Бугарија го политизира "Трето полувреме", ја презема улогата на Грција во ЕУ

Член од
15 декември 2010
Мислења
197
Поени од реакции
87
4ento tvoe bezsilie i vnatreshen strav nema mera. Ti si copy, paste na firer4eto. Si prvi4en vo svoia omraza kom si4ko Blgarsko. Te razbiram i sajaliavam. Ti normalna diskusia ne si aren da vodish.Pola roda mi e ot makedoskiot del za toa sum tuka, shtom mnogo te interesira.[/quote]

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ova e bezsilie.
Za fashistite pishete vo temite od podforum istoria.
Tuka komentirame edin film i si4ko koe e svurzano so nego -reakcii,mnenia ,idei.

Chento -mnogo e prosto -laga li e intervuto so Doris Pak ili ne??
Безсилие е кога некои ненормални ваши пратеници во ЕУ одат да се жалат за филм којшто НЕ Е ЗАВРШЕН..!!!

Вие си бевте фашистите во втората светска војна и тоа е ФАКТ од кој нема бегање и е претставен и во филмот кој го третира тој период. Што не ти е јасно тука?

И јас велам--ептен е просто--врз што се базира жалењето на вашите пратеници во ЕУ кога од филмот не виделе ни сценарио, а камоли да седнат и го погледнат готовиот филм, којшто НЕ Е ЗАВРШЕН..?!?

Ostavame nastrana moralnia aspekt na makedonskata jurnalistika .
Voprosot e zashto nekoi pribegva do lagi za da dokaje svojata pravota.
Nima vistinata se zashtitava so lagi i falshifikati?
Tuka se izpisaha iljadi postove za bugarskite fashisti ,a ne sakat da vidat 4e tova koeto stava vo sobstvenata im strana e vid duhoven fashizum -izpolzvane na lagi i falshifikati za propaganda,kriene na istinata,zabrana na knigi,izopa4avane na istoricheski fakti , otkrita vrajdebnost i pr i pr.
Slichejat s Doris Pak samo povdiga oshte voprosi svurzani s filma.
Za kakvo e toja film-za lubovta -kakto veli avtorot ,za sportot ,za evreite , za fashistite ili prikrita ( i ne dotam) durjavna makedonska propaganda.
Ти реков предходно, ВИЕ а не ние сте пример за тоа што значи терминот "жолт печат" и неморални истапи во секој медиум.

"Лагата" (ако е навистина лага) треба да се најде КОЈ ја кажал, самата Дорис Пак или наводно некој "измислил" цело интервју со неа и ја цитирал што рекла, и сето тоа е пренесено во скоро сите македонски, ама па и бугарски медиуми (ако сакаш ќе ти дадам линкови да видиш)..?
Нешто има тука што не е баш јасно. Изгледа Дорис сепак дала некоја изјава, сега прашањето е дали е баш таква или не.
Јас ти гарантирам ако има и трунка вистина во вашиве наводи ќе се најде барем еден македонски весник или портал да стапи во контакт со Дорис и да и побара изјава за ова, па да видиме што било и како било.

Измислиците од типот "духовен фашизам" нема да ти помогнат да ја смениш историјата и да го скриеш фактот дека вие бевте фашистите и верните слуги на Хитлер во втората светска војна.

Филмот нека се заврши, па седни погледај го па тогаш коментирај, а не како некои ненормални абдали да тресете глупости овде до бескрај на НЕВИДЕН ФИЛМ..!!!

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Sled kato nie ne sme go videli filmot i nemame pravo na reakcia po koja logika vie imate pravo na reakcia ,kato isto taka ne ste go videli?
I kuco i sakato u vas se vrli da zashtitava filmot ,se davat spomeni na partizanki i ochevidci na sobitiata.
Da ,ama od nasha strana isto ima ochevidci na istite sobitia i tehnite spomeni se razlikivat od spomenite na vashite ,,ochevidci,,.
I sled kato vijdame deko se poveke toa film e svurzan so lagi i falshifikazii , to e jasno deka i na ,,spomenite ,, na vashite ochevidci ne treba da im se veruva.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
4ento tvoe bezsilie i vnatreshen strav nema mera. Ti si copy, paste na firer4eto. Si prvi4en vo svoia omraza kom si4ko Blgarsko. Te razbiram i sajaliavam. Ti normalna diskusia ne si aren da vodish.Pola roda mi e ot makedoskiot del za toa sum tuka, shtom mnogo te interesira.
"безсилие и внатрешен страв" :pos: :pos: :pos:

Тие што беа фашисти во втората светска војна и потрчковци на Хитлер сега ќе кажувале кој бил "фирерче" овде, Боже Господе помагај...

Ако ти е "пола рода од македонскиот дел" а вакви глупости пишуваш тука, јас искрено ти изразувам сочувство.
Обично поминуваат многу генерации и поколенија пред некој сосема да си го изгуби генот а кај тебе гледам ептен успешно завршила турко-монголизацијата.
Ашколсун бре момчета... "сажаљавам", ама тоа ти е...

"Нормална дискусија" се води со нормални луѓе коишто прво и основно ќе се прашаат како тоа и врз основа на што нивните пратеници во ЕУ се дрзнаа да се жалат за некој филм што се прави во Македонија без да видат ни сценарио, а камоли готов филм.
Ама кај се видело "нормалност" во било што од бугарска страна, па сега да ја очекуваме..?

Бугарска работа...
--- надополнето: Dec 2, 2011 12:36 AM ---
Sled kato nie ne sme go videli filmot i nemame pravo na reakcia po koja logika vie imate pravo na reakcia ,kato isto taka ne ste go videli?
I kuco i sakato u vas se vrli da zashtitava filmot ,se davat spomeni na partizanki i ochevidci na sobitiata.
Da ,ama od nasha strana isto ima ochevidci na istite sobitia i tehnite spomeni se razlikivat od spomenite na vashite ,,ochevidci,,.
I sled kato vijdame deko se poveke toa film e svurzan so lagi i falshifikazii , to e jasno deka i na ,,spomenite ,, na vashite ochevidci ne treba da im se veruva.
По логиката што вели = не напаѓај нешто што не си го ни видел, ете по таа логика.
И да се работи за филм од Уругвај, и ако некој ми рече некои пратеници на Парагвај се бунеле зашто во Уругвај се снимал филм за некои работи, арно ама овие што се бунеле не виделе ни сценарио од филмот, а тој и да не ти бил завршен, па не можеле ни да го видат, а се бунат, епа тогаш мене јасно ми е кого треба да бранам. Тебе ако не ти е, тоа е само причина повеќе да си одиш на доктор.

А на кого да се даваат спомени освен на очевидци и партизанки коишто се ЕВРЕЈКИ и едвај спасиле жива глава од вас тогаш..?

Ајде дајте ги тие ваши "очевидци" да ги видиме што ќе кажат?
Тие да не се од тие што ги собирале и интернирале луѓето, такви ли очевидци имате вие..? :tapp:

Филмот не е сврзан со никакви лаги и фалшификации, тоа постои само во главите на некои шизофрени ваши ЕУ пратеници, а како што гледаме и од оваа дискусија и секаде на интернет каде што се збори за ова од целиот ваш народ којшто си живее во заблудата дека бил ептен мирољубив и благопријатен за време на втората светска војна...
Вие сте за греота бре...

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Chento - 100 abzaca text ne te pravat po pravoveren :)
Cel den komentirame -laga li e intervuto na Doris Pk vo makedonskite meduimi ili ne
I ako e laga ,zashto nikoi na saka da bude maj da kaje sto misli..
Ај извини, извини... лелеее, па јас помислив имам дискусија со писмен народ, а тие кутрите ги мрази да прочитаат и што им се пишува на форум, а камоли да прочитаат некој весник или книга...
Ај од сега стриктно 2-3 реченици, за да не се збуниш од многу текст. :tapp:

Ти можеш да си коментираш што ти сака душичето, твој проблем.
Реков, и пак ќе ти повторам (зашто очигледно тешко разбираш од 2-3 пати, па човек мора 5-10 да ти повтори истото) = НЕКАКВА СИ ИЗЈАВА НА НЕКОЈА СИ ГЕРМАНСКА ЕУ ПРАТЕНИЧКА, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ПОСТОИ ИЛИ НЕ, НЕМА НИКАКВА ВРСКА СО ФИЛМОТ И НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ И СЛИЧНО--НИКАКВА..!

Изјавата е пренесена од многу македонски, ама и од бугарски медиуми. Нека даде госпоѓата Пак една јасна изјава за медиум и нека каже дали дала некакво интервју или таква изјава за македонски медиум којашто е цитирана или не дала па да видиме.

Написот во "Вечер" е само пренесување на изјавата и коментар по истата, и насловот е ставен според содржината.
Ќе најдеме КОЈ точно ја пуштил таа информација и ќе видиме што е вистината.
--- надополнето: Dec 2, 2011 12:50 AM ---
Aide namesi se moderatorat i po4na brshi :)
Mnogo svetski i mnogo europriski
jalka kartinka otsekade
Што ти е избришано, или пак почнувате да лажете кога ќе видите дека не ви поминуваат глупостите што ги тресете овде..?

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Ne zqablujdavai
Sakash uste ednaj da se stavi videoto i prevodat sto e kazala Doris Pak???
Smetash deka ova ke ti pomogne???

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Ајде за хендикепираните членови тука по којзнае којпат да се повторам:

Ти можеш да си коментираш што ти сака душичето, твој проблем.
Реков, и пак ќе ти повторам (зашто очигледно тешко разбираш од 2-3 пати, па човек мора 5-10 да ти повтори истото) = НЕКАКВА СИ ИЗЈАВА НА НЕКОЈА СИ ГЕРМАНСКА ЕУ ПРАТЕНИЧКА, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ПОСТОИ ИЛИ НЕ, НЕМА НИКАКВА ВРСКА СО ФИЛМОТ И НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ И СЛИЧНО--НИКАКВА..!

А да се напиеш од терапијата и да си прилегнеш, да не ти се влоши состојбата?

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Tvojata logiga e bezpogreshna .. Ubedi me me vo si4ko:)
Nemam poveke zboruve

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Абе бугарчиња ... дај доста продавате муда за бубрези заради еден филм. И незнам што се прајте на Тошо неќете да признаете дека бевте најголем фашистички пиуни во овој регион....цел свет го знае тоа и е подржано од милион извори. А филм си е филм ... слобода на говор ...сте чуле за такво нешто ..или уште мислите дека Хитлер е на власт ?

V

viktora

Гостин
Чак Норис пристигна во Бугарија,е сега наебавте блгарчина,вака како што се курчите и палите на филмови ќе почне да ви дупи глави.:pos:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
1. Ич к* не ме боли што имала да каже, кажала или не кажала некаква си германска пратеничка во ЕУ за ова, дали ти е јасно..?
Тоа нема ама баш никаква врска со филмот, неговата продукција, темата што ја обработува и слично.
Целата ујдурма ја почнаа ВАШИТЕ пратеници во ЕУ кои врз база на едно големо НИШТО си направија свој абсурден "филм" полн со глупости.

2. Колку што можам да видам сите македонски медиуми, а и доста од вашите бугарски ја пренесле истата вест со вакви или такви коментари.
Ама како ке те боли, кога това са болни фантазии на некои ваши служби. Абсолутно не ми е jaсно како нема врзка изфабрикуваното интерву за филмот и самиот филм.Това е обид да се браните со лаги со надеж,дека Дорис Пак нема да разбере што пишувате от неjно име. Еве кажаха j, прашаха ja истата.
Веке ти реков, филмот е гледан уште во 60-те. Вие таа приказна за този фудбалски надпревар не ja прикажувате за прв пат.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Абе ти ја знам маката, истово го правеше и на темата за македонските Евреи на подфорумот за Историја. Кога виде дека ви нема спас и сите ве дознаа какви фашисти сте биле и што сте правеле во втората светска војна тргна да се буниш за некаков си амлем на вагонот што бил поставен во меморијалниот Центар на Холокаустот кај нас во Скопје. :tapp:

Ееееј амблемот на вагонот демек е поважен од тоа дека сте собрале 97-98% од целокупното еврејско население во овој дел од Македонија и сте го интернирале во смрт!!!

И што тресеш глупости бе, кои "служби" какви глупости?!?
Објасни за какви служби и за кого работат тие ненормалните ваши пратеници во ЕУ што на невиден филм (којшто не е завршен), и на невидено сценарио земале да му пишуваат писмо на Филе со жалби и поплаки?!? :drk:

Ти реков и на тебе и на твоите побратими овде, освен македонски и БУГАРСКИ медиуми ја пренеле истата вест, ама различно коментирале за неа. Дорис Пак се кладам дека дала некаква изјава, и дека никој не измислува ништо. Нека излезе таа сега за македонски медиум и пред сите нека даде изјава за оваа работа.

И пак да ти повторам = НЕКАКВА СИ ИЗЈАВА НА НЕКОЈА СИ ГЕРМАНСКА ЕУ ПРАТЕНИЧКА, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ПОСТОИ ИЛИ НЕ, НЕМА НИКАКВА ВРСКА СО ФИЛМОТ И НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ И СЛИЧНО--НИКАКВА!
Никој предходно во Македонија не правел филм за таа сторија, а и ретко кој освен постарите знаеле за тие случувања. Немој да си правиш бајрам со умот.

Што бидна со "Казабланка", што не им мрчите на Американците што онака ве претставиле во филм којшто добил толку оскари и е познат и гледан од целиот свет?!?
Или таму не смеете за зуцнете?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Абсолутно е бите емблемот на вагонот, заштото е поредниот фалшификат,да не кажам измислица.
Ами ти ни кажи,коj изфабрикува интерву со Дорис Пак. Не сум си го измислил jaс.
Можеш да се кладеш колкото сакаш - жената кажува дека поим нема да е кажувала таква работа, ни да е зборувала против бугарските си колеги,ама цитирана на половин страница во медиумите.
Писмото до Филе не е ексклузивно и само за филмот. Ако това не го знаеш се уште - да ти го кажам.
Абсолутно има врзка со филмот, заштото вие се мачите от потни жили да го браните со измислено интерву на германка,коja критикува едно писмо. Вие верувавте дека до Дорис Пак нема да стаса "интервуто"?
Този фудбалерски надпревар, не е ли истиот во филмот "Истрел" ?
http://www.youtube.com/watch?v=F9O5OCf_yvc&feature=related
Таа работа сме ja гледали веке...

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Абсолутно е бите емблемот на вагонот, заштото е поредниот фалшификат,да не кажам измислица.
Ами ти ни кажи,коj изфабрикува интерву со Дорис Пак. Не сум си го измислил jaс.
Можеш да се кладеш колкото сакаш - жената кажува дека поим нема да е кажувала таква работа, ни да е зборувала против бугарските си колеги,ама цитирана на половин страница во медиумите.
Писмото до Филе не е ексклузивно и само за филмот. Ако това не го знаеш се уште - да ти го кажам.
Абсолутно има врзка со филмот, заштото вие се мачите от потни жили да го браните со измислено интерву на германка,коja критикува едно писмо. Вие верувавте дека до Дорис Пак нема да стаса "интервуто"?
Този фудбалерски надпревар, не е ли истиот во филмот "Истрел" ?
http://www.youtube.com/watch?v=F9O5OCf_yvc&feature=related
Таа работа сме ja гледали веке...
Ееее Бог да чува и да брани бреее...
Поважен му бил амблемот на некаков си вагон отколку ФАКТОТ дека неговите Бугари токму преку бугарската железница спровеле до логорите на смртта толку иљади луѓе.
Ама што ќе правиш, еднаш фашисти=секогаш фашисти...

Ајде повторно за умно хендикепираните:
НЕКАКВА СИ ИЗЈАВА НА НЕКОЈА СИ ГЕРМАНСКА ЕУ ПРАТЕНИЧКА, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ ПОСТОИ ИЛИ НЕ, НЕМА НИКАКВА ВРСКА СО ФИЛМОТ И НЕГОВАТА АВТЕНТИЧНОСТ И СЛИЧНО--НИКАКВА..!

Нејзината изјава е цитирана и пренесена и од македонските, ама и од БУГАРСКИ медиуми..!

Овде разговараме за филмот или за проблемите на вашите пратеници во ЕУ и содржината на нивните писма..?!?

Ние немаме никаква мака, туку напротив ВИЕ си ја имате маката. Сакате да си живеете во илузии дека во втората светска војна сте биле некакви си мирољубиви и мили човечиња, наспроти вистината за која гледаме сеуште има понекој жив сведок, ете тоа е целиот ваш проблем.

Во Македонија со свои амбасади се присутни сите позначајни земји од светот, вклучувајќи ја и таа на Германија. Треба да си многу глуп да мислиш дека некој туку-така ќе реши да фабрикува изјава на некоја си германска европратеничка која ќе биде пренесена во скоро сите македонски, арно ама и бугарски медиуми. Ти реков 1000 пати, а истото си стои и во насловов на темата = ВИЕ СТЕ ТИЕ ШТО САКАТЕ ДА БИСТРИТЕ ПОЛИТИКА И ДА ЈА СОКРИЕТЕ ВИСТИНАТА ЗА ВАШИОТ ФАШИЗАМ ПРЕКУ КОМЕНТИРАЊЕ И АНАЛИЗИРАЊЕ НА ФИЛМ ОД КОЈ НЕ СТЕ ВИДЕЛЕ НИ СЦЕНАРИО, А КАМОЛИ ГОТОВ ФИЛМ.

Хаха, сега испадна "Истрел" ви е проблемот ли?
Тој од 60-тите ли е, или од 1972..?!?
И што е проблемот тука, тоа дека е претставен натпреварот КОЈШТО СЕ СЛУЧИЛ И Е ВИСТИНСКИ НАСТАН ли..?!?
Или фактот дека ВИЕ сте претставени во вашето вистинско светло како фашистички потрчковци на Хитлер..?

П.С. А за "Казабланка" ни збор, значи Американците може да ве претставуваат во вистинското светло, а ние што сме непосредни сведоци на настаните не може нели..?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе Ченто, остај ги Бугариве, ако сакаат нека си пишуваат што им се сношти сонило, ние си пишавме своето и ќе си го почекаме филмот :)

Kajgana Shop

На врв Bottom