Бугарите го произведоа својот прв патнички автомобил

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Волво прави и свои мотори и ретко кој знае и дека во рено се вградуваат волво мотори
тоа уште помалку...

еве вака... рено произведуваа мотори со снага до 1800 цц... се што е над тоа, т.е. оние мотори со 5,6 и 8 цилиндри се уствари на волво, ама пак се во франција правени... нивната соработка е многу интересна... глава за глава, пари никогаш не протечени, а колите си шибаат... и тоа до перверзија колку јаки и издржливи мотори се тоа ... упс, се извинувам но тоа се “агрегати“...

тоа уште помалку...

еве вака... рено произведуваа мотори со снага до 1800 цц... се што е над тоа, т.е. оние мотори со 5,6 и 8 цилиндри се уствари на волво, ама пак се во франција правени... нивната соработка е многу интересна... глава за глава, пари никогаш не протечени, а колите си шибаат... и тоа до перверзија колку јаки и издржливи мотори се тоа ... упс, се извинувам но тоа се “агрегати“...
Мислам дека на то волвото шо ми го нудеа беше моторот маде ин волво (Свиден) , ознака на сообраќајна Б42 (за мотор)

Мислам дека на то волвото шо ми го нудеа беше моторот маде ин волво (Свиден) , ознака на сообраќајна Б42 (за мотор)
шведски челик... нема подобар на светот. имаат специјален начин на производство, од суровина до продукт...
сум тестирал на брегаста од волво и брегаста од бмв, со прес удар од 200 кила, брегастата од бмв-то се скрши а од волвото направи како гребаница на брегот за вентилот, т.е. сеуште беше функционална...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom