Бугарија го политизира "Трето полувреме", ја презема улогата на Грција во ЕУ

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Недекане знаевмедека некоимакедонскимедиуми лажат малкусоантибугарска цел.Амапростеноим е, штомеза идејата... :D
Не го политизираме филмот, но само од километри се гледа дека филмот е порачан и финансиран од кликата на Груевски и сие, со едничката цел навредуване на Бугарија, а тоа не можеме да го подминем.
Мене не ми е јасно зошто сите Бугари на форумов сем ФМИ пишувате со ариал фонт а не со default фонтот. Сега или сите сте еден или ариал е некој нов бугарски белег за кој не знаеме...

LMC

Член од
26 август 2011
Мислења
147
Поени од реакции
46
Чиста случајност. Не е во темата. :icon_mrgr:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Колкави гревчиња сте...не сте ни свесни...ама ајде...нека ви е и тоа.
Се вреѓате од она што сте биле?!
Епа...не сум ви јас крив што сте бугари.

TheIks

Fork & spoon operator
Член од
1 октомври 2007
Мислења
712
Поени од реакции
469
Не го политизираме филмот, но само од километри се гледа дека филмот е порачан и финансиран од кликата на Груевски и сие, со едничката цел навредуване на Бугарија, а тоа не можеме да го подминем.
Идеата за филмот се појавува некаде 98/99 при снимањето на серијата Досие Скопје, од страна на Дарко Митревски. У тоа време Грујо уште со бокс се занимавал. Така да, фејл коментар беше ова.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Кој ти е крив што не си учел јазици бе Болгар!!!

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Nekoi moje da translira shto kazuva tetka Doris! Blagodaram!
Ако го сакаш на англиjски - тука е целото заседание на комитетот. Дорис Пак е след 14:55
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/EN/committees/video?event=20111129-1400-COMMITTEE-AFET&vodtype=Vod#anchor1
Но па се губи интонациjaта на тетка Дорис Пак,коja е доста интересна.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Nekoi moje da translira shto kazuva tetka Doris! Blagodaram!
Ете што кажала:

"Вјарвам, че трјабва да кажа тук нешто и за медиите. Току што научих от моја колега Георгиев, че вчера с'м била цитирана от македонските медии с неверојатни изказванија против б'лгарските ми колеги. Никога не с'м давала такова интервју, оште повече не знам за какво е ставало в'прос. Не с'м чела писмото на б'лгарските колеги и не е в'зможно да взема позиција по него, но там с'м цитирана на половин страница. Ако това представлјават медиите в Македонија, тогава могат да ме спечелјат като враг. Искам да помолја отговорните лица и политици да не наствојват прјателите си срешту тјах като ги цитират неправилно.Благодарја."

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ај луѓето што знаат убаво германски јазик нека го преслушаат тоа што го постирале болгарчета и нека преведат за сите тука.

И не разбирам каква врска има тоа што кажала некаква си германска политичарка или некои си бугарски абдали во ЕУ парламентот..?!?

Човекот што е режисер на филмот јасно и гласно ви кажа во интервју дека се обратил до некој ваш бугарски филмски фонд или нешто слично и му дозволиле да ги погледне сите пропагандни филмски журнали што ги снимала и прикажувала вашата фашистичка држава тогаш, и сите сценографии и постановки на филмските сцени му се копија на истиот декор што го видел таму.

Еве линк до Канал 5 ТВ, кликнете на програмата Х / О и побарајте ја емисијата со режисерот Дарко Митревски од 7 ноември 2011 па погледајте ја и слушнете што ви кажува режисерот.

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ај луѓето што знаат убаво германски јазик нека го преслушаат тоа што го постирале болгарчета и нека преведат за сите тука.

И не разбирам каква врска има тоа што кажала некаква си германска политичарка или некои си бугарски абдали во ЕУ парламентот..?!?

Човекот што е режисер на филмот јасно и гласно ви кажа во интервју дека се обратил до некој ваш бугарски филмски фонд или нешто слично и му дозволиле да ги погледне сите пропагандни филмски журнали што ги снимала и прикажувала вашата фашистичка држава тогаш, и сите сценографии и постановки на филмските сцени му се копија на истиот декор што го видел таму.

Еве линк до Канал 5 ТВ, кликнете на програмата Х / О и побарајте ја емисијата со режисерот Дарко Митревски од 7 ноември 2011 па погледајте ја и слушнете што ви кажува режисерот.

http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120
Prevoda e 100 % tochen
I vashite preveduvachi ke prevedad istoto
Pred cela Europa vi se kazva vo ochite deka lajete i manipulirate ,ti mi izlizash so spamirane.
Kato e tolkova cenen filmot i vistinski ,oti pribegvatte do lagi i falshifikazii ,da go zashtitavate ???
Sto -so lagi ke branite,, vistinata,, ???

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Prevoda e 100 % tochen
I vashite preveduvachi ke prevedad istoto
Pred cela Europa vi se kazva vo ochite deka lajete i manipulirate ,ti mi izlizash so spamirane.
Kato e tolkova cenen filmot i vistinski ,oti pribegvatte do lagi i falshifikazii ,da go zashtitavate ???
Sto -so lagi ke branite,, vistinata,, ???
Кој е тој што лаже и манипулира бе..?!?
Вие сте тие што имате ненормални пратеници во парламентот на ЕУ коишто ниту го виделе сценариото, ниту па го виделе филмот = којшто не е завршен! = а се дрзнале да се бунат и да се жалат како демек некој правел "анти-бугарски" филм..!!!

Еееееј Бог да чува и да брани, бреее....

Нема никаква потреба никој да го заштитува или не филмот, и освен што со глупостиве му дадовте дополнително значење и бесплатна реклама ништо друго не направивте.
Нека се заврши филмот и нека се прикаже по кината па да видиме кој лаже, манипулира и се глупира овде катаден.
Вие сте ненормална и шизофрена нација што сака да сокрие ФАКТИ и ВИСТИНСКИ НАСТАНИ од пред 60-тина години за кои има живи сведоци бе алооо...!!!

Ете ви ги неколкумината преживеани старци и старици Евреи самите ви кажуваат што се случувало и КОЈ им го правел тоа.

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Mnogo mi e interesno kakvo smjatat makedonskite forumci za otkrito falshivoto i nikogash ne davano intervu na Doris Pak ,tirajirano po makedonskite mediumi?
Spored tjah to e projava na :

1.Profesionalizum na makedonskite jurnalisti.
2.Umishlena zabluda na makedonskite gragjani
3.Projava na dobrososedski odnosi.
4.Otkrita antibulgarska propaganda.
5.Dolnobrobna laga i manipulazia.
6.Jolto pisanie vo jolt vestnik.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Абе медиумите што сакаат нека пишуваат, нели е тоа слобода на говор а не државна политика, нели.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Mnogo mi e interesno kakvo smjatat makedonskite forumci za otkrito falshivoto i nikogash ne davano intervu na Doris Pak ,tirajirano po makedonskite mediumi?
Spored tjah to e projava na :

1.Profesionalizum na makedonskite jurnalisti.
2.Umishlena zabluda na makedonskite gragjani
3.Projava na dobrososedski odnosi.
4.Otkrita antibulgarska propaganda.
5.Dolnobrobna laga i manipulazia.
6.Jolto pisanie vo jolt vestnik.
:pos:
Вие ли се најдовте да глумите професионализам бе..?!?

Па ширење умислени заблуди, антимакедонска пропаганда, лаги и манипулации, и жолт печат се вашите најпознати и признати особини.

А она "добрососедски односи" е врв на глупоста и мислена именка за вас!
Луѓе и држава што негираат постоење на цел еден народ со сите негови атрибути (јазик, писмо, историја, култура, фолклор, итн.) се нашле да прашуваат вакви прашања..?!?
:tapp:

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Абе медиумите што сакаат нека пишуваат, нели е тоа слобода на говор а не државна политика, нели.
Ne ne e ova sloboda na govor.
Naverno Chento na chist makedonski ke ti objasni shto znachi ,,Sloboda na govor,,
I vo Bulgaria se pishat lagi -no vo joltite vestnici- nekoa peachka si napraila silikonovi cici , ili koja so koi se e......a.
No koga oficioza na drjavata turajira laga so propagandni celi ,ne e sloboda na govor;)
Prav li sum Chento ,a ?

Kajgana Shop

На врв Bottom