4ento tvoe bezsilie i vnatreshen strav nema mera. Ti si copy, paste na firer4eto. Si prvi4en vo svoia omraza kom si4ko Blgarsko. Te razbiram i sajaliavam. Ti normalna diskusia ne si aren da vodish.Pola roda mi e ot makedoskiot del za toa sum tuka, shtom mnogo te interesira.
"безсилие и внатрешен страв"
Тие што беа фашисти во втората светска војна и потрчковци на Хитлер сега ќе кажувале кој бил "фирерче" овде, Боже Господе помагај...
Ако ти е "пола рода од македонскиот дел" а вакви глупости пишуваш тука, јас искрено ти изразувам сочувство.
Обично поминуваат многу генерации и поколенија пред некој сосема да си го изгуби генот а кај тебе гледам ептен успешно завршила турко-монголизацијата.
Ашколсун бре момчета... "сажаљавам", ама тоа ти е...
"Нормална дискусија" се води со нормални луѓе коишто прво и основно ќе се прашаат како тоа и врз основа на што нивните пратеници во ЕУ се дрзнаа да се жалат за некој филм што се прави во Македонија без да видат ни сценарио, а камоли готов филм.
Ама кај се видело "нормалност" во било што од бугарска страна, па сега да ја очекуваме..?
Бугарска работа...
--- надополнето: Dec 2, 2011 12:36 AM ---
Sled kato nie ne sme go videli filmot i nemame pravo na reakcia po koja logika vie imate pravo na reakcia ,kato isto taka ne ste go videli?
I kuco i sakato u vas se vrli da zashtitava filmot ,se davat spomeni na partizanki i ochevidci na sobitiata.
Da ,ama od nasha strana isto ima ochevidci na istite sobitia i tehnite spomeni se razlikivat od spomenite na vashite ,,ochevidci,,.
I sled kato vijdame deko se poveke toa film e svurzan so lagi i falshifikazii , to e jasno deka i na ,,spomenite ,, na vashite ochevidci ne treba da im se veruva.
По логиката што вели = не напаѓај нешто што не си го ни видел, ете по таа логика.
И да се работи за филм од Уругвај, и ако некој ми рече некои пратеници на Парагвај се бунеле зашто во Уругвај се снимал филм за некои работи, арно ама овие што се бунеле не виделе ни сценарио од филмот, а тој и да не ти бил завршен, па не можеле ни да го видат, а се бунат, епа тогаш мене јасно ми е кого треба да бранам. Тебе ако не ти е, тоа е само причина повеќе да си одиш на доктор.
А на кого да се даваат спомени освен на очевидци и партизанки коишто се ЕВРЕЈКИ и едвај спасиле жива глава од вас тогаш..?
Ајде дајте ги тие ваши "очевидци" да ги видиме што ќе кажат?
Тие да не се од тие што ги собирале и интернирале луѓето, такви ли очевидци имате вие..?
Филмот не е сврзан со никакви лаги и фалшификации, тоа постои само во главите на некои шизофрени ваши ЕУ пратеници, а како што гледаме и од оваа дискусија и секаде на интернет каде што се збори за ова од целиот ваш народ којшто си живее во заблудата дека бил ептен мирољубив и благопријатен за време на втората светска војна...
Вие сте за греота бре...