bowl
.
- Член од
- 30 јануари 2007
- Мислења
- 8.344
- Поени од реакции
- 1.307
0\10близо ке покачи брзини и лимит,t-home исто така.
близУ нема лимит.
0\10близо ке покачи брзини и лимит,t-home исто така.
Не сум од Куманово, ама би идел со CableTel (Blizoo). Најзвучно име од сите 3, само пофалби во последно време, немаат лимит, дигиталната им е одлична, телефонијата исто, го имам Triple Play пакетот и е стварно супер. One имаат лимит, и даваат 6 Mbit како што знам. А околу овие Multimedia...и Telekabel демек даваат 8 мегабита, па пола и поише од корисниците добиваат 0,6-4 Mbit. Али сепак, најубаво да ти каже кумановац како е тамуAjde koj e od kumanovo da slusnam pofalbi/kritiki samo za internet, kakov e, padja li, brz/spor li e i slicno. Me interesira samo toa, se mislam pomegju one, kejbltel i multimedia net. Poslednive multimedia davaat za 750den 300gb, 12mbit, 62programi i fiksen.
па нели е 50 мегабити?najbolji i TOCKA. sum bil na on.net nikoj ne moze so blizoo(bivs cabletel) znaci imam neogranicen internet download brzina 10.60 megabiti i upload 0.96 jas iskreno ne znam dali nekoj nudi podobro?
Колку пари толку музика тој има пакет од 10мбпс плати за 50 и че ги имашпа нели е 50 мегабити?
Potpisi dogovor na 24 meseci no koga ke go potpises ke im naglasis deka ke go iskoristis test periodot od 2 meseca kolku sto go davaat da go raskines dogovorot bez plakanje penali vo slucaj da ne si zadovolen so paketot bez razlika dali se raboti za televizijata,internetot ili telefonot.Ednostavno ako ti se dopadne vo prvite dva meseca prodolzuvas ponatamu vo slednite 22 vo sprotivno go raskinuvas i samo im ja plakas priklucnata taksa. Dokolku sakas istiot telefonski broj da go prefrlis na Blizoo ke treba linijata vo T Home da ti ostane aktivirana a samo ke go raskines dogovorot so televizijata i internetot na T Home za da moze da se prefrli brojot.Onoj den koga ke go raskines dogovorot so T Home ke im kazes deka telefonskata linijata da si ostane aktivna i vednas odis vo eden od salonite na Blizoo da potpises dogovor so test period i da im kazes brojot od T Home da go zemat vo nivnata mreza.Ke si platis 200 den za prefrluvanje i ke cekas okolu edna nedela da ti bide aktiviran stariot broj a za toa vreme Blizoo ke ti dade privremen broj sto pocnuva so 6 kolku da ne bides bez telefon.Po edna nedela ke ti se javat telefonski od centrala da ti kazat deka stariot broj ti e aktiviran.Се мислам дали да се префрлам комплетно на близу.. на пакетот што вклучува нет, телевизија и тел.
За брзо време ми завршува договорот со т-хоум. Плаќам као за неограничен нет(250гб) и телефон со бесплатни минути за 2400, а бидејќи нивната телевизија не дозволува приклучок на повеќе различни телевозири(дома имам повеќе) - имам земено телевизија од бивши кејблтел, и за 600ден имам квалитетна различна слика на сите тв.
Значи месечно плаќам нешто повеќе од 3илјади, а за истите работи кој сега ги имам, близу ми ги нуди за 1400денари месечно(24 договор) односно 1600 на неопределено време.. што е бааги поефтино од она што сега го плаќам, а добивам на хартија подобар интернет, и поефтини тарифи за разговор на домашен телефон.
Единствена двоумица ми е стабилноста на нетот, потребен ми е 24/7 достапност на нет - што рака на срце го добивам без никаков проблем од т-хоум, а незнам колку близу може да одговори на тоа.
Плус, минатиов месец кога ми стигна сметка од близу за телевизијата 600ден, еден ден не ја платив и веднаш ми ја исклучија програмата. :/
Совет, anyone?
По пресметките излага следново:
За една година трошоци со т-хоум(нет и тел) + близу телевизија = 28 000 - 30 000
За една година трошоци кои би ги имал со близу (нет, тел, телевизија) = 22 000 - 24 000
Значи не е голема разликата на годишно ниво, и се се' сведува на кој нуди подобар нет.
Повремено (ретко) им паѓа нетот на саат или два и тогаш ако ти треба нет мораш на мобилен да се префрлиш ако ти е важно нон стоп да си конектиран. Инаку брзината е добра и стабилна. Еднаш два дена немаше нет ама тоа е стварно многу ретко.Единствена двоумица ми е стабилноста на нетот, потребен ми е 24/7 достапност на нет - што рака на срце го добивам без никаков проблем од т-хоум, а незнам колку близу може да одговори на тоа.
Еве ја ќе ти ја опишам мојта ситуација, да добиеш престава дека тука сме негде јас и ти со побарувачките во поглед за интернет, мене ми е многу битно да имам интернет константно, без прекини и ебанции, моментално сум корисник на интерент од Телеком ко твојот пакет, 250 гига, демек неограничен и го плаќам 1 700 денари и плус 300 денари плаќам телефон чисто во еден правец, бидејќи мора ради интернетот. Договорот ми истекува дур на почеток на март а веќе 15 дена користам интернет од Близу, на почеток ми беше планот, да користам два интернета, најмалиот пакет од телеком и 500 денари интернет од Близу, бидејќи се двоумев за стабилноста. Еве како сум корисник 15 дена на Близу, ја не можам никаква забелешка да му најдам, интернетов е баш бонбона, стабилен, брз.Се мислам дали да се префрлам комплетно на близу.. на пакетот што вклучува нет, телевизија и тел.
За брзо време ми завршува договорот со т-хоум. Плаќам као за неограничен нет(250гб) и телефон со бесплатни минути за 2400, а бидејќи нивната телевизија не дозволува приклучок на повеќе различни телевозири(дома имам повеќе) - имам земено телевизија од бивши кејблтел, и за 600ден имам квалитетна различна слика на сите тв.
Значи месечно плаќам нешто повеќе од 3илјади, а за истите работи кој сега ги имам, близу ми ги нуди за 1400денари месечно(24 договор) односно 1600 на неопределено време.. што е бааги поефтино од она што сега го плаќам, а добивам на хартија подобар интернет, и поефтини тарифи за разговор на домашен телефон.
Единствена двоумица ми е стабилноста на нетот, потребен ми е 24/7 достапност на нет - што рака на срце го добивам без никаков проблем од т-хоум, а незнам колку близу може да одговори на тоа.
Плус, минатиов месец кога ми стигна сметка од близу за телевизијата 600ден, еден ден не ја платив и веднаш ми ја исклучија програмата. :/
Совет, anyone?
По пресметките излага следново:
За една година трошоци со т-хоум(нет и тел) + близу телевизија = 28 000 - 30 000
За една година трошоци кои би ги имал со близу (нет, тел, телевизија) = 22 000 - 24 000
Значи не е голема разликата на годишно ниво, и се се' сведува на кој нуди подобар нет.
Ама си чуден и ти друже, викаш скоро 5 дена те зеза интернетот и ако продолжи уште 2-3 тогаш ќе се јавиш ?Од викендот наваки кај мене барем близоо интернетот е за никаде. По 5секунди отвара страни(фб,гугл 9гаг). Во петокот симињаше со 1.1мб во секунда а сека едвај со 20 килобајти. Користам неограничен интернет и не ми е јасно. Ке видам ако продолжи вака уште ден два ке мора да се интервенира.