Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Требало откритие на сезоната туморот на тито да го стават :pos:

• Ми се допаѓа
Reactions: Mos
Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Требало откритие на сезоната туморот на тито да го стават :pos:
Браво,алал да ти е,како може да си правиш мајтапи со болеста на некој човек ?

На Абидал му беше најдобрата сезона лани,играше како да е роден за стоперската позиција а не како да играл секогаш лев бек,не знам зошто се правите глупи на сила.

За најдобар стрелец викате Роналдо пред Меси ? Да,КР даде повеќе голови ( за тоа ја доби Пичичи трофејот) но тоа не значи дека е најдобар напаѓач,се гледаат каде и кога се постигнати головите.Па повеќе од 10 голови даде последните 3 меча,кога веќе беше добиена Ла Лига од страна на Барса.И во 2010 година Меси имаше повеќе голови од милито во ЛШ,но Милито беше прогласен за најдобар напаѓач.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Се мајтапат со болеста на Тито и на Абидал пред некоја страна!

Па каков човек бе треба да бидеш за да го направиш тоа!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Па каков човек бе треба да бидеш за да го направиш тоа!
Мене не ми е чудно..се е индивидуално,јас на пример имам и такви другари кои се мајтапат со нечија смрт(ама од славните личности без разлика кој е),а не се лоши по душа,туку онака си споделувааат некој црн хумор...

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Мене не ми е чудно..се е индивидуално,јас на пример имам и такви другари кои се мајтапат со нечија смрт(ама од славните личности без разлика кој е),а не се лоши по душа,туку онака си споделувааат некој црн хумор...
Neznaat deka ima i takvi :)
(izvinete za latinica)

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Зошто воопшто го вовеле правилото, ако за ова не доби Пике 2 меча? Не го поддржуем ова правило у никој случај, зошто играч ако сака да си добие жолт картон неможе да го спречи никој, негова работа си е тоа. Ама чим стаеле вакво правило, овде требаше да има суспензија зошто беше и повеќе од очигледно. Да беше некој играч од друг тим, ќе беше суспендиран 100%.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.731
Поени од реакции
22.891
Како и што се очекуваше, Пике паузира само еден натпревар. Смешки. :)
Па, си имаме подршка од федерацијата и така ќе си тераме и понатаму. :pipi: Ајт, завршена дискусија за ова. ;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.621
Поени од реакции
14.497
Изгледа циганов кој е на чело на федерацијата, Ангел Марија Виљар (иначе голем пријател на Лапорта и Гаспарт, фан на Барселона) не можел да предвиде дека ова правило ќе оди на штета на "неговите". Сега откако ова се случи, може комотно да го укине правилото, а повторно да го стави кога некој играч од Реал ќе добие петти жолт картон, ваков како што направи Пике.

Исто така би сакал и господинот Виљар да објасни зошто Баркеро (играчот на Леванте) е казнет со плус уште еден натпревар кога го доби петтиот жолт картон, како би можел да игра на Камп Ноу, меѓутоа, најверојатно сега не би можел тоа да го објасни поради двојните критериуми.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.572
Поени од реакции
4.239
Најдобар голман: Виктор Валдес
Најдобар дефанзивец: Ерик Абидал
Најдобар мидфилдер: Чави
Најдобар офанзивен мидфилдер: Андрес Иниеста
Најдобар напаѓач: Лионел Меси
Најдобар играч: Лионел Меси
Најдобар тренер: Пеп Гвардиола
Откритие на сезоната: Икер Мунијан
Не се согласувам со изборот на голманската позиција дефанзивецот и офанзивен мидфилдер. Мислам дека Касиљас е класа подобар од Валдес па не е за џабе прв голман во Шпанската репрезентација . Според мене Пиќе е барем 1 класа подобар од Абидал и беше столб на одбаната на Барселона и постигна и неколку важни голови и офанзивен мидфилдер според мене Озил требало да го стават пошто перфектно претходната сезона не велам дека е незалуужено Иниеста да ја земе ама јас би му ја дал на Озил.

Kajgana Shop

На врв Bottom