Фан клуб:Вардар!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Џабе доаѓале Фантоми (ако дошле :))...
ВАРДАР-Кожув 82-59 :D
И Кожув влегува во младата машинерија :P
Радуле најдобар со 17 поени, Георгиевски втор со 14 коша, Костески постигнал 10.
Трета победа во осмиот меч сезонава. Да се изненади Куманово на нивни терен (без публика) и ќе може да се размислува и на пласман во плејофот, со оглед на тоа како Работнички губат како волови од сите :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
На полувреме, Куманово-Вардар 38-38.
Постојано се менуваат водоство и двете екипи. На крајот Вардар имаше +3, но со кош и дополнително на Микиќ домаќините израмнија.
Ќе биде интересен мечот. Ако Вардар победи денес, ќе направи голем чекор напред во борбата за плејофот. Ретко кој победува во Куманово, али Вардар има среќа да игра во празна сала и се надевам на крај ќе успеат да победат момците. Засега тасевски гази со 15 поени. Го следат Георгиевски и Штерјов.
--- надополнето: 19 ноември 2011 во 20:40 ---
И повторно пораз во последните 30 секунди :tapp:
Една да добиеја во неизвесна завршница :place:
Тасевски најдобар со 21 поен, 17 за георгиевски и 12 за Штерјов кој е и главен виновник за поразот, губејќи топка на резултат 83-81 за домаќините...
Во претходна акција и Георгиевски изгуби топка...
На две минути пред крај Вардар имаше и водство од 2 разлика, со можност да биде три, ама Костески го промаши слободното фрлање...
На крајот и убедливи 87-81, иако на 40 секунди до крај беше нерешено...
Овие Јанушевиќ, Јелисијевиќ и Микиќ не искинаа, и нашиот екс играч Костоски кој прооработи во последните секунди...
Ти ебам среќата...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.566
Поени од реакции
29.164
Пу бе у пичку матер пак пораз... А ги јадевме цело време, само уште едно две засилувања и можеме да се носиме со сите екипи, не сме којзнае што но на сите јаки екипи им создаваме проблеми и даваме солиден отпор, Комбат 87 are back!! :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Пу да ти ебам среќата да ти ебам. У пизду материну, колку сум нервозен :mad:
Ти ебам тоа педњерскиот тим, цел живот вака победуваат. Никаква игра немаат, и ќе почнат тројки да гаѓаат и ќе победат :mad:
И судиите со клучни грешки во најважните моменти, мамицата да им ја ебам нивна :mad:
Не ги пуштија децата да победат, мораа да судат за нив :mad:
Маестрална партија на Вардар. Секогаш, значи секогаш вака не победуваат, со кошеви и спас во последни секунди :mad:
Штерјов и Радуле :cuc::cuc::cuc:
Ги отвараа како црква во недела. Штерјов им дасде милион коша со хорок.
Нема што да се замери. Маестрална утакмица, за жал како и секое коло решава неискуството и невнимателноста во последната минута :(
Не ми се верува дека не победивме. Имавме 70-62 да го ебам...
Абе Георгиевски бре, толку имаше желба да ја реши и три напади заеба во завршницата :(
На крај заплака....
Последен напад, побаксузно амин....
Тој судијата, Тасевски прави старни чекори ништо не суди.
На Калањ му бега топката, овој суди лична пета од тасевски и слободни за Работнички. Не уништи во последните минути и продолжението.
Срамота да ви ебам мајката.
Па тој па Јане Петревски се уби од плачење. Му го мрдале кошот :tapp:
Да му го замрдам на мајка му ја. Како ме изнервирал, како што бев до ограда, ќе му рипнев и ќе го задавев. Не реши Хаџибулиќ, сестрата да му ја ебам сечена.
Судиите сто пати го прекинаа мечот дека ние сме правеле притисок и сме го треселе кошот, а на спротивната страна Кралевски неможеше аут да изведе па неколку пати крадеа во клучни моменти.
Немам зборови, многу сум разочаран.
Прв пат после 3 години одам на кошаркарски меч и одма се изнервирав до даска. Место не ме фаќа, не сум јас за вакви мечеви, ми иде се да потепам :D
Ти ебам и кошарка да ти ебам, златен фудбал.
Некој ќе ми споредува навивање во сала и стадион:pos:
Разлика од марс до земјата.
Инаку за Вардар навиваа и 15-тина момци. Само двајца од нив ги прпознавам дека се од Комити а другите не ги знам. Али воглавно беа деца.
На другава страна ЦПБ околу 150 души, навиваа коректно, освен што неколку пати покажуваа курови, и на крај пееа против Аеродром а покажуваа средни прсти накај нас, што беше во најмала рака дебилно.
Се се враќа, имаше некои и што идат понекогаш на фудбал. Мило ми е што немаше скоро ич Комити (4-5 души препознав) на нивна трибина. Се свестија децава, си знаат кај треба да одат ;)
--- надополнето: Nov 23, 2011 7:57 PM ---
Заборавив да споменам, покрај неискуството Вардар загуби и заради немањето асална втора постава.
Тасевски скоро секој меч мака мачи со личните грешки.
На негово место влезе лефковски кој едноставно газеше на теренот.
Алал им вера, срце оставија на терен.
Е по исклучувањето на радуле беше јасно дека ње готово. На крајот Тасовски изигра агресивно, му ја украде на Пајиќ мислам и погоди за +4.
Да беше ова на спротивната страна судиите сигурно ќе досудеа фаул за Работнички и две слободни (y)
Ме изненади Вардар како без тасевски изигра маестрално продолжение!
Овој тим за една година, со напредок на младите играчи, и задржување на Радуле, Штерјов, Тасевски и Кралевски може да биде конкурентен со сите.
Без странци, без помош од судии, досега Вардар игра маестрално, ама против среќата не се може....

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Катастрофална завршница..... Одамна не сум се изнервирал волку..... Зар мора секој натпревар да го добиваат педерчињава на исти начин ???

Кај Вардар неискуството и стравот си го прават своето..... им се тресеа раце во последните 2 напади... Колку само наивни топки им дадоа.... :confused:

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Сајбер (баш ти прилега ников) се читаш ли што пишуваш?
Прво никој не пеел на крај против Аеродром туку се загревавме за Кавадарци во сабота а второ не сум сигурен кој пљукаше и што ли праеше по нашите играчи цело второ полувреме!За секоја акција има реакција.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Катастрофална завршница..... Одамна не сум се изнервирал волку..... Зар мора секој натпревар да го добиваат педерчињава на исти начин ???

Кај Вардар неискуството и стравот си го прават своето..... им се тресеа раце во последните 2 напади... Колку само наивни топки им дадоа.... :confused:
Георгиевски на два пати имаше чиста ситуација да го реши противникот ама на два шати киксна. На крај се спасија со тројката на слепо на Тасевски мислам и намалија на -1. После украдоа пошто Кралевски неможеше да изведе аут таму...
За среќа Кол погоди само едно слободно, за на крај само среќата да ги спаси во последниот напад :cenzura:

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Георгиевски на два пати имаше чиста ситуација да го реши противникот ама на два шати киксна. На крај се спасија со тројката на слепо на Тасевски мислам и намалија на -1. После украдоа пошто Кралевски неможеше да изведе аут таму...
За среќа Кол погоди само едно слободно, за на крај само среќата да ги спаси во последниот напад :cenzura:
Колку и да не можеше да го изведе аутот,мораше да ја даде подобро од ова што го направи..... право во раце на гомноно му ја дава..... Срамота.... :mad:
И последнион напад Влатче ја усра... можеше комотно да ја даде на играчот позади него......

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Сајбер (баш ти прилега ников) се читаш ли што пишуваш?
Прво никој не пеел на крај против Аеродром туку се загревавме за Кавадарци во сабота а второ не сум сигурен кој пљукаше и што ли праеше по нашите играчи цело второ полувреме!За секоја акција има реакција.
Се читам што пишувам, кажи што не е вистина?
Како второ Сајбер Рајдер значи Коњаник сабја, бар од тебе очекував да знаеш дека не е исто со Cyber ;)
Ај читај поубаво: КОРЕКТНО НАВИВАЊЕ, освен што на крајот покажувавте курови накај нас. По мечот запеавте една песна против Аеродром а скандиравте и покажувавте курови накај нас...
Во текот на мечот немаше провокации.
Кој пљукал по вашите играчи бе???
Сме го тресе обрачот :ROFLMAO:
Десетина деца имаше под кошот и двајца постари, а судијата беше вербално нападнат само кога ја прокурца утакмицата на крајот.
Кажи дали не му мсетавте на Кралевски на аутите на крајот???
Пошто туѕка трибините се одма до терен, му пафтавте со раце над глава и ја дофрли на брзина до еден од вашите играчи.

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Се читам што пишувам, кажи што не е вистина?
Како второ Сајбер Рајдер значи Коњаник сабја, бар од тебе очекував да знаеш дека не е исто со Cyber ;)
Ај читај поубаво: КОРЕКТНО НАВИВАЊЕ, освен што на крајот покажувавте курови накај нас. По мечот запеавте една песна против Аеродром а скандиравте и покажувавте курови накај нас...
Во текот на мечот немаше провокации.
Кој пљукал по вашите играчи бе???
Сме го тресе обрачот :ROFLMAO:
Десетина деца имаше под кошот и двајца постари, а судијата беше вербално нападнат само кога ја прокурца утакмицата на крајот.
Кажи дали не му мсетавте на Кралевски на аутите на крајот???
Пошто туѕка трибините се одма до терен, му пафтавте со раце над глава и ја дофрли на брзина до еден од вашите играчи.
Моја грешка не прочитав добро, извини.
Кавадарци село ја пеевме на крај и тврдам дека никој не пеел против Аеродром!На крај ако покажал некој кур или слично е заради нетрпението кое го имаа сите ради вашето однесување во второ полувреме.А на Кралевски никој не му е крив што не побарал од судијата да превземе нешто.Има право на тоа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Моја грешка не прочитав добро, извини.
Кавадарци село ја пеевме на крај и тврдам дека никој не пеел против Аеродром!На крај ако покажал некој кур или слично е заради нетрпението кое го имаа сите ради вашето однесување во второ полувреме.А на Кралевски никој не му е крив што не побарал од судијата да превземе нешто.Има право на тоа.
Океј могуче е да било за Кавадарци, мене ми се слушна како против Аеродрм да беше песната. Малце беше глупо, пеевте а свртени накај нас и ни покажуваат средни прсти некои ликови кои знам дека некогаш (а и сега може да се случи) доаѓале со нас на фудбал :)
Јас ти тврдам дека од наша страна немаше никаков притисок. И сам знаеш дека поголемиот дел од салата навиваше за Работнички, па и тие што стоеа околу мене а влегоа отпосле беа за Работнички.
Дечките што пееа за Вардар сигурно не правеа притисок, а само еден старец еднашка замавна накај судијата. Нормално е што се буневме (можам да кажам дека бев еден од тие што најостро реагираа) против судиските одлуки пошто беа против нас;)
И против вас да беа судиите ќе реагиравте и ќе пеевте КФМ лопови :D
Ви помогнаа во Гевгелија, а и денес со мала помош во клучните моменти.
Вардар не заслужи да изгуби денеска, ама тоа е тоа.
Инаку ЦПБ беа одлични денеска, ама пак ќе кажам во сала и група од 10 души може да звучи одлично особено во мала сала како Кале.
П.с. ме интересира колкаво беше детето (бар мене ми се виде дека е дете) што ве водеше денеска? Не е малце мал за да биде воџа?

Член од
3 март 2008
Мислења
1.131
Поени од реакции
68
Океј могуче е да било за Кавадарци, мене ми се слушна како против Аеродрм да беше песната. Малце беше глупо, пеевте а свртени накај нас и ни покажуваат средни прсти некои ликови кои знам дека некогаш (а и сега може да се случи) доаѓале со нас на фудбал :)
Јас ти тврдам дека од наша страна немаше никаков притисок. И сам знаеш дека поголемиот дел од салата навиваше за Работнички, па и тие што стоеа околу мене а влегоа отпосле беа за Работнички.
Дечките што пееа за Вардар сигурно не правеа притисок, а само еден старец еднашка замавна накај судијата. Нормално е што се буневме (можам да кажам дека бев еден од тие што најостро реагираа) против судиските одлуки пошто беа против нас;)
И против вас да беа судиите ќе реагиравте и ќе пеевте КФМ лопови :D
Ви помогнаа во Гевгелија, а и денес со мала помош во клучните моменти.
Вардар не заслужи да изгуби денеска, ама тоа е тоа.
Инаку ЦПБ беа одлични денеска, ама пак ќе кажам во сала и група од 10 души може да звучи одлично особено во мала сала како Кале.
П.с. ме интересира колкаво беше детето (бар мене ми се виде дека е дете) што ве водеше денеска? Не е малце мал за да биде воџа?
Не би се сложил дека ни помагаа судиите.Едино тие стартните на Димче што не ги досудија иначе во секој дел од натпреварот судеа за вас.Цела утакмица не ебеа не судеа аути фаули а од другата страна вие во прво полувреме добивте минимум 3 непостоечки фаули.Затоа и ги пцуевме на неколку наврати.
Иначе не сум сигурен ама е над 18 сигурно.
--- надополнето: Nov 23, 2011 9:20 PM ---
И заборавив да го пофалам Радулович.Ептен си го оправил шутот ,башка влезови ,асистенции.Браво!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.108
Поени од реакции
74.973
Не би се сложил дека ни помагаа судиите.Едино тие стартните на Димче што не ги досудија иначе во секој дел од натпреварот судеа за вас.Цела утакмица не ебеа не судеа аути фаули а од другата страна вие во прво полувреме добивте минимум 3 непостоечки фаули.Затоа и ги пцуевме на неколку наврати.
Иначе не сум сигурен ама е над 18 сигурно.
Откако влегов јас, втора четвртина, судењето беше реално се додека не дојдоа моментите кај што се кршеше резултатот.
Освен стартните на Тасовски, имаше и контроверзен фаул над Калањ по кој Тасевски доби пета лична, и уште неколку моменти кога пред се на Лефковски престрого му се судеа фаули.
Имаше уште една спорна ситуација, ама не ја видов убаво, кога цела клупа на Вардар скокна и бараа чекори од некој од играчите на Работнички.

Kajgana Shop

На врв Bottom