Читајте и тогаш пишуваjте - sx4 со максимална работна зафатнина на моторот 1,9DDIS (120 hp) чини во Бугарија 15 300 евра. GW Hover 5 со 4х4 и со мотор Mitsubishi4G69S4N - 2378 центиметри инжекцион (136 hp) чини 15 500 евра. Не се споредливи едноставно, бидејќи тоа Сузуки помалку од Hover како физички, така и во мотор. А за квалитетот, ако сте заинтересирани толку за издржливоста на Hover видите ова видео.
Јас не би ти препорачал со пластичното Сузуки да правиш такви работи. Потоа ке викаш Патна помош с тоа Сузуки...
--- надополнето: Nov 28, 2011 2:52 PM ---
--- надополнето: Nov 28, 2011 2:57 PM ---
Тука друго видео во кал.
--- надополнето: Nov 28, 2011 2:58 PM ---
Тука друго видео во кал.
овие видео клипови не докажуваат ама баш ништо. да, добро вози низ кал, така возат повеќето од оваа класа на возила, па да речеме и сандеро вака вози кој е упола поевтин, а и лада нива вози вака исто низ кал и низ снег... поентата ми беше дека овие клипови не докажуваат ништо од аспект на издржливост... едноставно, не сакам да купам возило од 15к нагоре со гаранција од 24 месеци кое е крајно не проверено и нај страшниот момент: КИНЕСКО Е!!!!
до душа, јас ги фатив сите времиња на транзиции на трговската роба кај нас во мк, па вака на времето се коментираше за турската роба, па на крај испадна дека турската роба сепак била дааааааааалеку по добра од она кинескиот шит што почна да стига кај нас.
и за крај, како човек кој прошетал низ светов, можам од прва рака да ви кажам дека има кинеска роба која се продава низ светот која е со многу висок квалитет. нов зеланд, америка, канада, австралија... преплавена е со кинеска роба (знам, зашто сум бил и видел со свои очи) која е со висок квалитет, но и мора да поседува извесни декларации и сертификати за да влезе на продажба на тој маркет т.е. пазар. за жал такви декларации при номенклатури за ниво на квалитет кај нас нема, и од тој поглед мене ме плаши да купам ваков продукт кој е кинески, иако е склопуван во држава која е членка на европска унија која пак има некои стандарди кои би требало да се почитуваат... но убаво реков “би требло да се почитуваат“... луге тоа е бугарија, нај преварантската држава во регионов. што мислите зашто е излезена навредата на шиткачите на картон дека се бугари? кој бил еднаш или двапати во бугарија или па ниеднаш, нема да свати што зборам... кој бил барем 10 пати, сигурно знае за што зборам... не, ова не е навреда на бугарскиот народ, немам таква намера, ама нивото на превари во бугарија е на уникатно високо ниво, ниво на кое ние никогаш (дај боже) нема да стигнеме... па они со превара и влегоа во ЕУ