A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Од викендот наваки кај мене барем близоо интернетот е за никаде. По 5секунди отвара страни(фб,гугл 9гаг). Во петокот симињаше со 1.1мб во секунда а сека едвај со 20 килобајти:mad:. Користам неограничен интернет и не ми е јасно. Ке видам ако продолжи вака уште ден два ке мора да се интервенира.
DObro e koga imas zivci, ja odma alarmiram u thome koga imam problem;)

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако не им кажеш нема да средат пошо незнаат.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Колку време ви треба на модемот пак да се реконектира откако ќе му стиснеш ресет ? Од пред некое време по 10 минути чекам, на почеток за 5 секунди се праеше...

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Иначе, приклучната такса им е 1200ден.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Последниве неколку дена на секои 5 минути снемува нет..и преку ден е срање...мора да се интервенира

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.114
Поени од реакции
6.099
Од викендот наваки кај мене барем близоо интернетот е за никаде. По 5секунди отвара страни(фб,гугл 9гаг). Во петокот симињаше со 1.1мб во секунда а сека едвај со 20 килобајти:mad:. Користам неограничен интернет и не ми е јасно. Ке видам ако продолжи вака уште ден два ке мора да се интервенира.
Bebeto ako ne zaplace majkata cicka ne mu dava!:)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Не, директива од бандера во мрежна.
Значи на DOCSIS оволкави брзини можат да се постигнат? :D Wow :D

Иначе, приклучната такса им е 1200ден.
од кај таа информација?
-Иначе, кај мене нетот си е супер, ЛАН зона, нит паѓа нит катастрофа брзина ништо. Топ си фучи...

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Bebeto ako ne zaplace majkata cicka ne mu dava!:)
1 минута после дванаесет се врати нормалниот интернет. Попосле ке одиме со цимерот до кабловската да видиме да не ни ставиле некое ограничување на лимитот.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Едно прашање до близу корисниците. Дали може да се приклучува рутер?
Да, јас користам рутер, само не заборавај да го пријавиш пред да го приклучиш.

Рестартирај рутер/модем, почекај 1 минута, рестартирај го и пс-то - и пробај пак.

Колку време ви треба на модемот пак да се реконектира откако ќе му стиснеш ресет ? Од пред некое време по 10 минути чекам, на почеток за 5 секунди се праеше...
Зависи и од брзината на пс то, реалтек драјверите, мрежната карта итн.....ама генерално околу 1-2 минути.

Значи на DOCSIS оволкави брзини можат да се постигнат? :D Wow :D
Со друг модем/пакет, да

Член од
1 декември 2011
Мислења
17
Поени од реакции
3
Ај ве молам рејтинг за Близоо од 1 до 10 :)
Сакам да знам дали имаат добра понуда, гледам некој вика добар е нетот некој не..
Имам Мах тел и нет ама не бива со 10гб (за да биде 30гб треба нов договор ама пак е малку). Сакам да земам Близоо Смарт, инаку во Ченто сум.

Kajgana Shop

На врв Bottom