bowl
.
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 8.344
- Поени од реакции
- 1.307
0\10близо ке покачи брзини и лимит,t-home исто така.
близУ нема лимит.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
0\10близо ке покачи брзини и лимит,t-home исто така.
Не сум од Куманово, ама би идел со CableTel (Blizoo). Најзвучно име од сите 3, само пофалби во последно време, немаат лимит, дигиталната им е одлична, телефонијата исто, го имам Triple Play пакетот и е стварно супер. One имаат лимит, и даваат 6 Mbit како што знам. А околу овие Multimedia...и Telekabel демек даваат 8 мегабита, па пола и поише од корисниците добиваат 0,6-4 Mbit. Али сепак, најубаво да ти каже кумановац како е тамуAjde koj e od kumanovo da slusnam pofalbi/kritiki samo za internet, kakov e, padja li, brz/spor li e i slicno. Me interesira samo toa, se mislam pomegju one, kejbltel i multimedia net. Poslednive multimedia davaat za 750den 300gb, 12mbit, 62programi i fiksen.
najbolji i TOCKA. sum bil na on.net nikoj ne moze so blizoo(bivs cabletel) znaci imam neogranicen internet download brzina 10.60 megabiti i upload 0.96 jas iskreno ne znam dali nekoj nudi podobro?
Колку пари толку музика тој има пакет од 10мбпс плати за 50 и че ги имашпа нели е 50 мегабити?
Се мислам дали да се префрлам комплетно на близу.. на пакетот што вклучува нет, телевизија и тел.
За брзо време ми завршува договорот со т-хоум. Плаќам као за неограничен нет(250гб) и телефон со бесплатни минути за 2400, а бидејќи нивната телевизија не дозволува приклучок на повеќе различни телевозири(дома имам повеќе) - имам земено телевизија од бивши кејблтел, и за 600ден имам квалитетна различна слика на сите тв.
Значи месечно плаќам нешто повеќе од 3илјади, а за истите работи кој сега ги имам, близу ми ги нуди за 1400денари месечно(24 договор) односно 1600 на неопределено време.. што е бааги поефтино од она што сега го плаќам, а добивам на хартија подобар интернет, и поефтини тарифи за разговор на домашен телефон.
Единствена двоумица ми е стабилноста на нетот, потребен ми е 24/7 достапност на нет - што рака на срце го добивам без никаков проблем од т-хоум, а незнам колку близу може да одговори на тоа.
Плус, минатиов месец кога ми стигна сметка од близу за телевизијата 600ден, еден ден не ја платив и веднаш ми ја исклучија програмата. :/
Совет, anyone?
По пресметките излага следново:
За една година трошоци со т-хоум(нет и тел) + близу телевизија = 28 000 - 30 000
За една година трошоци кои би ги имал со близу (нет, тел, телевизија) = 22 000 - 24 000
Значи не е голема разликата на годишно ниво, и се се' сведува на кој нуди подобар нет.
Единствена двоумица ми е стабилноста на нетот, потребен ми е 24/7 достапност на нет - што рака на срце го добивам без никаков проблем од т-хоум, а незнам колку близу може да одговори на тоа.
Еве ја ќе ти ја опишам мојта ситуација, да добиеш престава дека тука сме негде јас и ти со побарувачките во поглед за интернет, мене ми е многу битно да имам интернет константно, без прекини и ебанции, моментално сум корисник на интерент од Телеком ко твојот пакет, 250 гига, демек неограничен и го плаќам 1 700 денари и плус 300 денари плаќам телефон чисто во еден правец, бидејќи мора ради интернетот. Договорот ми истекува дур на почеток на март а веќе 15 дена користам интернет од Близу, на почеток ми беше планот, да користам два интернета, најмалиот пакет од телеком и 500 денари интернет од Близу, бидејќи се двоумев за стабилноста. Еве како сум корисник 15 дена на Близу, ја не можам никаква забелешка да му најдам, интернетов е баш бонбона, стабилен, брз.Се мислам дали да се префрлам комплетно на близу.. на пакетот што вклучува нет, телевизија и тел.
За брзо време ми завршува договорот со т-хоум. Плаќам као за неограничен нет(250гб) и телефон со бесплатни минути за 2400, а бидејќи нивната телевизија не дозволува приклучок на повеќе различни телевозири(дома имам повеќе) - имам земено телевизија од бивши кејблтел, и за 600ден имам квалитетна различна слика на сите тв.
Значи месечно плаќам нешто повеќе од 3илјади, а за истите работи кој сега ги имам, близу ми ги нуди за 1400денари месечно(24 договор) односно 1600 на неопределено време.. што е бааги поефтино од она што сега го плаќам, а добивам на хартија подобар интернет, и поефтини тарифи за разговор на домашен телефон.
Плус, минатиов месец кога ми стигна сметка од близу за телевизијата 600ден, еден ден не ја платив и веднаш ми ја исклучија програмата. :/
Совет, anyone?
По пресметките излага следново:
За една година трошоци со т-хоум(нет и тел) + близу телевизија = 28 000 - 30 000
За една година трошоци кои би ги имал со близу (нет, тел, телевизија) = 22 000 - 24 000
Значи не е голема разликата на годишно ниво, и се се' сведува на кој нуди подобар нет.
Ама си чуден и ти друже, викаш скоро 5 дена те зеза интернетот и ако продолжи уште 2-3 тогаш ќе се јавиш ?Од викендот наваки кај мене барем близоо интернетот е за никаде. По 5секунди отвара страни(фб,гугл 9гаг). Во петокот симињаше со 1.1мб во секунда а сека едвај со 20 килобајти. Користам неограничен интернет и не ми е јасно. Ке видам ако продолжи вака уште ден два ке мора да се интервенира.