--- надополнето: Dec 1, 2011 11:53 PM ---

Њукасл има играчи кои не се просек и се над просек според мене тие се совршено граден тим како тим слично како Сиена но Њукасл има подобри поединци.

Аталанта = Чигарини,Скелото си ја вршат работата баш како што треба и го прават Денис светска класа играч :))

:))
Другарче , погрешен член цитираш на кајганава :) , и јас то го мислев само ме мрзеше да го пишам, неам толку време да се замарам секако ништо нема да се промени со нивното размислување ;)

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Да бе, така беше дечкото... ОК, лапсус, али не менува ништо...

Миколи е класа за Палермо, но не може да се стави во група со Дел Пиеро, Ибрахимовиќ, Милито и сл...

За Лавеци би можел да се сложам, иако тој е на граница некаде на врвот.

Знам бе, па го поврзуваа со големите тимови од Италија, што ќе биде ќе видиме, сега не му е тука местото...

И јас, посебно Торино, дека Врди е на позајмица таму :)
Немој сега така за Миколи дечкото го погоди дел пиеро во најдобрите години иначе си го кажа своето за Палермо па и Бенфика и тернана во бос тим даде 32 гола то не е мала работа.

Лавеци е играч кој секој тим би го посакал плејмејкер кој знае да дрибла,има визија брз е добар диктатор на игра и водач на терен.

Јас го следам Кортоне поради Ристовски ама Пиаченца ги сакам мн :))

А за останатите не зборуваме за класа туку НАД ПРОСЕК со потенцијал да бидат класа но сигурно не се под просек

но овие подолу не се просек туку чекор до класа

позз
--- надополнето: Dec 1, 2011 11:58 PM ---
Другарче , погрешен член цитираш на кајганава :) , и јас то го мислев само ме мрзеше да го пишам, неам толку време да се замарам секако ништо нема да се промени со нивното размислување ;)
Te надополнував само друже :)

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Земјотрес во Неапол кога Кавани дава гол

Едисон Кавани изминатата недела со двата погодока му донесе победа на Наполи во Лигата на шампиони против Манчестер Сити (2:1), а локалните сеизмички апарати забележаа дека земјата се тресе во тие моменти.

Фотографијата е направена на неаполскиот универзитет, а јасно може да се забележат сеизмолошките промени забележани токму кога Кавани му донесува резултатска предност на италијанскиот клуб.
Иако се работи за вредност што може да се окарактеризираат како "микро-земјотреси", ќе остане забележано дека сеизмографите забележале дека "земјата се тресела", кога погодоци постигнуваше славниот голгетер, кој до ерупција од воодушевување ги донесе не само 60.000 посетители на стадионот "Сан Паоло", туку и целиот град.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не му замерувајте на девиангел...човекот ги знае сите можни играчи кои играат во сериа а и сериа Б и моментално можи комотно да биди менаџер во било која италјанска екипа освен во поголемите(Интер,Милан,Јувентус,Рома,Наполи,Лацио):D...некогаш играта менаџер остава длабоки траги:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom